• Informatie
    We zijn onze website aan 't upgraden

Als u tijdens deze periode problemen ondervindt, probeer het dan later nogmaals.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP ScanJet Enterprise Flow 5000 s4, 7000 s3 - Problemen bij het gebruik van de scanner

In de volgende onderwerpen wordt beschreven hoe u problemen oplost met de bediening van de scanner.
Verbindingsproblemen
De USB-verbinding controleren
Controleer de fysieke aansluiting op de scanner.
  • Gebruik de kabel die bij de scanner wordt geleverd. Een USB-kabel van een ander type is mogelijk niet compatibel met de scanner.
  • Controleer of de USB-kabel goed is aangesloten op de scanner en de computer. De afbeelding van een drietand op de USB-kabel moet omlaag wijzen als de kabel op de juiste manier is aangesloten op de scanner.
Als het probleem blijft optreden nadat u het voorgaande hebt gecontroleerd, kunt u het volgende proberen:
  1. Voer een van de volgende stappen uit afhankelijk van de wijze waarop de scanner is aangesloten op de computer:
    • Wanneer de USB-kabel is aangesloten op een USB-hub of op een dockingstation voor een laptop, haalt u de USB-kabel uit de USB-hub of uit het dockingstation en sluit u deze aan op een USB-poort aan de achterkant van de computer.
    • Wanneer de USB-kabel rechtstreeks is aangesloten op de computer, sluit u deze aan op een andere USB-poort van de computer aan de achterkant van de computer.
    • Koppel alle USB-apparaten los van de computer behalve het toetsenbord en de muis.
  2. Druk op de aan/uit-knop om de scanner uit te schakelen, wacht 30 seconden en zet de scanner weer aan.
  3. Start de computer opnieuw op.
  4. Controleer of de scanner werkt nadat de computer opnieuw is opgestart.
    • Als de scanner werkt, sluit u eventuele andere USB-apparaten één voor één aan; kijk elke keer nadat u een USB-apparaat hebt aangesloten of de scanner werkt. Koppel USB-apparaten los die de werking van de scanner belemmeren.
    • Als de scanner niet werkt, verwijdert u de stuurprogramma's en software voor de HP ScanJet en installeert u deze opnieuw.
Knoppen werken niet goed
Als de knoppen niet goed werken, voert u de volgende stappen uit.
  1. Misschien zit er een kabel los. Controleer of de USB-kabel en de voeding stevig vastzitten.
  2. Zet de scanner uit, wacht 30 seconden en zet de scanner vervolgens weer aan.
  3. Start de computer opnieuw op.
  4. Als het probleem zich blijft voordoen, is er mogelijk een probleem met het bedieningspaneel. Neem contact op met HP ondersteuning op www.hp.com/go/sj5000s4 or www.hp.com/go/sj7000s3.
LCD-problemen
Het LCD-scherm heeft weergaveproblemen
De volgende symptomen zijn indicaties voor een probleem met het bedieningspaneel van de scanner.
  • LCD-problemen: Het scherm is leeg of een deel van de schermafbeelding ontbreekt.
  • LED-problemen: LED-lampjes werken niet of blijven in de verkeerde stand staan.
Als de scanner een van deze problemen heeft, neemt u contact op met de ondersteuningsdienst van HP via www.hp.com/support.
Knoppen op de scanner werken niet zoals verwacht
De volgende symptomen zijn indicaties voor een probleem met het bedieningspaneel van de scanner.
  • Problemen met knoppen: Knoppen reageren niet of de verkeerde actie wordt uitgevoerd wanneer u op een knop drukt. U krijgt bijvoorbeeld een enkelzijdige scan wanneer u op de knop Dubbelzijdig scannen drukt.
  • LED-problemen: LED-lampjes werken niet of blijven in de verkeerde stand staan.
Als de scanner een van deze problemen heeft, neemt u contact op met de ondersteuningsdienst van HP via www.hp.com/support.
Problemen met de scanprestaties
Scanner scant niet direct
Controleer of de klep van de documentinvoer gesloten is en dat de scanner is ingeschakeld.
Scanner scant heel traag
Als u tekst scant die u vervolgens wilt bewerken, duurt de scanprocedure langer door de verwerking van optische tekenherkenning (OCR). Dit is normaal. Wacht totdat het item is gescand.
  opmerking:
Voor de beste OCR-resultaten moet de scannercompressie zijn ingesteld op het laagste niveau of helemaal zijn uitgeschakeld.
Scannen op een hogere resolutie dan nodig is, verlengt de scantijd en leidt tot een groter bestand zonder extra voordelen. Als u een hoge scanresolutie gebruikt, moet u de resolutie iets lager instellen om de scansnelheid te verhogen.
Er wordt slechts één zijde van een dubbelzijdige pagina gescand
Controleer dat dubbelzijdig scannen is opgegeven in de geselecteerde scansnelkoppeling.
Sommige pagina's worden niet gescand
Bij het scannen worden pagina's die aan elkaar plakken gescand als één pagina. Selectievakje om te bevestigen dat gescande pagina's niet aan elkaar plakken.
Pagina's worden in de verkeerde volgorde gescand
  • Controleer of de volgorde van de pagina's van het originele document correct is voordat u de pagina's met de bedrukte zijde naar beneden in de invoerlade plaatst.
  • Controleer of er geen nietjes of paperclips aanwezig zijn, of ander aangehecht materiaal (zoals zelfklevende notities) waardoor de pagina's verkeerd worden ingevoerd.
  • Controleer of er pagina's aan elkaar plakken.
Scanbestanden zijn te groot
  • Bij de meeste scansoftware kunt u een kleiner bestandsformaat selecteren voor het uitvoerbestandstype. Raadpleeg de Help van de scansoftware die u gebruikt voor meer informatie.
  • Controleer de instelling van de scanresolutie (raadpleeg de Help van de scansoftware die u gebruikt voor meer informatie):
    • 200 dpi is voldoende als u documenten als afbeeldingen wilt opslaan.
    • 300 dpi is bij de meeste lettertypen voldoende wanneer u optische tekenherkenning (OCR) wilt gebruiken voor het maken van bewerkbare tekst.
    • Voor Aziatische lettertypen en kleine lettertypen wordt een hogere resolutie aanbevolen.
      opmerking:
    Voor sommige speciale scans met een achtergrond van zwarte stippen wordt de afbeelding kleiner als u de afbeelding opslaat als een .tif-bestand.
    Scannen op een hogere resolutie dan nodig is, leidt tot een groter bestand zonder extra voordelen.
  • Scans in kleur produceren grotere bestanden dan scans in zwart-wit.
  • Als u een groot aantal pagina's in één keer scant, valt te overwegen om minder pagina's tegelijk te scannen zodat u een groter aantal kleinere bestanden maakt.
Problemen met tekstherkenning (OCR)
De scanner maakt gebruik van optische tekenherkenning (OCR) om tekst op een pagina te converteren in tekst die u op een computer kunt bewerken.
  • Als tekst kan worden gescand maar kan niet worden bewerkt, maakt u de volgende selecties voordat u gaat scannen:
    • Selecteer een scansnelkoppeling die OCR ondersteunt. De volgende scansnelkoppelingen ondersteunen OCR:
      • Opslaan als PDF
      • E-mailen als PDF
      • Opslaan als bewerkbare tekst (OCR)
      • Verzenden naar cloud
    • Selecteer een van de volgende soorten op OCR gebaseerde, uitvoerbestandstypen in de vervolgkeuzelijst Bestandstype:
      • Tekst (*.txt)
      • Rich Text (*.rtf)
      • Doorzoekbare PDF (*.pdf)
  opmerking:
Als er geen op OCR-gebaseerde, uitvoerbestandstype is geselecteerd, wordt het document als afbeelding gescand en kan de tekst niet worden bewerkt.
  • Controleer de originelen
    • De software herkent tekst mogelijk niet als deze dicht op elkaar staat. Als er in de geconverteerde tekst bijvoorbeeld tekens ontbreken of dicht op elkaar staan, kan "rn" worden gelezen als "m".
    • De nauwkeurigheid van de software hangt af van de beeldkwaliteit, tekengrootte en structuur van het origineel en de kwaliteit van de scan zelf. Zorg dat u een origineel gebruikt met goede beeldkwaliteit.
    • Door een gekleurde achtergrond kunnen afbeeldingen op de voorgrond in elkaar overlopen.
  • Als de scanstroken vuil zijn, is het gescande bestand mogelijk niet optimaal helder. Zorg ervoor dat de scanstroken schoon zijn.