• Informatie

Herstel intermitterende print spooler-servicefouten die ervoor kunnen zorgen dat printtaken mislukken na een Windows-update.Klik hier

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP OfficeJet 6950 printers - Draadloze printerinstallatie (Windows)

Dit document is van toepassing op HP OfficeJet 6950, 6951, 6954, 6956 en 6958 All-in-One printers.
Als u een HP printer wilt installeren in een draadloos (Wi-Fi) netwerk, sluit u de printer aan op het netwerk en installeert u het printerstuurprogramma en de software via de website van HP. Selecteer tijdens de installatie desgevraagd Draadloos als verbindingstype.

Stap 1: De installatie voorbereiden

Voordat u de printer in uw draadloos netwerk installeert, noteert u de netwerknaam en het wachtwoord en schakelt u de router, printer en computer in.
opmerking:
Als u het netwerkwachtwoord wilt vinden, gaat u naar De WEP- of WPA-sleutel of -wachtwoord van het draadloos netwerk zoeken.
  1. Houd het volgende bij de hand:
    • Netwerknaam: De netwerknaam is de SSID (Service Set Identifier).
    • Netwerkwachtwoord: Het wachtwoord wordt ook wel de WEP-sleutel of WPA-beveiligingscode genoemd.
    • Een computer verbonden met uw draadloze netwerk
    • Internettoegang: HP raadt toegang tot breedband-internet aan, zoals kabel of DSL, voor softwaredownloads met behulp van Webservices, en voor het downloaden van printerupdates.
  2. Controleer of de router en de computer zijn ingeschakeld en of de computer is verbonden met hetzelfde draadloze netwerk als waarmee u de printer wilt verbinden. Schakel de printer in en plaats deze tijdens de installatieprocedure dicht bij de computer en binnen het bereik van de router.
  3. Koppel alle USB- of Ethernet-kabels los die op de printer zijn aangesloten.

Stap 2: Verbinding maken met het draadloze netwerk

Verbind de printer met uw netwerk met de wizard Draadloos instellen zodat het installatieprogramma van HP de printer kan zoeken tijdens de installatie.
  1. Tik in het beginscherm van het bedieningspaneel van de printer op het pictogram Draadloos .
  2. Tik op het pictogram Installatie .
  3. Tik op Wizard Draadloos instellen.
    Weergave van draadloze instellingen
  4. Tik op de naam van uw netwerk in de lijst met beschikbare netwerken en tik vervolgens op OK.
    Voorbeeld van netwerknamen
  5. Als de naam van uw netwerk niet in de lijst voorkomt, tikt u op Nieuwe netwerknaam invoeren en volgt u de instructies op het scherm om uw netwerknaam te voeren.
  6. Typ de WEP- of WPA-sleutel (netwerkwachtwoord) wanneer dit wordt gevraagd en tik vervolgens op Gereed.
    Er wordt een overzichtsscherm weergegeven.
  7. Tik op OK om terug te keren naar het beginscherm.
    opmerking:
    Als er een verbindingsfoutbericht wordt weergegeven, controleert u of u de hoofdletters en kleine letters van de netwerknaam en het wachtwoord juist hebt getypt. Volg de aanwijzingen om de gegevens nogmaals in te voeren.

Stap 3: Het stuurprogramma downloaden en installeren

Download en installeer de meest recente versie van het volledige softwarepakket vanaf de HP website.
Als er een scherm Auto Wireless Connect wordt weergegeven tijdens de installatie, gebruikt u de prompts om de draadloze installatie te voltooien. Volg anders de stappen in de software-installatie om de installatie te voltooien.
opmerking:
Als een alternatieve methode om de software te downloaden, kunt u de installatie-cd gebruiken.
  1. Selecteer zo nodig het modelnummer in het menu, klik op Start en klik vervolgens op Downloaden.
  2. Dubbelklik op het stuurprogrammabestand met HP Easy Start in de naam in de downloadbalk van de browser of in de map Downloads om de installatie te starten.
    Afbeelding : Voorbeeld van het HP Easy Start-bestand in de downloadbalk van de browser
    Voorbeeld van het HP Easy Start-bestand in de downloadbalk van de browser
    Afbeelding : Voorbeeld van het HP Easy Start-bestand in de map Downloads
    Voorbeeld van het HP Easy Start-bestand in de map Downloads
  3. Volg de instructies op het scherm om het instellen van de verbinding en de installatie van het stuurprogramma te voltooien.
  4. Ga terug naar 123.hp.com in uw webbrowser om de printerregistratie en -activatie te voltooien.

Veelgestelde vragen

Bekijk deze veelgestelde vragen over het instellen van de draadloze netwerkverbinding.