HP Enterprise - Afdrukken met een geïntegreerd HP Wireless Direct-accessoire en via NFC instellen en configureren

Gebruik de volgende informatie voor het instellen, installeren en configureren van het geïntegreerde afdrukopties Wireless Direct en/of NFC op een HP LaserJet Enterprise of PageWide Enterprise printer.
Geschikte printers
De volgende printers hebben een geïntegreerde Wireless Direct- en NFC-functie:
  • HP LaserJet Enterprise M506x
  • HP LaserJet Enterprise Flow MFP M527z
  • HP Color LaserJet Enterprise M553
  • HP Color LaserJet Enterprise Flow MFP M577z
  • HP LaserJet Enterprise M605x
  • HP LaserJet Enterprise M606x
  • HP PageWide Enterprise Color 556xh
Stap één: De printerfirmware bijwerken
Werk eerst de firmware van de printer bij om printercompatibiliteit te garanderen en te voldoen aan wet- en regelgeving:
  1. Zorg ervoor dat het Jetdirect-accessoire is losgekoppeld van de printer.
  2. Zorg ervoor dat firmwareversie 3.6 of nieuwer is geïnstalleerd op de printer. Zo niet, ga dan door naar de volgende stap.
  3. Ga naar www.hp.com/go/FutureSmart en selecteer Nu bijwerken.
  4. Zoek de printer in de lijst en selecteer de koppeling om de firmware te downloaden.
  5. Vouw de firmware-sectie uit, lokaliseer de nieuwste FutureSmart Bundle-versie en selecteer vervolgens Download.
  opmerking:
Ga voor gedetailleerde instructies voor het uitvoeren van een firmware-update naar Een USB-flashstation of de geïntegreerde webserver (EWS) van HP gebruiken of naar HP Web Jetadmin gebruiken.
Stap twee: Afdrukken met Wireless Direct inschakelen
Afdrukken met Wireless Direct is doorgaans standaard uitgeschakeld. Volg deze stappen om afdrukken met Wireless Direct in te schakelen op de printer:
Methode 1: Afdrukken met Wireless Direct inschakelen op het bedieningspaneel
  1. Blader op het bedieningspaneel van de printer naar en open de volgende menu's:
    • Administration (Beheer)
    • Netwerkinstellingen
    • Wireless Direct
  2. Selecteer Status en selecteer vervolgens On (Aan)
      opmerking:
    Standaard staat deze op Off (Uit). Zie Stap zes om het standaard wachtwoord dat nodig is om af te drukken te wijzigen: Beveilingsinstellingen configureren in de EWS (optioneel). De standaardinstelling voor het verzenden van het Wireless HP Jetdirect-IP-adres of de Wireless Direct-naam (SSID) is Allowed (Toegestaan). Verander, om toegang te beperken, de instellingen in de EWS op het tabblad Networking (Netwerken) onder Wireless Direct > Connection Method (Verbindingsmethode) naar Advanced (Geavanceerd) en selecteer vervolgens Apply (Toepassen).
  3. Selecteer Opslaan.
  4. Haal het automatisch toegewezen wachtwoord op van het bedieningspaneel.
    1. Selecteer het pictogram draadloos.
    2. Blader naar beneden om het wachtwoord voor Wireless Direct te zien.
U bent klaar om af te drukken. Ga voor instructies naar Afdrukken met Wireless Direct.
Methode 2: Afdrukken met Wireless Direct toestaan in de Embedded Web Server (EWS) (Geïntegreerde webserver)
  1. Verbinding maken met de printer via netwerkverbinding.
    1. Open de lijst met beschikbare draadloze netwerken op een draadloze computer, telefoon of tablet.
    2. Selecteer de optie 'DIRECT-xx-HP...' en selecteer Verbinden.
  2. Open de geïntegreerde webserver van HP (EWS).
    1. Selecteer in het beginscherm van het bedieningspaneel van de printer het pictogram voor draadloos om het LAN-IP-adres of de hostnaam van de printer weer te geven en selecteer vervolgens Afdrukken.
    2. Open een internetbrowser en voer in het adresveld het geïntegreerde IP-adres van HP Jetdirect of de hostnaam in zoals die wordt weergegeven op de afgedrukte pagina en druk op Enter.
  3. Selecteer het tabblad Netwerk.
  4. Selecteer Wireless Direct in het linkermenupaneel en druk op ON (AAN) bij Wireless Direct Printing.
  5. Selecteer Apply (Toepassen).
  6. Haal het automatisch toegewezen wachtwoord op van het bedieningspaneel.
    1. Selecteer het pictogram draadloos.
    2. Blader naar beneden om het wachtwoord voor Wireless Direct te zien.
U bent klaar om af te drukken. Ga voor instructies naar Afdrukken met Wireless Direct.
Stap drie: Configureer de printer met behulp van de EWS (optioneel)
Near Field Communication (NFC) inschakelen
Afdrukken met NFC is standaard uitgeschakeld. Voer de volgende stappen uit om NFC op de printer in te schakelen:
  1. Open de geïntegreerde webserver van HP (EWS).
    1. Selecteer in het beginscherm van het bedieningspaneel van de printer het pictogram voor draadloos om het LAN-IP-adres of de hostnaam van de printer weer te geven en selecteer vervolgens Afdrukken.
    2. Open een internetbrowser en voer in het adresveld het geïntegreerde IP-adres van HP Jetdirect of de hostnaam in zoals die wordt weergegeven op de afgedrukte pagina en druk op Enter.
  2. Selecteer het tabblad Beveiliging.
  3. Selecteer Algemene beveiliging in het linkermenupaneel en blader omlaag naar Near Field Communication (NFC).
  4. Selecteer Enable Near Field Communication (NFC) (Near Field Communication (NFC) inschakelen) om HP NFC in te schakelen.
      opmerking:
    Maak het selectievak voor Show WPA2 passphrase in the NFC tag (Wachtwoordzin in de NFC-tag weergeven) leeg om een WPA2-wachtwoord te vereisen.
  5. Selecteer Apply (Toepassen).
Wijzig de Wireless Direct-printernaam (SSID)
Methode 1: Gebruik het bedieningspaneel om de printernaam te wijzigen
  1. Blader op het bedieningspaneel van de printer naar en open de volgende menu's:
    • Administration (Beheer)
    • Netwerkinstellingen
    • Wireless Direct
  2. Selecteer Wireless Direct Name (Naam Wireless Direct) (SSID).
  3. Voer een nieuwe printernaam in selecteer vervolgens OK.
  4. Selecteer Opslaan.
  5. Selecteer het pictogram draadloos op het bedieningspaneel om de nieuwe naam voor Wireless Direct (SSID) weer te geven.
Methode 2: Gebruik de Embedded Web Server (EWS) (Geïntegreerde webserver) om de printernaam te wijzigen
  1. Verbinding maken met de printer via netwerkverbinding.
    1. Open de lijst met beschikbare draadloze netwerken op een draadloze computer, telefoon of tablet.
    2. Selecteer de optie 'DIRECT-xx-HP...' en selecteer Verbinden.
  2. Open de geïntegreerde webserver van HP (EWS).
    1. Selecteer in het beginscherm van het bedieningspaneel van de printer het pictogram voor draadloos om het LAN-IP-adres of de hostnaam van de printer weer te geven en selecteer vervolgens Afdrukken.
    2. Open een internetbrowser en voer in het adresveld het geïntegreerde IP-adres van HP Jetdirect of de hostnaam in zoals die wordt weergegeven op de afgedrukte pagina en druk op Enter.
  3. Selecteer het tabblad Netwerk.
  4. Selecteer Wireless Direct in het linkerdeelvenster Configuration (Configuratie).
  5. Voer de Wireless Direct Name (Naam van Wireless Direct) (SSID) in om de printernaam aan te passen.
  6. Selecteer Apply (Toepassen).
De beveiligingsinstellingen configureren
  1. Verbinding maken met de printer via netwerkverbinding.
    1. Open de lijst met beschikbare draadloze netwerken op een draadloze computer, telefoon of tablet.
    2. Selecteer de optie 'DIRECT-xx-HP...' en selecteer Verbinden.
  2. Open de geïntegreerde webserver van HP (EWS).
    1. Selecteer in het beginscherm van het bedieningspaneel van de printer het pictogram voor draadloos om het LAN-IP-adres of de hostnaam van de printer weer te geven en selecteer vervolgens Afdrukken.
    2. Open een internetbrowser en voer in het adresveld het geïntegreerde IP-adres van HP Jetdirect of de hostnaam in zoals die wordt weergegeven op de afgedrukte pagina en druk op Enter.
  3. Selecteer het tabblad Netwerk.
  4. Selecteer Wireless Direct in het linkerdeelvenster Configuration (Configuratie).
  5. Selecteer de verbindingsmethode.
      opmerking:
    Selecteer om zeker te zijn van printerprivacy Advanced (Geavanceerd) als de Connection Method (Verbindingsmethode).
    • Auto (Automatisch): wijst een (niet-aanpasbaar) wachtwoord toe; staat een verbinding met de printer toe en blijft tegelijkertijd verbonden met een draadloos netwerk; beperkte beveiliging
    • Manual (Handmatig): wijst een wachtwoord toe dat kan worden aangepast; staat een verbinding met de printer toe en blijft tegelijkertijd verbonden met een draadloos netwerk; verbeterde beveiliging (standaardinstelling)
    • Advanced (Geadvanceerd): wijst een wachtwoord toe dat kan worden aangepast; schakelt veiligheidsfuncties in; beperkt tot enkele peer-to-peer-netwerkverbinding door middel van een directe verbinding met de printer; maximale veiligheid
  6. Als u Advanced (Geavanceerd) als de Connection Method (Verbindingsmethode) hebt geselecteerd, kunt u één of meer van de volgende opties selecteren (indien gewenst):
      opmerking:
    Wanneer Advanced (Geavanceerd) is geselecteerd als de optie voor Connection Method (Verbindingsmethode), is de naam van Wireless Direct (SSID) gewijzigd en kan alleen nog verbinding met de printer worden gemaakt met de printer als een beschikbaar draadloos netwerk, wat een wachtwoord vereist.
    • Zend de naam van de Wireless Direct niet uit
    • Geef de naam van de Wireless Direct niet weer op rapporten of het bedieningspaneel van de printer
    • Geef het wachtwoord van de Wireless Direct niet weer op rapporten of het bedieningspaneel van de printer
  7. Selecteer Apply (Toepassen).
Meer informatie
Volg voor meer informatie één van de volgende koppelingen: