• Informatie

• Feedback

HP pc's - Het numerieke toetsenblok werkt niet (Windows 10, 8, 7)

Dit document is van toepassing op HP en Compaq computers met Windows 10, 8 of 7.
Voordat u begint, controleert u of de toets Num Lock is ingeschakeld. Deze toets bevindt zich gewoonlijk in de buurt van of op het numerieke toetsenblok. Druk op de toets Num Lock en test dit om te bepalen of het toetsenblok werkt.
Voer de volgende stappen uit wanneer alleen het numerieke toetsenblok niet werkt maar de rest van het toetsenbord wel goed werkt of wanneer het gehele toetsenbord niet werkt maar het numerieke toetsenblok wel goed werkt:
opmerking:
Het kan gebeuren dat sommige toetsenbordfuncties niet meer werken wanneer u de Shift-toets per ongeluk ingedrukt houdt of de toets Num Lock gedurende enkele seconden indrukt of wanneer u deze toetsen enkele malen indrukt.
  1. Open het Configuratiescherm in Windows.
  2. Klik in het Configuratiescherm op Toegankelijkheid.
    Bedieningspaneel waarop Toegankelijkheid geselecteerd is
  3. Klik in het Toegankelijkheidscentrum op Wijzigen hoe uw toetsenbord werkt.
    'Wijzigen hoe uw toetsenbord werkt' selecteren in het menu Toegankelijkheid
  4. Schakel de optie voor Muistoetsen inschakelen uit en klik op OK.
    Selectie Muistoetsen inschakelen ongedaan maken
Als de optie Muistoetsen uitgeschakeld is of als het probleem met het toetsenbord zich blijft voordoen, kunt u de volgende documenten raadplegen: