HP pc's - Uw scherm delen met behulp van Miracast (Windows 10)

Dit document is van toepassing op HP computers met Windows 10.
Miracast is een draadloze technologie die de afbeelding van uw computerscherm op een ander beeldscherm, tv-scherm, projector of streaming mediaspeler projecteert die ook Miracast ondersteunen. U kunt dit gebruiken om wat u doet op uw computer te delen, een diavoorstelling te presenteren, of zelfs uw favoriete game te spelen op een groter scherm.
Gebruik de informatie in dit document om uw Miracast-apparaten te verbinden.
Stap één: Uw apparaten gereed maken
Gebruik de volgende informatie om te bepalen of uw computer en het draadloze beeldscherm Miracast-technologie ondersteunen.
Stap twee: Uw scherm projecteren
Wanneer u hebt vastgesteld dat zowel uw computer als het draadloze beeldscherm Miracast ondersteunen, gebruikt u de volgende stappen om uw scherm te projecteren.
  1. Controleer eerst of uw computer is aangesloten op een Wi-Fi-netwerk en dat het beeldscherm dat u wilt aansluiten is ingeschakeld.
  2. Klik op het pictogram Actiecentrum op de taakbalk in de rechterbenedenhoek van het beeldscherm.
  3. Klik in het Actiecentrum op Verbinden.
    Afbeelding : Op Verbinden klikken in het Actiecentrum
    Op Verbinden klikken in het Actiecentrum
  4. De computer zoekt naar draadloze beeldschermapparaten. Selecteer het gewenste draadloze beeldscherm.
    Afbeelding : Het draadloze beeldscherm zoeken
    Het draadloze beeldscherm zoeken
  5. Wacht terwijl Windows verbinding maakt met het beeldscherm.
    Afbeelding : Het beeldscherm aansluiten
    Het beeldscherm aansluiten
  6. Zodra de verbinding voltooid is, weergeeft Windows de projectiemodus.
    Als u deze instelling wilt wijzigen, selecteert u Projectiemodus wijzigen.
    Afbeelding : De projectiemodus wijzigen
    De projectiemodus wijzigen
  7. Het venster Project wordt weergegeven. Klik op de gewenste projectiemodus.
    Afbeelding : Een projectiemodus selecteren
    Een projectiemodus selecteren
    De volgende modi zijn beschikbaar tijdens het projecteren van een computer naar een extern beeldscherm.
    • Alleen computerscherm
      Alles wordt weergegeven op uw hoofdscherm, het aangesloten scherm blijft leeg.
        opmerking:
      Als u verbonden bent met een draadloze projector, wordt deze optie gewijzigd naar Verbinding verbreken.
    • Dupliceren
      Hetzelfde beeld wordt weergegeven op beide schermen. Dit wordt ook wel het spiegelen genoemd.
    • Uitbreiden
      De afbeelding wordt verspreid over beide schermen en u kunt items slepen en verplaatsen tussen beide schermen.
    • Alleen tweede scherm
      Alles wordt weergegeven op het aangesloten scherm. Uw hoofdscherm is leeg.
  8. Als u de verbinding wilt verbreken met het verbonden beeldscherm vanaf het venster Verbinden, klikt u op Verbinding verbreken.
    Afbeelding : De verbinding met een verbonden beeldscherm verbreken
    De verbinding met een verbonden beeldscherm verbreken
    Als u de computer buiten het bereik van het draadloos beeldscherm plaatst, of als de computer overschakelt op slaapstand of hibernationstand, wordt de verbinding tussen de twee apparaten verbroken.
Probleemoplossing
Als u de twee apparaten niet kunt verbinden of als er andere problemen optreden, probeert u de volgende suggesties.
  opmerking:
Als uw computer Miracast niet ondersteunt, kunt u proberen om te projecteren met een bekabelde verbinding. Raadpleeg een van de volgende ondersteuningsdocumenten van HP voor meer informatie: HP Notebookcomputers - Een monitor, projector of tv aansluiten (Windows 10, 8) of HP Desktopcomputers - Een monitor, projector of tv aansluiten (Windows 10, 8).