• Informatie

HP OfficeJet Pro 6900 Printers - Eerste keer printer installeren

Dit document is van toepassing op HP OfficeJet 6950, 6951, 6954, 6956, 6958, 6962 and OfficeJet Pro 6960, 6968, 6970, 6974, 6975 en 6978 All-in-One printers.
Als u een printer de eerste keer instelt, haalt u de printer en alle verpakkingsmaterialen uit de doos, sluit u het netsnoer aan, stelt u voorkeuren in op het bedieningspaneel, installeert u inktcartridges en plaatst u papier in de invoerlade om de cartridges uit te lijnen.
opmerking:
Als u de printersoftware zoekt, gaat u naar:

Stap 1: De printer uit de doos halen

De inhoud kan per land/regio verschillen. Kijk op de verpakking voor een lijst met onderdelen die in de doos worden meegeleverd.
Haal de printer uit de doos en verwijder alle tape, stickers en verpakkingsmateriaal van de printer.
  1. Haal de printer uit de doos.
  2. Verwijder alle tape en verpakkingsmateriaal van de buitenzijde van de printer.
    Afbeelding : De tape van de printer verwijderen
    De tape van de printer verwijderen
  3. Verwijder de sticker van het bedieningspaneel van de printer.
  4. Open de scannerklep en verwijder het verpakkingsmateriaal.
    Afbeelding : Verpakkingsmateriaal onder de scannerklep verwijderen
    Verpakkingsmateriaal onder de scannerklep verwijderen
  5. Sluit de scannerklep.
  6. Til de uitvoerlade op, trek de invoerlade naar u toe om deze te openen en verwijder het verpakkingsmateriaal.
    Afbeelding : De invoerlade openen en het verpakkingsmateriaal verwijderen
    Openen de invoerlade en verwijder de tape.
  7. Duw de invoerlade naar voren totdat de lade vastklikt en laat de uitvoerlade zakken.
  8. Recycle het verpakkingsmateriaal.

Stap 2: Het netsnoer aansluiten en uw voorkeuren instellen

Steek de stekker van de printer in een stopcontact, schakel de printer in en stel uw voorkeuren in.
opmerking:
Sluit nu nog geen USB-kabel aan. De verbinding met de computer wordt gemaakt tijdens de software-installatie.
  1. Sluit het netsnoer aan op de achterkant van de printer en sluit het andere uiteinde van het netsnoer aan op een stopcontact.
    Afbeelding : Het netsnoer aansluiten
    Het netsnoer aansluiten
  2. Zet de printer aan.
  3. Raak op het bedieningspaneel van de printer de gewenste taal en land/regio aan en raak vervolgens Ja aan om uw keuze te bevestigen om uw voorkeuren in te stellen.
  4. Selecteer de datum en tijd als u hierom wordt gevraagd en raak Ja aan om uw keuze te bevestigen.

Stap 3: De inktcartridges installeren

Installeer de SETUP-inktcartridges die bij uw printer in de doos zijn meegeleverd.
  let op:
Er treedt een cartridgefout op als de SETUP-cartridges die bij de printer worden geleverd, niet kunnen worden geïnstalleerd.
  1. Open de klep voor de inktcartridges tot deze in op zijn plaats vastklikt.
    Afbeelding : De toegangsklep voor inktcartridges openen
    De toegangsklep voor inktcartridges openen
  2. Wacht totdat de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt voordat u verdergaat.
  3. Verwijder al het verpakkingsmateriaal van de wagen.
    Afbeelding : Het verpakkingsmateriaal van de wagen verwijderen
    Het verpakkingsmateriaal van de wagen verwijderen
  4. Haal de inktcartridge uit de verpakking en trek het oranje lipje recht naar achteren.
      let op:
    Zorg dat u het oranje lipje volledig verwijdert en dat de plastic verpakking enigszins is losgekomen voordat u het oranje kapje in de volgende stap verwijdert. Anders kan er inkt lekken uit de inktcartridge. Wanneer u de plastic verpakking verwijdert, scheurt het papieren label boven op de inktcartridge iets, wat nodig is om de inktcartridge goed te ventileren.
    Afbeelding : Het oranje lipje op de zegel recht naar achteren trekken
      Het oranje lipje op de zegel recht naar achteren trekken
  5. Houd de inktcartridge aan de zijkanten vast en draai vervolgens het oranje beschermkapje linksom om het los te breken van de inktcartridge.
    Afbeelding : Het oranje kapje linksom draaien om het van de inktcartridge los te breken
     Het oranje kapje linksom draaien om het van de cartridge los te breken
      let op:
    Raak de koperkleurige contactpunten en de inktsproeiers niet aan. Als u deze onderdelen aanraakt, kan dit leiden tot verstoppingen, inktfouten en slechte elektrische verbindingen.
  6. Draai de inktcartridge zo dat de contactpunten van de inktcartridge naar beneden zijn gericht en zoek daarna de juiste labelkleur bij de gekleurde stip op de wagen met cartridges.
  7. Schuif de nieuwe inktcartridge in de sleuf en duw de inktcartridge voorzichtig omlaag totdat hij op zijn plaats vastklikt.
    Afbeelding : De inktcartridges installeren
    De inktcartridges installeren
  8. Herhaal deze stappen om alle nieuwe inktcartridges te installeren.
  9. Sluit de toegangsklep voor inktcartridge.

Stap 4: Papier in de invoerlade plaatsen

Plaats gewoon papier in de invoerlade nadat u de inktcartridges hebt geplaatst.
  1. Trek de uitvoerlade naar omhoog en daarna trek de invoerlade naar u toe om deze te openen.
    Afbeelding : De invoerlade openen
    De invoerlade openen
  2. Schuif de papierbreedtegeleider naar de uiterste stand.
    Afbeelding : De papierbreedtegeleider instellen
    De papierbreedtegeleiders aanpassen
  3. Plaats een stapel normaal papier in de invoerlade.
    Afbeelding : Papier in de invoerlade plaatsen
    Papier in de invoerlade plaatsen
  4. Duw het papier in de lade totdat het niet verder kan.
      let op:
    Plaats geen papier tijdens het afdrukken.
  5. Schuif de papierbreedtegeleider naar binnen totdat deze tegen de randen van de stapel papier rust.
    Afbeelding : De papierbreedtegeleiders naar binnen schuiven de invoerlade sluiten
    Schuif de papierbreedtegeleiders naar binnen en sluit de invoerlade.
  6. Duw de invoerlade naar voren totdat hij vastklikt en laat dan de uitvoerlade zakken.

Stap 5: De inktcartridges uitlijnen

Voor een optimale afdrukkwaliteit moet de printer worden uitgelijnd.
  1. Wanneer papier is geplaatst, wordt op het bedieningspaneel van de printer een bericht weergegeven dat de printer moet worden uitgelijnd. Trek het verlengstuk van de lade uit en raak OK aan.
    Er wordt een uitlijningspagina afgedrukt.
  2. Wacht totdat de uitlijningspagina volledig uit de printer is gekomen.
  3. Til de scannerklep omhoog.
  4. Plaats de uitlijningspagina met de afdrukzijde omlaag op de scannerglasplaat. Plaats de uitlijningspagina volgens de markeringen rond het glas.
    Afbeelding : De uitlijningspagina op de glasplaat plaatsen
    De uitlijningspagina op de glasplaat plaatsen
  5. Sluit de scannerklep en raak Scannen aan.
    De printer wordt uitgelijnd.

Stap 6: De printersoftware installeren

De HP printerhardware is ingesteld en nu kunt u de printersoftware installeren. Sluit de printer pas op een computer aan wanneer dit wordt gevraagd in de afdruksoftware.
Download de nieuwste versie van de printersoftware van de volgende websites van HP: