HP ScanJet Pro 3500 f1 - De oppak- en scheidingsrollen vervangen

De oppak- en scheidingsrollen in de scanner zijn verantwoordelijk voor het scheiden en het op de juiste manier invoeren van pagina's in de scanner. Wanneer u onderdelen vervangt zodra dit nodig is, blijven de scans van hoge kwaliteit. Onderdelen moeten mogelijk worden vervangen wanneer dit wordt aangegeven door de Scanner Tools Utility of als de scanner niet goed werkt. In de volgende onderwerpen vindt u instructies voor het vervangen van de rollen en de rolklep.
opmerking:
HP raadt aan om de oppakmodule en scheidingsrollen elke 100.000 scans te vervangen.
Windows: U kunt via HP Scanner Tools Utility een herinnering ontvangen over onderhoud aan het apparaat. Het tijdstip van onderhoud is afhankelijk van meerdere voorwaarden en kan eerder zijn dan de vervangingsinterval.

Een vervangingskit voor rollen bestellen

Volg deze stappen om een vervangingskit voor rollen te bestellen:
  1. Selecteer Zoeken op artikelnummer, voer in het tekstvak het artikelnummer voor het vervangende artikel (L2741-60001) in en klik vervolgens op Artikel zoeken.
  2. Zorg ervoor dat u het juiste artikelnummer bestelt.
De kit bevat de volgende vervangingsonderdelen:
  • Rolklep
  • Scheidingsrollen
  • Oppakrolmodule
De vervangingsset voor doorvoerrollen bevat ook gedetailleerde instructies voor het vervangen van elk van deze onderdelen.

Vervang de scheidingsrollen en -⁠klep

Afbeelding : Scheidingsrollen
Vervang de scheidingsrollen als er sprake is van een van de volgende omstandigheden:
  • Windows: Als in het dialoogvenster Onderhoud aanbevolen staat aangegeven dat er onderhoud op de doorvoerrollen moet worden uitgevoerd.
  • Als documenten in de scanner vaak vastlopen.
opmerking:
De vervangingsset voor doorvoerrollen is een verbruiksproduct en valt niet onder garantievoorwaarden of standaardserviceovereenkomsten.
Volg deze stappen om het scheidingsrollen te vervangen:
  1. Druk op de Aan/uit-knop om de scanner uit te schakelen en koppel de USB-kabel en het netsnoer los van de scanner.
  2. Open de klep van de documentinvoer.
    Afbeelding : De klep van de documentinvoer openen
  3. Knijp de lipjes aan de zijkanten van de klep van de rol samen en til deze boven de klep om ze te verwijderen.
    Afbeelding : Knijp de lipjes aan de zijkanten van de klep van de rol samen
  4. Verwijder en vervang de doorvoerrollen zoals beschreven in de instructies bij de vervangingsset.
    Afbeelding : Verwijder en vervang de doorvoerrollen zoals beschreven in de instructies bij de vervangingsset.
    Afbeelding : Verwijder en vervang de doorvoerrollen zoals beschreven in de instructies bij de vervangingsset.
  5. Vervang de klep van de rol en vervang vervolgens het oppakgedeelte van de rolmodule.

Vervang de oppakrolmodule

1. Knijp de lipjes aan de zijkanten van de klep van de rol samen en laat de klep van rol zakken.
    Afbeelding : Knijp de lipjes aan de zijkanten van de klep van de rol samen
  2. Verwijder de rolmodule.
    Afbeelding : Verwijder de rolschacht uit de houder en verwijder vervolgens de rolmodule.
  3. Vervang de oppakrolmodule zoals beschreven in de instructies bij de vervangingsset.
  4. Sluit de klep van de documentinvoer. Sluit de USB- en de voedingskabel weer op de scanner aan.
  5. Druk op de Aan/uit-knop om de scanner aan te zetten.
  6. Windows: werk de onderhoudsgeschiedenis van de scanner bij.
    • Open de HP Scanner Tools Utility.
    • Onder Vervanging registreren klikt u op Registreren & vervangen om deze vervanging te registreren en de vervangingsgeschiedenis van de rollen bij te werken.
    De scanner is nu gereed voor gebruik.