• Informatie

HP ScanJet Pro 4500 fn1 - De functie Scannen naar e-mail instellen

In de volgende stappen wordt uitgelegd hoe u de functie Scannen naar e-mail kunt instellen.

Stap één: De netwerkaansluiting controleren en SMTP-informatie verzamelen

Om de functie Scannen naar e-mail in te stellen, moet de scanner een actieve netwerkverbinding hebben met hetzelfde netwerk als de computer waarop het installatieproces wordt uitgevoerd.
Verzamel de volgende informatie voordat u met het configuratieproces begint:
  • SMTP server (e.g., smtp.mycompany.com)
    opmerking:
    Als u de SMTP-servernaam, het SMTP-poortnummer of de verificatiegegevens niet kent, neemt u contact op met de e-mail-/internetprovider of systeembeheerder voor informatie. SMTP-servernamen en poortnamen zijn doorgaans vrij gemakkelijk te achterhalen op internet. Zoek bijvoorbeeld op 'gmail smtp servernaam' of 'yahoo smtp servernaam'.
  • SMTP-poortnummer
  • Vereisten voor SMTP-serververificatie voor uitgaande e-mailberichten, inclusief de gebruikersnaam en het wachtwoord voor verificatie, indien van toepassing.
    opmerking:
    Raadpleeg de documentatie van uw e-mailserviceprovider voor informatie over de limieten voor digitaal verzenden voor uw e-mailaccount. Sommige providers vergrendelen mogelijk tijdelijk uw account als u uw verzendlimiet overschrijdt.

Stap twee: Toegang tot de geïntegreerde webserver van HP (EWS)

1. Raak in het beginscherm van het bedieningspaneel van de scanner de knop Netwerk aan en selecteer vervolgens Draadloos of Bekabeld (LAN) om het IP-adres of de hostnaam weer te geven.
  2. Open een internetbrowser en voer in de adresregel het IP-adres of de hostnaam in zoals die wordt weergegeven op het bedieningspaneel van de scanner. Druk op de toets Enter op het toetsenbord van de pc. De geïntegreerde webserver wordt geopend.
    Afbeelding : Voorbeeld van een IP-adres in een browservenster
    opmerking:
    Als de webbrowser een bericht weergeeft dat toegang tot de website mogelijk niet veilig is, selecteert u de optie om door te gaan naar de website. Toegang tot deze website zal de computer niet beschadigen.

Stap drie: De functie Scannen naar e-mail configureren

1. Klik in de geïntegreerde webserver op het tabblad Scannen.
  2. Klik in het linkerdeelvenster op de koppeling Instellingen voor scannen naar e-mail.
  3. Voer in het veld E-mailadres afzender in het gebied E-mailadres het e-mailadres van de afzender voor het nieuwe profiel voor uitgaande e-mail in.
  4. Vul in het gebied SMTP-serverinstellingen de volgende velden in:
    1. Voer in het veld SMTP-server het adres van de SMTP-server in.
    2. Voer in het veld SMTP-poort het poortnummer in.
      opmerking:
      In de meeste gevallen hoeft het standaardpoortnummer niet te worden gewijzigd.
      opmerking:
      Als u een gehoste SMTP-service zoals Gmail gebruikt, controleert u het SMTP-adres, het poortnummer en de SSL-instellingen op de website van de serviceprovider of andere bronnen. Voor Gmail is het SMTP-adres standaard smtp.gmail.com, het poortnummer is 465 en SSL moet zijn ingeschakeld.
      Raadpleeg online bronnen om te controleren of deze serverinstellingen actueel zijn als u uw product configureert.
    3. Als u Google™ Gmail als e-mailservice gebruikt, schakelt u het selectievakje Altijd een veilige verbinding (SSL/TLS) gebruiken in.
  5. Als de SMTP-server vraagt om verificatie voordat u een e-mail kunt verzenden, vult u de volgende velden in het gebied SMTP-verificatie in:
    1. Voer in het veld SMTP-gebruikers-id de gebruikers-id voor de SMTP-server in.
    2. Voer in het veld SMTP-wachtwoord het wachtwoord voor de SMTP-server in.
  6. Controleer alle gegevens en klik vervolgens op een van de volgende opties:
    • Opslaan en testen: Selecteer deze optie om de gegevens op te slaan en de verbinding te testen.
    • Alleen opslaan: Selecteer deze optie om de gegevens op te slaan zonder de verbinding te testen.

Stap vier: Contactpersonen toevoegen aan het e-mailadresboek

Klik in het linkerdeelvenster op E-mailadresboek instellen om e-mailadressen aan het adresboek van de printer toe te voegen.
Om een afzonderlijk e-mailadres in te voeren, voert u de volgende stappen uit:
  1. Voer in het veld E-mailadres het e-mailadres van de nieuwe e-mailcontactpersoon in.
  2. Klik op Opslaan.

Stap vijf: De standaardopties voor e-mail configureren

Klik in het linkerdeelvenster op Scaninstellingen om de standaardopties voor e-mail te configureren.
  1. Schakel onder het kopje Scaninstelling het selectievakje Instellingen voor scannen naar e-mail inschakelen in.
  2. Vul de volgende velden in bij Standaardinstellingen voor scannen naar e-mail:
    1. Voer in het veld Onderwerp e-mail een standaardonderwerpregel voor e-mailberichten in.
    2. Voer in het veld Hoofdtekst een aangepast standaardbericht voor e-mailberichten in.
    3. Voer in het veld Voorvoegsel bestandsnaam het voorvoegsel (bijv. Mijnscan) van een bestand in.
    4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Bestandstype de standaardbestandsindeling voor gescande bestanden.
    5. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Resolutie de standaardresolutie voor gescande bestanden.
      opmerking:
      Afbeeldingen met een hogere resolutie bestaan uit meer dpi (dots per inch) en geven om die reden meer details weer. Afbeeldingen met een lagere resolutie bestaan uit minder dpi en geven dus minder details weer. De bestandsgrootte is echter kleiner.
    6. Selecteer in de vervolgkeuzelijst KleurZwart-wit of Kleur.
    7. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Rechtzetten de optie Aan of Uit om het rechtzetten van scheve afbeeldingen in of uit te schakelen.
    8. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Lege pagina verwijderenAan of Uit om aan te geven of lege pagina's van de gescande uitvoer moeten worden verwijderd.
    9. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Detectie van verkeerde invoerAan of Uit om de detectie van de invoer van meerdere pagina's tegelijk in de documentinvoer in of uit te schakelen.
    10. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Documenten combinerenAan of Uit om aan te geven of meerdere documenten in één gescande uitvoer moeten worden gecombineerd.
  3. Klik op Toepassen onder aan het scherm.