• Informatie

HP LaserJet Pro - De printersoftware in Windows installeren op een bekabeld (ethernet)netwerk

opmerking:
De HP-printer moet zijn ingesteld voordat u de printersoftware installeert. Als u de printer nog niet hebt ingesteld, volgt u de instructies voor het instellen van uw printerhardware.

Opties voor installatie en drivers

Bekijk de volgende informatie om te beslissen welke installatieoptie u wilt gebruiken.
Downloaden
Cd
Voor een nieuwe printer
Het downloaden van de software vanaf de website van HP is gratis en omvat de recentste printerspecifieke drivers, installatiesoftware, en andere administratieve hulpprogramma's.
Het downloaden van de software is de voorkeursoplossing omdat het volledige softwarefunctionaliteit van de printer biedt of de meest geavanceerde functies die beschikbaar zijn voor de printer. Deze driver is de beste optie en wordt aanbevolen voor de meeste multifunctionele printers, indien beschikbaar.
Installatie vanaf cd is ook een snelle en gemakkelijke methode, maar de cd bevat mogelijk niet de recentste software, zelfs voor een relatief nieuwe printer.
Voor een oudere printer
Downloaden van de software biedt goede resultaten voor oudere printers en kan helpen om installatieproblemen te voorkomen.
Het installeren vanaf cd lukt mogelijk niet als u het apparaat installeert op een computer met een nieuwer besturingssysteem dat werd uitgebracht nadat het HP-product op de markt werd gebracht.
Info over de software
De software op de website van HP is de meest recente software die beschikbaar is voor uw printer. HP brengt vaak nieuwe versies van de software en drivers uit nadat het apparaat en de cd op de markt zijn gebracht.
De software op de cd was alleen actueel op de datum dat de printer op de markt werd gebracht.
In aanvulling op opties voor software-installatie, zijn er ook meerdere typen printerdrivers beschikbaar voor sommige printers. Voor Windows kunnen de volgende opties beschikbaar zijn:
HP PCL 6-printerdriver: De HP PCL 6-printerdriver is op de cd in de verpakking meegeleverd en is de standaardprinterdriver. De HP PCL 6-printerdriver heeft de volgende eigenschappen:
  • Aanbevolen voor alle Windows-omgevingen en voor de meeste afdrukbehoeften, waaronder algemene Office-toepassingen zoals tekstverwerking of spreadsheets
  • Biedt algemeen de beste snelheid, afdrukkwaliteit en ondersteuning voor printerfuncties voor de meeste gebruikers
  • Ontwikkeld om samen te werken met de Windows Graphic Device Interface (GDI) voor optimale snelheid in Windows-omgevingen
  • Mogelijk niet volledig compatibel met software van derden en aangepaste software op basis van PCL 5
HP Universal Print Driver (UPD): De HP Universal Print Driver (UPD) voor Windows is ontworpen om afdrukomgevingen met meerdere printers in een netwerk gemakkelijk te beheren. De HP UPD is een goede keuze voor een printer die alleen afdrukt, omdat deze driver UITSLUITEND afdrukmogelijkheid biedt.
U kunt de UPD van de website van HP downloaden. Ga naar www.hp.com/go/upd voor meer informatie.

Windows®-installatie voor een bekabelde (ethernet)netwerkverbinding door de software te downloaden

Er zijn twee methoden voor het downloaden van de printersoftware. Gebruik 123.hp.com/laserjet voor toegang tot een geautomatiseerd installatiehulpmiddel dat het besturingssysteem van de computer en het model van de HP printer detecteert om de meest actuele printersoftware te downloaden en installeren. Gebruik de pagina voor productondersteuning om de printersoftware handmatig te downloaden en installeren.

Methode 1: De printersoftware downloaden van 123.hp.com

opmerking:
De stappen zijn afhankelijk van het soort bedieningspaneel.
1
2-regelig bedieningspaneel
2
Bedieningspaneel uitgevoerd als aanraakscherm
  1. Sluit de netwerkkabel aan op de printer en op het netwerk. Wacht enkele minuten zodat de printer een netwerkadres kan ophalen.
  2. 2-regelige bedieningspanelen: Druk op de knop OK op het bedieningspaneel. Open het menu Netwerkinstellingen en selecteer IP-adres weergeven.
    Touchbedieningspanelen: Raak op het bedieningspaneel van het product de knop Connection Information (Verbindingsinformatie) aan.
    Als een IP-adres wordt vermeld, is de netwerkverbinding tot stand gebracht. Als een IP-adres niet wordt vermeld, wacht dan een paar minuten en probeer het opnieuw. Noteer het IP-adres voor gebruik tijdens de software-installatie. Voorbeeld IP-adres: 192.168.0.1.
  3. Wanneer het scherm voor het downloaden van de installatiesoftware wordt weergegeven, klikt u op Downloaden.
    HP Easy Start wordt door de computer gedownload.
  4. Volg de stappen voor het downloaden van de printersoftware.

Methode 2: De printersoftware downloaden vanaf de pagina voor productondersteuning

Stap één: De printersoftware downloaden

opmerking:
De stappen zijn afhankelijk van het soort bedieningspaneel.
1
2-regelig bedieningspaneel
2
Bedieningspaneel uitgevoerd als aanraakscherm
  1. Sluit de netwerkkabel aan op de printer en op het netwerk. Wacht enkele minuten zodat de printer een netwerkadres kan ophalen.
  2. 2-regelige bedieningspanelen: Druk op de knop OK op het bedieningspaneel. Open het menu Netwerkinstellingen en selecteer IP-adres weergeven.
    Touchbedieningspanelen: Raak op het bedieningspaneel van het product de knop Connection Information (Verbindingsinformatie) aan.
    Als een IP-adres wordt vermeld, is de netwerkverbinding tot stand gebracht. Als een IP-adres niet wordt vermeld, wacht dan een paar minuten en probeer het opnieuw. Noteer het IP-adres voor gebruik tijdens de software-installatie. Voorbeeld IP-adres: 192.168.0.1.
  3. Typ de naam van de printer in het tekstvak Zoeken in alle ondersteuning. Druk op de toets Enter op het toetsenbord van de pc.
  4. Klik op Software en drivers.
  5. Selecteer als u hierom gevraagd wordt de printer in de lijst van vergelijkbare printers op de pagina.
  6. Selecteer uw taal in de vervolgkeuzelijst en selecteer vervolgens het besturingssysteem van de computer.
  7. Klik op Driver - Productinstallatiesoftware en bekijk de beschikbare opties voor software en drivers. De beschikbare opties verschillen, afhankelijk van de printer.
    opmerking:
    HP adviseert de optie Volledige softwareoplossing om de prestatie en functies van het product te optimaliseren.
  8. Klik op een driveritem om het te selecteren, bekijk de drivergegevens en klik op Downloaden. De software wordt naar de computer gedownload.
    opmerking:
    Noteer de locatie van de map
  9. Wanneer het installatieprogramma van HP wordt geopend, volg dan de stappen die zijn gegeven om de printersoftware te installeren.
    opmerking:
    Als het HP-installatieprogramma niet automatisch wordt geopend, bladert u naar de locatie van de map en opent u het gedownloade bestand. De bestandsnaam eindigt op .exe.

Stap twee: Het HP-installatieprogramma gebruiken voor het voltooien van het software-installatieproces

Het HP-installatieprogramma bestaat uit zes onderdelen. Voer alle zes onderdelen uit om de printersoftware te installeren.
opmerking:
Het is mogelijk dat het HP-installatieprogramma u vraagt om op internet te controleren of er recente installatie-updates zijn voor de printer. Voor de beste installatieresultaten raadt HP u aan op Ja te klikken om het installatieprogramma te laten controleren op updates en deze te downloaden.
Deel één: Software installeren
Het scherm Software Selection (Softwareselectie) beschrijft de software die moet worden geïnstalleerd.
  1. Selecteer de te installeren software:
    • Om door te gaan met de aanbevolen software-installatie, klikt u op de knop Volgende.
    • Om de geïnstalleerde software aan te passen, klikt u op Softwareselecties aanpassen. Als de aangepaste softwareselecties voltooid zijn, klikt u op Volgende.
    • Voor toegang tot extra ondersteuningsopties en hulpprogramma's klikt u op de vervolgkeuzemenu's voor Meer opties. Klik op Vorige om terug te keren naar het softwareselectiescherm. De opties zijn onder andere:
      • Documentatie: Download de gebruikershandleiding, het Leesmij-bestand, en de gids met informatie over garantie en juridische informatie.
      • Webondersteuning: Toegang tot de pagina voor productondersteuning voor de printer.
  2. Lees de installatieovereenkomsten en documenten met instellingen, selecteer Ik heb de installatieovereenkomst gelezen en accepteer deze en klik op Volgende.
Deel twee: De installatie voorbereiden
Het bericht Installatie voorbereiden wordt weergegeven.
  1. Als het voorbereiden van de installatie is voltooid, klikt u op Volgende.
Deel drie: De printer aansluiten
  1. Op het scherm Verbindingstype kiest u Verbinding maken via een netwerk, selecteert u een van de volgende opties voor zoeken en klikt u vervolgens op Volgende.
    • Automatisch mijn product op het netwerk vinden
    • Zoeken met behulp van een IP-adres
    • Zoeken met behulp van een hostnaam
    • Zoeken met behulp van een hardwareadres
  2. Selecteer de printer in de lijst met beschikbare printers op het scherm Gevonden netwerkproduct(en). Klik op Volgende.
Deel vier: Installeren
Als de software-installatie is voltooid, wordt een bericht De software is geïnstalleerd weergegeven.
  1. Controleer de configuratieopties in het scherm Productconfiguratie en wijzig deze indien nodig. Klik op Volgende.
Deel vijf: De printer configureren
  1. Raadpleeg de informatie over HP ePrint en apps van HP op het scherm HP-webservices inschakelen. Klik op Volgende.
    opmerking:
    Raadpleeg HP ePrint via e-mail instellen (c06265281) voor meer informatie over HP ePrint.
    De geïntegreerde webserver van HP (EWS) wordt geopend.
    opmerking:
    Als de webbrowser een bericht weergeeft dat toegang tot de website mogelijk niet veilig is, selecteert u de optie om door te gaan naar de website. Toegang tot deze website zal de computer niet beschadigen.
  2. Gebruik de EWS om HP-webservices in te schakelen.
Deel zes: Voltooid
  1. Klik op Voltooien om het installatieproces te voltooien.

Windows®-installatie voor een bekabelde (ethernet)netwerkverbinding met gebruik van de cd in de verpakking

Stap één: De cd in de verpakking gebruiken om het HP-installatieprogramma te openen

opmerking:
De stappen zijn afhankelijk van het soort bedieningspaneel.
1
2-regelig bedieningspaneel
2
Bedieningspaneel uitgevoerd als aanraakscherm
  1. Sluit de netwerkkabel aan op de printer en op het netwerk. Wacht enkele minuten zodat de printer een netwerkadres kan ophalen.
  2. 2-regelige bedieningspanelen: Druk op de knop OK op het bedieningspaneel. Open het menu Netwerkinstellingen en selecteer IP-adres weergeven.
    Touchbedieningspanelen: Raak op het bedieningspaneel van het product de knop Connection Information (Verbindingsinformatie) aan.
    Als een IP-adres wordt vermeld, is de netwerkverbinding tot stand gebracht. Als een IP-adres niet wordt vermeld, wacht dan een paar minuten en probeer het opnieuw. Noteer het IP-adres voor gebruik tijdens de software-installatie. Voorbeeld IP-adres: 192.168.0.1.
  3. Plaats de cd met de afdruksysteemsoftware in het cd-romstation. Het software-installatieprogramma detecteert de taal van het besturingssysteem en geeft vervolgens het hoofdmenu van het installatieprogramma in dezelfde taal weer.
    Als het installatieprogramma na 30 seconden nog niet is gestart, voert u de volgende stappen uit:
    1. Klik in het menu Start op de optie Uitvoeren.
    2. Typ het volgende: X:\SETUP.EXE (waarbij X de letter van het cd-romstation is).
    3. Klik op de knop OK. Het installatieprogramma wordt gestart.
      opmerking:
      Als het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer opent, klikt u op Toestaan of Ja om door te gaan.

Stap twee: Het HP-installatieprogramma gebruiken voor het voltooien van het software-installatieproces

Het HP-installatieprogramma bestaat uit zes onderdelen. Voer alle zes onderdelen uit om de printersoftware te installeren.
opmerking:
Het is mogelijk dat het HP-installatieprogramma u vraagt om op internet te controleren of er recente installatie-updates zijn voor de printer. Voor de beste installatieresultaten raadt HP u aan op Ja te klikken om het installatieprogramma te laten controleren op updates en deze te downloaden.
Deel één: Software installeren
Het scherm Software Selection (Softwareselectie) beschrijft de software die moet worden geïnstalleerd.
  1. Selecteer de te installeren software:
    • Om door te gaan met de aanbevolen software-installatie, klikt u op de knop Volgende.
    • Om de geïnstalleerde software aan te passen, klikt u op Softwareselecties aanpassen. Als de aangepaste softwareselecties voltooid zijn, klikt u op Volgende.
    • Voor toegang tot extra ondersteuningsopties en hulpprogramma's klikt u op de vervolgkeuzemenu's voor Meer opties. Klik op Vorige om terug te keren naar het softwareselectiescherm. De opties zijn onder andere:
      • Documentatie: Download de gebruikershandleiding, het Leesmij-bestand, en de gids met informatie over garantie en juridische informatie.
      • Webondersteuning: Toegang tot de pagina voor productondersteuning voor de printer.
  2. Lees de installatieovereenkomsten en documenten met instellingen, selecteer Ik heb de installatieovereenkomst gelezen en accepteer deze en klik op Volgende.
Deel twee: De installatie voorbereiden
Het bericht Installatie voorbereiden wordt weergegeven.
  1. Als het voorbereiden van de installatie is voltooid, klikt u op Volgende.
Deel drie: De printer aansluiten
  1. Op het scherm Verbindingstype selecteert u Verbinding maken via een netwerk, selecteert u een van de volgende opties voor zoeken en klikt u vervolgens op Volgende.
    • Automatisch mijn product op het netwerk vinden
    • Zoeken met behulp van een IP-adres
    • Zoeken met behulp van een hostnaam
    • Zoeken met behulp van een hardwareadres
  2. Selecteer de printer in de lijst met beschikbare printers op het scherm Gevonden netwerkproduct(en). Klik op Volgende.
Deel vier: Installeren
Als de software-installatie is voltooid, wordt een bericht De software is geïnstalleerd weergegeven.
  1. Controleer de configuratieopties in het scherm Productconfiguratie en wijzig deze indien nodig. Klik op Volgende.
Deel vijf: De printer configureren
  1. Raadpleeg de informatie over HP ePrint en apps van HP op het scherm HP-webservices inschakelen. Klik op Volgende.
    opmerking:
    Raadpleeg HP ePrint via e-mail instellen (c06265281) voor meer informatie over HP ePrint.
    De geïntegreerde webserver van HP (EWS) wordt geopend.
    opmerking:
    Als de webbrowser een bericht weergeeft dat toegang tot de website mogelijk niet veilig is, selecteert u de optie om door te gaan naar de website. Toegang tot deze website zal de computer niet beschadigen.
  2. Gebruik de EWS om HP-webservices in te schakelen.
Deel zes: Voltooid
  1. Klik op Voltooien om het installatieproces te voltooien.