• Informatie

HP PageWide Enterprise Color 556 - Verwijderen en vervangen: geïntegreerde MultiMedia Card (eMMC) (556dn)

Inleiding

In dit document worden de procedures beschreven voor het verwijderen en vervangen van de geïntegreerde MultiMedia Card (eMMC).

Voordat u het onderhoud uitvoert

De printer uitschakelen
  • Verwijder het netsnoer.
      waarschuwing:
    Om schade aan de printer te voorkomen, schakelt u de printer uit en wacht u dertig seconden. Verwijder vervolgens het netsnoer voordat u onderhoud uitvoert aan de printer.
  let op:
onderdeel gevoelig voor ESD.
opmerking:
Vervang tijdens een en dezelfde servicebeurt niet tegelijkertijd de formatter, DC-controller en eMMC PCA of harde schijf. Dit kan er mogelijk toe leiden dat de printer instabiel wordt of defect raakt.
opmerking:
Gegevens die zijn opgeslagen op de eMMC, zijn niet beveiligd en kunnen niet worden gecodeerd.
Gebruik onderstaande tabel voor de identificatie van het juiste onderdeelnummer voor uw printer. Ga voor het bestellen van het onderdeel naar www.hp.com/buy/parts.
onderdeelnummer van de kit voor de geïntegreerde MultiMedia Card (eMMC)
G1W47-67902
geïntegreerde MultiMedia Card (eMMC) (556dn) met instructiegids

Vereist gereedschap

Er zijn geen speciale gereedschappen vereist voor het installeren van dit onderdeel.

Na het uitvoeren van onderhoud

Zorg ervoor dat de klep van de formatter volledig op zijn plaats zit en dat de duimschroeven handvast zijn aangedraaid na de vervanging.
De printer inschakelen
  • Sluit het netsnoer aan.
  • Druk op de aan/uit-schakelaar om het apparaat in te schakelen.

Test na onderhoud

Druk een configuratiepagina af om te controleren of de printer correct functioneert.

Stap 1: De formatterklep verwijderen

1. Verwijder de twee duimschroeven (1) en schuif de klep van de printer om deze te verwijderen (2).
    opmerking:
    De duimschroeven zitten niet vast en u raakt deze snel kwijt.
    Afbeelding : De formatterklep verwijderen

Stap 2: De geïntegreerde MultiMedia Card (eMMC) verwijderen

let op:
onderdeel gevoelig voor ESD.
opmerking:
Alleen M506- (alle) en M527dn-printers.
  1. Zoek het onderdeel eMMC op de formatter en trek deze recht uit de formatter om dit te verwijderen.
    Afbeelding : De eMMC verwijderen

Stap 3: De vervangende eenheid uitpakken

1. Gooi het defecte onderdeel weg.
    opmerking:
    HP adviseert om het defecte onderdeel op verantwoorde wijze af te voeren.
  2. Haal het vervangende onderdeel uit de verpakking.
      let op:
    Als het vervangende onderdeel een rol of kussen is, moet u het zachte gedeelte niet aanraken. Huidoliën op de rol of het kussen kunnen leiden tot problemen met het oppakken van het papier of de afdrukkwaliteit. HP raadt u aan wegwerphandschoenen te gebruiken wanneer u rollen of kussens vastpakt, of uw handen te wassen voordat u rollen of kussens aanraakt.
    opmerking:
    Controleer vóór de installatie of al het verpakkingsmateriaal (bijvoorbeeld verpakkingstape) is verwijderd uit het vervangende onderdeel.

Stap 4: De eMMC plaatsen

let op:
onderdeel gevoelig voor ESD.
opmerking:
Alleen M506- (alle) en M527dn-printers.
  1. Onthoud de locatie van de connector (1) op de eMMC en de connector (2) op de formatter.
    Afbeelding : De eMMC-connectors zoeken
  2. Lijn de connector uit op de vervangende eMMC (1) met de connector op de formatter en druk de eMMC op de formatter om deze te installeren.
    opmerking:
    Druk op eMMC op de plek die wordt aangegeven met een pijl. Negeer eventuele berichten zoals 'Hier drukken' op de eMMC zelf. Zorg ervoor dat de eMMC volledig in de connector is geplaatst.
    opmerking:
    De eMMC kan maar in één richting op de formatter worden geplaatst.
    Afbeelding : De eMMC plaatsen

Stap 5: De formatterklep plaatsen

1. Schuif de klep op de printer (1) om deze te installeren en monteer vervolgens twee duimschroeven (2).
    Afbeelding : De formatterklep plaatsen

Stap 6: De printerfirmware opnieuw installeren

opmerking:
Als deze installatie een vervangende eMMC betreft, voert u de volgende stappen uit om de firmware opnieuw te installeren.
  1. Selecteer Nu bijwerken.
  2. Zoek uw Enterprise-printermodel.
  3. Selecteer de koppeling naar de pagina voor het downloaden van firmware.
  4. Selecteer Onafhankelijk van besturingssysteem in de lijst met besturingssystemen.
  5. Zoek in het gedeelte Firmware het bestand voor meerdere besturingssystemen.
  6. Selecteer Downloaden.
opmerking:
Ga voor installatie-instructies naar www.hp.com/go/futuresmart. Selecteer Nu bijwerken en selecteer vervolgens Een firmware-update uitvoeren.