• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

De thermische module verwijderen en vervangen voor de Sprout by HP

Dit document is van toepassing op de Sprout by HP.
Sprout by HP
Voordat u begint
  • U heeft koelpasta of -pads nodig en een reinigingsmiddel om de koelpasta van de onderdelen te verwijderen.
  • U heeft een kruiskopschroevendraaier en een plat stuk gereedschap of staafje nodig om de koelpasta te verspreiden.
  • Verwijder alle cd's en dvd's uit het optische station.
  • Schakel de pc uit en koppel alle kabels los. Koppel de netwerkkabel los voordat u het netsnoer loskoppelt.
  • Plaats de pc op een lege, vlakke en stabiele ondergrond in een ruimte zonder vloerbedekking.
  • Leg de computer met het scherm omlaag, plat op een zachte, vlakke ondergrond. HP raadt u aan de Sprout op een deken, handdoek of andere zachte doek te leggen om het aanraakscherm te beschermen tegen krassen of andere schade.
  • Verwijder een onderdeel pas uit de beschermende verpakking op het moment dat u het gaat installeren.
  waarschuwing:
Zorg ervoor dat de pc van het stroom is losgekoppeld voordat u begint.
  let op:
Dit product bevat onderdelen die beschadigd kunnen raken door elektrostatische ontlading (ESD). Teneinde het risico op elektrostatische ontlading te beperken, kunt u het beste in een ruimte zonder vloerbedekking werken. Gebruik bovendien een antistatisch oppervlak (bijvoorbeeld een geleidende schuimmat) en draag een antistatische polsband die contact maakt met een geaard oppervlak.
  let op:
Procedures in dit document worden door HP geleverd voor gekwalificeerde serviceleveranciers en als gunst voor de klanten. Onderhoud van interne componenten verhoogt het risico op beschadiging van de computer, dat mogelijk niet onder de garantie valt. Begrijp het risico en raadpleeg de garantie van het product voordat u onderhoud gaat plegen aan de computer.
Video-overzicht
Bekijk de volgende video voordat u de stappen in dit artikel uitvoert.
  opmerking:
Wacht voor optimale kwaliteit bij inbelverbindingen totdat de video volledig is geladen voordat u deze bekijkt.
De thermische module verwijderen
Om de thermische module te verwijderen, verwijdert u eerst de aanraakmat, de rechter en linker achterpanelen, de kolom, het achterpaneel aan de onderkant en de EMI-moederbordbescherming zoals beschreven in de volgende instructies:
Stap 1
Voor gedetailleerde instructies voor het verwijderen van de noodzakelijke onderdelen om toegang te krijgen tot de thermische module, zie het HP ondersteuningsdocument De EMI-moederbordbescherming verwijderen en vervangen voor de HP Sprout by HP.
De EMI-moederbordbescherming verwijderen
Stap 2
In de volgorde die wordt aangegeven door de stencils op de thermische module...
Stencils die de volgorde aangeven om de schroeven los te maken
...draai de vier geborgde torx schroeven los boven de CPU.
Vier schroeven op de thermische module
Stap 3
In de volgorde die wordt aangegeven door de stencils op de thermische module...
Stencils die de volgorde aangeven om de schroeven los te maken op de CPU
...draai de vier geborgde veiligheidsschroeven los boven de GPU.
Vier schroeven op de GPU thermische module
Stap 4
Verwijder de roze torx schroef aan de radiatorzijde van de thermische module.
Bij de radiator schroeven aan het eind van de thermische module
Stap 5
Til de thermische module voorzichtig uit de computer.
De thermische module optillen
De thermische module terugplaatsen
Voer de volgende stappen uit om de thermische module terug te plaatsen.
Stap 1
Voordat u de thermische module vervangt, moet u eerst de koelpasta reinigen van de CPU, de GPU en de thermische module met behulp van een reinigingsmiddel om de koelpasta te verwijderen.
De koelpasta van de CPU reinigen
De GPU reinigen
De thermische module reinigen
Stap 2
Breng nieuwe koelpasta of koelpads aan op de CPU en de GPU.
Koelpasta aanbrengen
Koelpasta aanbrengen
Stap 3
Lijn de thermische module voorzichtig uit over de CPU en de GPU.
De thermische module terug op zijn plaats uitlijnen
Stap 4
Draai de vier veiligheidsschroeven voor de thermische module vast boven de GPU in de volgorde die wordt aangegeven door de stencils op de module.
De vier schroeven van de GPU
Stap 5
Draai de vier torx schroeven voor de thermische module vast boven de CPU in de volgorde die wordt aangegeven door de stencils op de module.
De vier schroeven van de CPU
Stap 6
Plaats de roze torx schroef terug bij de radiatorzijde van de module.
Bij de radiatorzijde schroeven van de module
Stap 7
Vervang de onderdelen die zijn verwijderd om toegang krijgen tot de thermische module.
Voor gedetailleerde instructies voor het terugplaatsen van de verwijderde onderdelen naar de thermische module, zie het HP ondersteuningsdocument De EMI-moederbordbescherming verwijderen en vervangen voor de HP Sprout by HP.
De aanraakmat terugplaatsen