• Informatie

• Feedback

HP LaserJet Enterprise MFP M527, HP LaserJet Managed MFP E52545 - Verwijderen en vervangen: Printplaat van de fax (M527, E52545 c/f/z)

opmerking:
Alleen printers van het model M527c/f/z (optioneel voor de M527dn).

Inleiding

In dit document worden de procedures beschreven voor het verwijderen en vervangen van de printplaat van de fax (M527c/f/z).

Voordat u het onderhoud uitvoert

De printer uitschakelen
  • Verwijder het netsnoer.
      waarschuwing:
    Om schade aan de printer te voorkomen, schakelt u de printer uit en wacht u 30 seconden. Verwijder vervolgens het netsnoer voordat u onderhoud uitvoert aan de printer.
  let op:
Dit onderdeel bevat bestanddelen die gevoelig zijn voor elektrostatische ontlading (ESD). Om het risico van schade door elektrostatische ontlading te verkleinen, raakt u altijd het bladmetalen frame aan om uzelf te aarden voordat u een onderdeel aanraakt dat gevoelig is voor ESD.
Gebruik onderstaande tabel voor de identificatie van het juiste onderdeelnummer voor uw printer. Ga voor het bestellen van het onderdeel naar www.hp.com/buy/parts.
Onderdeelnummer van printplaatkit van fax (M527c/f/z)
B5L53-67901
Printplaat van de fax (M527c/f/z) met instructiegids

Vereist gereedschap

Er zijn geen speciale gereedschappen vereist voor het installeren van dit onderdeel.

Na het uitvoeren van onderhoud

De printer inschakelen
  • Sluit het netsnoer aan.
  • Druk op de aan/uit-schakelaar om het apparaat in te schakelen.

Test na onderhoud

Zorg dat de printer initialiseert met de status Gereed.
Druk een configuratiepagina af om te controleren of de printer correct functioneert.

Stap 1: De formatterklep verwijderen

1. Schuif de klep naar de achterkant van de printer om hem te verwijderen.
    Afbeelding : De formatterklep verwijderen

Stap 2: De printplaat van de fax (PCA) verwijderen

let op:
onderdeel gevoelig voor ESD.
opmerking:
Alleen printers van het model M527c/f/z (optioneel voor de M527dn).
  1. Koppel drie connectors (1) los.
    Afbeelding : Drie connectors ontkoppelen
  2. Knijp in de houder om deze los te maken.
    Afbeelding : De fax-PCA losmaken
  3. Draai het connectoruiteinde van de fax-PCA omhoog en van de formatter af (1) en schuif het vervolgens zoals afgebeeld (2) om het te verwijderen.
    Afbeelding : De fax-PCA verwijderen

Stap 3: De vervangende fax-PCA uitpakken

Haal de vervangende eenheid uit de verpakking.
  let op:
onderdeel gevoelig voor ESD.
opmerking:
HP adviseert om de defecte eenheid op ecologisch verantwoorde wijze af te voeren.
Afbeelding : Illustratie recyclen en uitpakken

Stap 4: De fax-PCA installeren

let op:
onderdeel gevoelig voor ESD.
opmerking:
Alleen printers van het model M527c/f/z (optioneel voor de M527dn).
  1. Noteer voordat u verder gaat de locatie van de sleuven (1) in de metalen plaat waar het lipje, voor het bevestigen van de fax-PCA en faxpoort (2), moet worden geplaatst.
    Afbeelding : De sleuven in de metalen plaat zoeken
  2. Plaats het lipje voor het bevestigen van de fax-PCA en de faxpoort in de sleuven van de metalen plaat (1) en draai vervolgens het uiteinde van de connector van de fax-PCA naar de formatter toe (2).
    Afbeelding : De fax-PCA installeren
  3. Plaats de houder in de sleuf van de formatter.
    opmerking:
    Knijp in de houder om deze gemakkelijk in de sleuf te plaatsen.
    Afbeelding : De fax-PCA aansluiten
  4. Sluit drie connectors aan (1).
    Afbeelding : Drie connectors aansluiten

Stap 5: De formatterklep plaatsen

1. Schuif de klep naar de voorkant van de printer om hem te plaatsen.
    Afbeelding : De formatterklep plaatsen