• Informatie

HP notebook-pc's - Vliegtuigstand (Windows 10)

Dit ondersteuningsdocument is van toepassing op HP notebooks met Windows 10.
Vliegtuigstand is een Windows 10-instelling die ervoor zorgt dat de computer geen signalen meer kan uitzenden of ontvangen, terwijl andere programma's, zoals games of muziekspelers, gewoon kunnen worden gebruikt. Wanneer u de vliegtuigstand inschakelt, worden draadloze netwerken, mobiel breedband en Bluetooth-verbindingen uitgeschakeld.
Wanneer u de vliegtuigstand inschakelt, gaat bovendien de accu langer mee omdat de computer geen energie gebruikt voor het zoeken naar netwerken, verbindingen of informatie.
opmerking:
Afhankelijk van uw versie van Windows kunnen de informatie en afbeeldingen in dit document enigszins afwijken.

De vliegtuigstand in- of uitschakelen in Windows 10

Gebruik de vliegtuigstand wanneer u in een vliegtuig zit, van plan bent offline te gaan of de accu wilt sparen.
  1. Zoek in Windows naar Vliegtuigstand en open deze functie.
    Het menu Netwerk en internet wordt geopend.
  2. Schakel in het menu Netwerk en internet de vliegtuigstand in door de schuifregelaar naar Aan te verplaatsen.
    Afbeelding : Vliegtuigstand is ingeschakeld
    Het menu Netwerk en internet met vliegtuigstand ingesteld op aan
    Draadloze netwerken, mobiel breedband en Bluetooth-verbindingen en andere verbindingen zijn nu uitgeschakeld.
  3. Om te controleren of de vliegtuigstand is ingeschakeld, controleert u de taakbalk op het pictogram vliegtuigstand.
    Afbeelding : Het pictogram vliegtuigstand in de taakbalk
    Taakbalk met pictogram vliegtuigstand gemarkeerd
  4. Om de vliegtuigstand uit te schakelen in Windows, zoek naar en open Vliegtuigstand.
  5. Beweeg de schuifregelaar van de vliegtuigstand naar Uit.
    Afbeelding : Vliegtuigstand uitgeschakeld
    Het menu Netwerk en internet met vliegtuigstand ingesteld op uit
  6. Om te controleren of de vliegtuigstand is uitgeschakeld, controleert u de taakbalk op het netwerkpictogram.
    Afbeelding : Netwerkpictogram in de taakbalk
    Taakbalk met netwerkpictogram gemarkeerd