HP pc's - Tijdlijn en Vastmaken gebruiken (Windows 10)

Dit document is van toepassing op HP en Compaq computers met Windows 10 April 2018 Update.
In dit document wordt het gebruik van de productiviteitsfuncties Tijdlijn en Vastmaken van Windows beschreven. Gebruik Tijdlijn om activiteiten op uw bureaublad te zoeken en te hervatten of activiteiten met Virtuele bureaubladen te organiseren. Gebruik Vastmaken om snel geopende vensters te schikken op het bureaublad zodat u meer dan één activiteit tegelijk kunt bekijken en gebruiken.

Over Windows Tijdlijn

Met Windows Tijdlijn kunt u activiteiten zoeken en hervatten waaraan u de laatste 30 dagen hebt gewerkt, of die momenteel op uw computer actief zijn. U kunt ook activiteiten zoeken en hervatten die bij uw Windows-apparaten gesynchroniseerd zijn. Daarnaast kunt u virtuele bureaubladen maken, waarmee u activiteiten naar wens kunt sorteren en organiseren.

De Windows Tijdlijn-functie inschakelen

In de Windows 10 April 2018 Update is Windows Tijdlijn standaard ingeschakeld. Afhankelijk van uw privacy- of bedrijfsinstellingen, moet u Windows Tijdlijn mogelijk handmatig activeren.
  1. Zoek in Windows naar Privacyinstellingen voor activiteitsgeschiedenis.
    Klik op 'Privacyinstellingen voor activiteitsgeschiedenis' in de lijst met resultaten.
  2. Klik op het selectievakje naast Toestaan dat Windows de activiteiten van deze pc verzameld.
    Windows Tijdlijn is ingeschakeld.
    Selecteer 'Toestaan dat Windows de activiteiten van deze pc verzameld'

Windows Tijdlijn gebruiken om activiteiten te hervatten, zoeken of verwijderen

Gebruik Windows Tijdlijn om snel eerdere of huidige activiteiten te zoeken, hervatten of verwijderen, waaraan u de afgelopen 30 dagen hebt gewerkt. U hebt ook toegang tot activiteiten van andere apparaten wanneer u bent aangemeld bij uw Microsoft-account.
Klik op de taakbalk op het pictogram Taakweergave of houd de toetsen Windows en Tab tegelijkertijd ingedrukt.
opmerking:
Als u meerdere monitors gebruikt, worden alle geopende vensters alleen op de respectievelijke monitors weergegeven. Als u bijvoorbeeld twee monitors in de uitgebreide modus gebruikt en u op het pictogram Taakweergave klikt, worden de open vensters op monitor 1 geschikt op de tijdlijn van die monitor, en de open vensters van monitor 2 op de tijdlijn van die monitor.
Recente activiteiten wordt weergegeven in Windows Tijdlijn

Virtuele bureaubladen gebruiken in Windows Tijdlijn

Met Windows Tijdlijn kunt u virtuele bureaubladen maken, waarin u uw activiteiten op basis van uw wensen kunt organiseren en schikken. Zo kunt u met irtuele bureaubladen uw werkactiviteiten op het ene bureaublad plaatsen en uw persoonlijke of entertainmentactiviteiten op een ander bureaublad.
opmerking:
Met virtuele bureaubladen hebt u snel toegang tot activiteiten, maar niet tot andere bureaubladfuncties van Windows. Aparte wijzigingen die u maakt aan de configuratie van de bureaubladomgeving, zoals het wijzigen van de bureaubladachtergrond, het vastmaken van een app aan de taakbalk of het toevoegen van een bureaubladpictogram, worden in alle andere virtuele bureaubladen weergegeven.

Activiteiten van Windows Tijdlijn vastmaken

Vastmaken is een productiviteitsfunctie die is ontworpen om multitasking en het bekijken van meerdere vensters op uw scherm gemakkelijker te maken. U kunt bijvoorbeeld chatten, surfen op het internet, muziek beluisteren en gelijktijdig gebruik maken van een spreadsheet. U kunt maximaal vier activiteiten links, rechts, boven of onder aan het scherm vastmaken.
Activiteit vastgemaakt aan de linkerkant van het scherm
Maak met uw muis of toetsenbord tot vier activiteiten vast aan uw bureaublad om te bepalen welke activiteiten worden weergegeven.
  • Een activiteit vastmaken: Klik met de rechtermuisknop op een specifieke activiteit en selecteer vervolgens Links vastmaken of Rechts vastmaken. U kunt ook op de titelbalk van een open activiteit klikken, de activiteit naar links, rechts, boven of onder in het scherm slepen en dan de muisknop loslaten.
    Als u een activiteit wilt vastmaken met uw toetsenbord, klikt u op de titelbalk van een open activiteit en houdt u de toetsen Windows en pijl-links, pijl-rechts, pijl-omhoog of pijl-omlaag ingedrukt, afhankelijk van waar u wilt dat de activiteit wordt weergegeven.
    De activiteit wordt vastgemaakt op de nieuwe positie. Vastmaken past automatisch het formaat van elk venster aan zodat alle vastgemaakte activiteit op het scherm passen. Daarnaast geeft de functie suggesties voor andere open activiteiten door ze als tegels weer te geven in de overgebleven ruimte van het bureaublad.
    Een open activiteit vastmaken aan de linker- of rechterkant van het scherm
  • Een activiteit losmaken: Dubbelklik op de titelbalk van een activiteit.
    De activiteiten keren terug naar hun vorige formaat.
  • Het vensterformaat van een activiteit aanpassen: Maak een vastgemaakte activiteit of een vastgemaakt venster breder of smaller. Als u dit wilt doen, maakt u een nieuwe activiteit vast, klik u op de zijrand van het venster, sleept u de muis over het scherm en laat u de muisknop los zodra het venster de gewenste breedte heeft. Terwijl u extra activiteiten vastmaakt, past Vastmaken elk venster automatisch aan zodat alle vastgemaakte activiteiten op het scherm passen

Instellingen voor Vastmaken wijzigen

U kunt Vastmaken aanpassen om de locatie van een vastgemaakt item te selecteren, het formaat van vensters aan te passen wanneer u ze vastmaakt of suggesties te geven voor andere apps om aan het bureaublad vast te maken.
  1. Zoek in Windows naar Instellingen en open deze functie.
  2. Selecteer Systeem in het venster Instellingen.
    Het venster Instellingen in Windows met Systeem geselecteerd
  3. Selecteer Multitasking in het venster Systeem.
    Venster Systeem met Multitasking geselecteerd
    Het venster Multitasking wordt weergegeven.
    Locatie van opties voor Vastmaken in Multitasking
  4. Schakel de regelaars in of uit om uw opties aan te passen.
    • Vensters automatisch schikken door ze naar de hoeken of randen van het scherm te slepen: In Windows is Vastmaken standaard ingeschakeld. Als u Vastmaken wilt uitschakelen, schuift u de regelaar naar Uit
    • Wanneer een venster wordt vastgemaakt, het formaat van het venster automatisch aanpassen aan de beschikbare ruimte: Als u een activiteit vastmaakt en het formaat ervan aanpast, zal de volgende activiteit die u vastmaakt de resterende ruimte op het scherm vullen. Schakel deze optie uit als u wilt dat Vastmaken altijd de volgende activiteit vastmaakt tot de helft of een kwart van het scherm, zelfs als u het formaat van de eerste activiteit wijzigt.
    • Wanneer ik een venster vastmaak, weergeven wat ik ernaast vast kan maken: Nadat u de eerste activiteit vastmaakt, stelt Vastmaken automatisch andere geopende activiteiten voor door de activiteiten als tegels weer te geven in de overgebleven ruimte van het bureaublad. Schakel deze optie uit als u uw bureaublad wilt bekijken zonder de voorgestelde apps.
    • Als het formaat van een vastgemaakt venster wordt gewijzigd, het formaat van eventuele naastliggende vastgemaakte vensters ook wijzigen: Deze functie is van toepassing op twee activiteiten die naast elkaar zijn vastgemaakt. Als u een activiteit vergroot of verkleint, worden het formaat van andere activiteiten in overeenstemming daarmee aangepast.