HP All-in-One computers - Problemen met het aanraakscherm (Windows 10)

Dit document is van toepassing op HP en Compaq All-in-One computers met Windows 10.
Als het aanraakscherm van de computer niet reageert wanneer u erop tikt of als de muisaanwijzer naar de verkeerde locatie op het scherm gaat, volgt u de stappen in dit document om de problemen met het aanraakscherm op te lossen.

Scherm reageert niet op aanraking of reageert met tussenpozen

Gebruik de stappen voor probleemoplossing in dit gedeelte als het aanraakscherm niet reageert of als het scherm de ene keer wel en de andere keer niet reageert.

Aanraakscherm reageert onnauwkeurig

Als u denkt dat het aanraakscherm niet goed functioneert, gaat u naar het Windows-bureaublad en beweegt u uw vinger over het scherm. Als de muisaanwijzer onmiddellijk onder uw vingertop beweegt, werkt de toetsfunctie correct. Als de muisaanwijzer meer dan zo'n 1,3 centimeter weg van uw vingertop beweegt, kunt u om te beginnen het scherm schoonmaken. Schakel de computer, bevochtig een zachte doek met water en veeg het scherm voorzichtig schoon om vuil en vegen te verwijderen.
Als de aanraakfunctionaliteit nog steeds niet correct werkt, kalibreert u het scherm.
  1. Zoek in Windows naar Instellingen voor tablet-pc en open deze functie.
  2. Het venster Instellingen van tablet-pc wordt geopend. Klik op het tabblad Weergave op Kalibreren.
    Afbeelding : Selectie in het venster Instellingen van tablet-pc kalibreren
    Selectie in het venster Instellingen van tablet-pc kalibreren
  3. Volg de instructies op het scherm om uw scherm te kalibreren.
    Klik op Ja wanneer wordt gevraagd de kalibratiegegevens op te slaan.
  4. Als het scherm nog steeds niet correct wordt gekalibreerd, maakt u de kalibratie ongedaan door op Opnieuw instellen te klikken onder Instellingen van tablet-pc.
    Afbeelding : Selectie in het venster Instellingen van tablet-pc opnieuw instellen
    Selectie in het venster Instellingen van tablet-pc opnieuw instellen
  5. Klik op Ja wanneer dit wordt gevraagd zodat het Microsoft-hulpprogramma voor het kalibreren van de digitizer wijzigingen aan uw computer kan aanbrengen.
    Het venster Hulpprogramma voor het kalibreren van de digitizer wordt geopend om te bevestigen dat de kalibratiegegevens zijn verwijderd.
Test het scherm om te kijken of het accuraat reageert. Als dit niet het geval is, moet u computer mogelijk laten nakijken. Neem contact op met HP via het tabblad Contact opnemen met ondersteuning boven aan dit scherm.