HP Tablets - Rooting of onopzettelijke schade aan het apparaat en het effect hiervan op de productgarantie

Dit document is van toepassing op HP Android tablets.

Het apparaat rooten

Een root uitvoeren op uw Android apparaat kan negatieve effecten hebben op uw apparaat en de garantie. Dit document is niet bedoeld om alle uitzonderingen op de standaard garantiebepalingen en voorwaarden te behandelen. Bekijk de garantieverklaring van het product, die kan worden gevonden in de doos bij het product of online op de Website van HP voor informatie over de garantie van een specifiek product.

Een Android-apparaat rooten

Rooting uitvoeren op Android apparaten is het proces waarmee gebruikers van Android apparaten toegang tot gepriviligeerd beheer krijgen (bekend als root-toegang).
Als u een HP apparaat root met een besturingssysteem van Android, vervalt de garantie.
Normaal gesproken wordt de root uitgevoerd om hardwarebeperkingen te verhelpen die de fabrikanten op sommige apparaten zetten. Hiermee kan de gebruiker systeemapplicaties en configuraties wijzigen of vervangen, gespecialiseerde applicaties uitvoeren die beheerdersrechten hebben of andere bewerkingen uitvoeren die anders niet toegankelijk zijn voor een normale gebruiker.

Risico's van het rooten van een apparaat van HP.

Behalve dat de HP garantie vervalt, kan het rooten van uw apparaat van HP ervoor zorgen dat het niet meer goed werkt. De mogelijke gevolgen van het rooten van een apparaat van HP zijn:
  • Opstartproblemen van het besturingssysteem.
  • Hardwaredefecten waaronder: batterijproblemen, de SIM-kaart wordt niet herkend, kan geen verbinding maken met internet, etc.
  • Applicaties werken mogelijk niet goed.
  • Besturingssysteem werkt niet zoals verwacht.
  • Besturingssysteemfouten.
  • Problemen met oververhitting.

Garantievoorwaarden

HP garanties hebben enige beperkingen. Waaronder:
  • De duur van de garantiedekking verschilt per productserie.
  • Ondersteuning van software en hardware is alleen beschikbaar voor applicaties, software en hardware die vooraf zijn geïnstalleerd op het HP product, inclusief het besturingssysteem.
  • De gebruiker verbreekt de garantie op het apparaat van HP door de software of hardware te wijzigen die bij het originele product zijn geleverd.
  • Fouten of beschadigingen als resultaat van wijzigingen in de software worden niet gedekt door de garantie.

Door de klant veroorzaakte schade

Onopzettelijke schade verwijst naar onopzettelijke fysieke breuken of fouten op uw apparaat door een onvoorziene en onopzettelijke gebeurtenis waardoor het apparaat is beschadigd, inclusief per ongeluk vloeistof op uw apparaat morsen of het apparaat per ongeluk laten vallen.
Zelf aangerichte schade (CID) valt niet onder de standaardgarantie. Beschadigingen aan het scherm en het kunststof deksel worden als CID beschouwd.

Accidental Damage Protection (ADP)

HP biedt klanten de mogelijkheid een Accidental Damage Protection-plan (ADP) te kopen. Dit abonnement moet worden gekocht voordat schade optreedt. Klanten kunnen het ADP-abonnement kopen via HP.
De ADP-dekking is zeer eenvoudig: als het kapot gaat, maken wij het. De service dekt alle onderdelen en arbeid, maar bovenal denkt het een aantal beschadigingen die de standaardgarantie niet dekt zoals het morsen van vloeistoffen, schokken of per ongeluk laten vallen.
Gelieve contact op te nemen met HP in uw regio om te zien of we een ADP-abonnement hebben voor uw tablet.
Afbeelding : Gebarsten scherm door vallen of morsen van vloeistoffen
gebarsten schermmorsen van vloeistoffen
Als het apparaat beschadigd is door een ongeluk, kan een van de volgende symptomen optreden:
  • Het apparaat wordt niet ingeschakeld
  • Het apparaat weergeeft ongewone patronen of strepen of er worden lijnen op het scherm weergegeven.
  • Er verschijnen zwarte vlekken. Er is mogelijk een barst waardoor er strepen verschijnen zonder zichtbare vlekken. De vlekken kunnen klein zijn, later verschijnen of groter worden na verloop van tijd.
  • Het scherm is volledig zwart, maar er is een patroon te zien als u goed kijkt.

Informatie i.v.m. garantie

In de meeste gevallen wordt deze schade beschouwd als door de klant veroorzaakte schade. Deze schade wordt niet gedekt door de standaardgarantie. Daarom komen de kosten van de reparatie voor rekening van de eigenaar, tenzij de klant eerder Accidental Damage Protection (ADP) heeft aangeschaft. Als de garantie van de tablet is verstreken, kan er een betaalde service opgestart door contact op te nemen met HP.
opmerking:
Betaalde services voor producten waarvan de garantie is verstreken zijn niet in alle regio's beschikbaar.

Zelf-reparatie

Een zelf-reparatie uitvoeren op een tablet wordt niet aanbevolen omdat dit onherstelbare schade kan veroorzaken aan het apparaat. Het wordt aanbevolen dat alle reparaties worden uitgevoerd door een ervaren en geautoriseerde serviceaanbieder.