• Informatie
    Windows 11

Vind hier antwoord op de meest gestelde vragen.

Maak vandaag nog een HP-account aan!

Maak sneller verbinding met HP-ondersteuning, beheer al uw apparaten op één plek, bekijk garantie-informatie en meer. Registreren voor een HP-account

• Feedback

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP pc's - Beveiligd opstarten (Windows 10)

Dit document is van toepassing op pc's van HP en Compaq met Windows 10 en Beveiligd opstarten.
Door Beveiligd opstarten in te schakelen, blokkeert u malwareaanvallen, virusinfecties en het gebruik van niet-vertrouwde hardware of opstartbare cd's of dvd's die de computer kunnen beschadigen. U kunt Beveiligd opstarten ook uitschakelen als u vertrouwde, maar niet-herkende hardware (zoals oudere videokaarten) wilt gebruiken of als u wilt opstarten vanaf een niet-herkende herstelschijf.
Op HP computers die zijn geleverd met Windows 10 is Beveiligd opstarten standaard ingeschakeld. Als u op een computer met een oudere versie van Windows een upgrade hebt uitgevoerd naar Windows 10, kunt u Beveiligd opstarten alleen gebruiken als er een AMI BIOS-versie 8 voor de computer beschikbaar is die compatibel is met UEFI. Ga naar HP desktop-pc's - Het BIOS bijwerken of HP notebook-pc's - Het BIOS bijwerken voor aanvullende informatie.

Veelgestelde vragen

Lees de veelgestelde vragen over hoe veilig opstarten werkt en hoe u eventuele problemen oplost.