• Informatie

HP DeskJet 3630, 4720 printers - De inktcartridges vervangen

Dit document is van toepassing op HP DeskJet 3630, 3631, 3632, 3633, 3634, 3635, 3636, 3637, 3638, 3639, DeskJet Ink Advantage 3635, 3636, 3638 en DeskJet Ink Advantage Ultra 4729 All-in-One printers.
Vervang inktcartridges die leeg of bijna leeg zijn door nieuwe, originele HP inktcartridges.

Video-overzicht

In deze video ziet u hoe u een inktcartridge kunt vervangen in de HP DeskJet 3634 printer.

Stap 1: De inktcartridges vervangen

Vervang de inktcartridge of inktcartridges die worden aangegeven door het knipperende pictogram Inktniveau .
  1. Druk op de aan-uitknop om de printer in te schakelen als deze nog niet is ingeschakeld.
  2. Plaats gewoon wit papier in de invoerlade.
  3. Open de klep aan de buitenkant.
    Afbeelding : De klep aan de buitenkant openen
    Afbeelding: De klep aan de buitenkant openen
  4. Open de toegangsklep voor inktcartridges.
    De wagen gaat naar het midden van de printer.
    Ga pas verder als de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt.
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
    Afbeelding: De cartridgeklep openen
  5. Druk voorzichtig op de inktcartridge om deze te ontgrendelen en trek de inktcartridge uit de sleuf.
    Afbeelding : Verwijder de cartridge
    Afbeelding: Verwijder de cartridge
  6. Haal de nieuwe inktcartridge uit de verpakking en verwijder de plastic tape.
      let op:
    Probeer niet de koperen elektrische strip te verwijderen.
    Raak de koperkleurige contactpunten en de spuitmondjes niet aan. De beschermende tape op de contactpunten hoeft u niet te vervangen. Als u deze onderdelen aanraakt, kan dat leiden tot verstoppingen, inktfouten en slechte elektrische verbindingen.
    Afbeelding : De plastic tape verwijderen
    Afbeelding: De plastic tape verwijderen zonder de contactpunten of de inktsproeiers aan te raken
  7. Pak de inktcartridge aan de zijkanten vast, met de inktsproeiers naar de printer gericht en plaats de inktcartridge in de sleuf. Zorg ervoor dat de inktcartridge in de juiste houder is geplaatst.
    • De driekleureninktcartridge () gaat in de sleuf aan de linkerkant.
    • De zwarte inktcartridge () gaat in de sleuf aan de rechterkant.
  8. Duw de inktcartridge naar voren in de houder totdat deze vastklikt.
    Afbeelding : De inktcartridge vastklikken
    Afbeelding: De inktcartridge vastklikken
  9. Herhaal zo nodig de stappen om de andere inktcartridge te vervangen.
  10. Sluit de toegangsklep voor inktcartridge.
    Afbeelding : Sluit de toegangsklep tot de cartridges
    Afbeelding: Sluit de toegangsklep tot de cartridges
  11. Sluit de klep aan de buitenkant.
    Afbeelding : De klep aan de buitenkant sluiten
    Afbeelding: De klep aan de buitenkant sluiten
  12. Volg de instructies op het computerscherm.
  13. Wacht 30 seconden totdat de uitlijningspagina automatisch wordt afgedrukt.
    opmerking:
    De printer drukt een uitlijningspagina alleen automatisch af wanneer er een nieuwe inktcartridge is geïnstalleerd.

Stap 2: De inktcartridges uitlijnen

Als u de uitlijningspagina scant, kan de printer de inktcartridges uitlijnen en bent u verzekerd van de beste afdrukkwaliteit.
  1. Open de scannerklep.
  2. Leg de uitlijningspagina met de afdrukzijde omlaag in de rechterbenedenhoek van de scannerglasplaat. Gebruik de aanwijzingen langs de scannerglasplaat voor hulp bij het plaatsen van de uitlijningspagina.
    Afbeelding: De uitlijningspagina op de glasplaat leggen
  3. Sluit de scannerklep.
  4. Druk op de knop Kopie starten, zwart of Kopie starten, kleur op het bedieningspaneel van de printer.
    De cartridges worden nu uitgelijnd door de printer.
    opmerking:
    Als de uitlijningspagina niet automatisch wordt afgedrukt, kunt u deze ook handmatig afdrukken met de HP Printer Assistant-software (Windows) of het printerhulpprogramma (macOS of OS X).

Veelgestelde vragen

Bekijk de veelgestelde vragen met betrekking tot het vervangen van inktcartridges.