• Informatie

HP pc's - Probleemoplossing draadloze netwerken en internet (Windows 10)

Dit document is van toepassing op HP computers met Windows 10 die een draadloos netwerk (een router) gebruiken.
Verschillende software- en hardwareproblemen kunnen ervoor zorgen dat uw Wi-Fi niet meer werkt. Gebruik de stappen en hulpprogramma's in dit document om de problemen met uw draadloze internetverbinding op te lossen.
opmerking:
Voor informatie over het instellen van de draadloze printer, of als u een foutmelding ontvangt wanneer u probeert draadloos af te drukken, gaat u naar de HP Klantenondersteuning, voer het printermodel in en zoek naar een document over het installeren van uw draadloze printer of de weergegeven foutmelding.
Raadpleeg voor zakelijke computers de ICT-afdeling van uw bedrijf of uw lokale IT-service voordat u wijzigingen aan de omgeving of beveiliging aanbrengt.

Stap 1: Controleren of de draadloze toets of knop is ingeschakeld

De meeste notebookcomputers hebben een knop of toets waarmee u het draadloze signaal kunt in- of uitschakelen. Controleer de status van de knop of toets om te bevestigen of het draadloze signaal is ingeschakeld.
  1. Zoek de toets of knop voor draadloze communicatie. Dit is meestal een afbeelding van een vliegtuig of een draadloos signaal.
    Knop of toets
    Beschrijving
    De knop van een toetsenbord met een pictogram van een vliegtuig erop.
    Een zelfstandige knop met een vliegtuigpictogram. Hiermee wordt de 'vliegtuigstand' in- of uitgeschakeld en de draadloze verbinding en Bluetooth op het apparaat uitgeschakeld.
    De f12-toets met het pictogram van een vliegtuig erop.
    F12-toets met een vliegtuigpictogram. Hiermee wordt de 'vliegtuigstand' in- of uitgeschakeld en de draadloze verbinding en Bluetooth op het apparaat uitgeschakeld.
    De f12-toets met een pictogram voor draadloze communicatie en een ledlampje erop.
    F12-toets met het pictogram voor draadloze communicatie en ledlampje. Hiermee wordt de 'draadloze modus' in- of uitgeschakeld. Het ledlampje zal wit of blauw branden als draadloos actief is en oranje als draadloos is uitgeschakeld.
    De knop van een toetsenbord met het pictogram voor draadloze communicatie erop.
    Zelfstandige knop voor draadloze modus. Deze knop bevindt zich doorgaans boven of in de buurt van het toetsenbord.
  2. Druk eenmaal op de knop, wacht 10 seconden en kijk dan of het pictogram voor draadloze verbinding in het systeemvak is gewijzigd en het ledlampje op de knop of toets brandt.
    • Als de knop of toets geen lampje heeft, beweeg dan met de muis over het pictogram voor draadloze verbinding in het systeemvak of de taakbalk om de huidige status van de draadloze verbinding te bekijken.
    • Als het draadloze signaal is uitgeschakeld, probeer dan opnieuw verbinding te maken met het internet.
    • Als het draadloze signaal is uitgeschakeld, druk dan nog eens op de knop of toets om deze in te schakelen en probeer nogmaals verbinding te maken met het internet.
    Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 2: Het stuurprogramma voor draadloze netwerken bijwerken met behulp van Apparaatbeheer

Door het meest recente stuurprogramma voor de draadloze WLAN-adapter te downloaden en te installeren, kunt u een groot aantal problemen met de draadloze internetverbinding oplossen. Gebruik Apparaatbeheer om het nieuwste WLAN-stuurprogramma te vinden.
  1. Zoek in Windows naar Apparaatbeheer en open dit.
  2. Dubbelklik in Apparaatbeheer op Netwerkadapters, klik met de rechtermuisknop op de naam van de draadloze adapter en selecteer vervolgens Stuurprogramma bijwerken.
    Stuurprogramma bijwerken selecteren
  3. Klik op Automatisch naar bijgewerkte stuurprogramma's zoeken.
    Venster Stuurprogramma's bijwerken
  4. Als het hulpprogramma ontdekt dat er een bijgewerkt stuurprogramma beschikbaar is, volgt u eventuele instructies op het scherm om dit te installeren.
  5. Probeer verbinding te maken met internet.
Als het probleem blijft optreden, gaat u naar de volgende stap.

Stap 3: Automatische probleemoplossing gebruiken

Test en verhelp automatisch een aantal draadloze foutsituaties met hulpprogramma's van HP en Microsoft.
opmerking:
Voor computers met Windows 10 in S-modus: HP Support Assistant is niet beschikbaar in Windows 10 S; gebruik in plaats daarvan de Windows-probleemoplossing voor netwerk en internet om de draadloze verbinding te testen en de herstellen. Voor meer informatie, zie de Veelgestelde vragen over Windows 10 in de S-modus.

Stap 4: Hardware controleren en resetten

Door de hardware op uw draadloze netwerk in de juiste volgorde te resetten kunt allerlei problemen met de verbinding en de prestaties oplossen.
  1. Schakel de computer uit.
  2. Als uw netwerk is uitgerust met een draadloze router, draadloze gateway of combinatie van draadloze modem en router, koppelt u het netsnoer los.
    Het netsnoer aan de achterzijde van een router loskoppelen
  3. Als uw netwerk een afzonderlijke breedbandmodem bevat, koppelt u het netsnoer los van de breedbandmodem.
  4. Wacht ongeveer 5 seconden en sluit het netsnoer dan aan op de draadloze router (en breedbandmodem, indien dit een ander apparaat is).
  5. Wacht tot alle lampjes gaan branden en overeenkomen met normale internet- en pc-activiteit. Als de lampjes op de breedbandmodem aangeven dat er een probleem is, raadpleegt u de volgende lijst met opties voor hulp.
    • Als alle lampjes uit zijn na het opnieuw aansluiten van de stroom, controleert u de voedingsbron door het netsnoer op een ander stopcontact aan te sluiten. Laat uw breedbandmodem repareren of vervang hem als deze niet kan worden ingeschakeld.
    • Als alleen het aan/uit-lampje brandt en de resterende activiteitslampjes uit zijn of geen activiteit vertonen, wordt er geen netwerkverbinding gedetecteerd. Zorg ervoor dat de kabel met het internetsignaal op het breedbandapparaat is aangesloten. Zorg ervoor dat de internetkabels die naar uw woning lopen niet zijn beschadigd of losgekoppeld. Mogelijk moet u contact opnemen met uw internetprovider als andere gebruikers in uw regio ook internetproblemen hebben.
    • Als het lampje internet of online continu knippert en niet aangeeft dat een online verbinding beschikbaar is, dan ligt het probleem waarschijnlijk bij uw internetprovider. Wacht tot de service is hersteld of neem contact op met uw internetprovider voor hulp.
  6. Schakel de computer in en wacht tot Windows opstart. Als u een notebookcomputer gebruikt, volg dan de stappen in Een harde reset voor uw laptop uitvoerenen ga dan verder met de stappen in dit document.
  7. Wacht tot Windows automatisch verbinding met uw draadloze internetverbinding heeft gemaakt.
  8. Als Windows niet automatisch verbinding maakt, klik op de taakbalk in het systeemvak op het pictogram voor de draadloze netwerkverbinding en selecteer de naam van uw draadloze netwerk. Klik daarna op Verbinden.
    Mogelijk verschijnt er een venster waarin u om een wachtwoord wordt gevraagd of dat u vraagt om te verbinden via drukknoppen, afhankelijk van het type beveiliging dat u gebruikt.

Geavanceerde wifi-probleemoplossing

Als uw computer nog steeds geen verbinding maakt met het draadloze netwerk nadat u de stappen in dit document hebt uitgevoerd, raadpleegt u de geavanceerde stappen voor probleemoplossing in HP pc's – Geavanceerde probleemoplossing voor draadloze netwerken en internet (Windows 10).