HP tablets - Energie-instellingen en modi wijzigen (Android 5.0/Lollipop)

Dit document is van toepassing op HP en Compaq tablets met een Android 5.0/Lollipop-besturingssysteem.
De levensduur van de accu van uw tablet varieert afhankelijk van de toepassingen die worden uitgevoerd op de achtergrond, de netwerkontvangst, de schermhelderheid en andere factoren. Gebruik dit document voor meer informatie over het wijzigen van de energie-instellingen op uw tablet.

De tablet in- of uitschakelen en het vergrendelingsscherm gebruiken

De aan-uitknop bevindt zich rechtsboven aan de rand van de tablet. Gebruik de aan/uit-knop om de tablet in of uit te schakelen of het aanraakscherm te vergrendelen of te ontgrendelen.
  • De tablet inschakelen: Druk op de aan-uitknop en houd deze ingedrukt, totdat het HP logo op het scherm verschijnt.
  • De tablet uitschakelen: Houd de aan/uit-knop ingedrukt en tik op Uitschakelen.
  • De LCD inschakelen: Druk kort op de aan-uitknop om het LCD-scherm in te schakelen en het vergrendelingsscherm weer te geven. Veeg naar boven op het vergrendelingspictogram om de tablet te ontgrendelen.
    Als u een patroon, PIN, wachtwoord of andere aangepaste vergrendeling voor het vergrendelingsscherm hebt ingesteld, ontgrendelt u het scherm met uw persoonlijke ontgrendelingsmethode.
  • De LCD uitschakelen: Druk kort op de aan-uitknop om de tablet in de slaapstand te zetten, waarbij het LCD-scherm wordt uitgeschakeld en vergrendeld zonder de tablet geheel uit te schakelen.

Accuverbruiksgegevens bekijken

U kunt ook gedetailleerde gegevens over het accugebruik weergeven, zoals de apps, systeemprocessen en andere functies die het meeste accuvermogen gebruiken. Voer de volgende stappen uit om gedetailleerde accuverbruiksgegevens te bekijken:
  1. Tik in het beginscherm op het pictogram Alle apps en tik vervolgens op Instellingen.
  2. Tik in het gedeelte Apparaat op Accu.
    Afbeelding : Accu
    Accu in het gedeelte Apparaat van Instellingen
  3. Bekijk de grafiek om te zien welke processen het meeste vermogen van de accu vergen. Tik op de vermelde processen of functies voor meer informatie over het accugebruik.
    Afbeelding : Accugegevens
    Accugegevens
  4. Bekijk de stappen die u kunt nemen om het accuverbruik te verminderen, afhankelijk van wat het meeste accuvermogen gebruikt. Als bijvoorbeeld Wi-Fi en Bluetooth veel accuvermogen verbruiken en u momenteel geen toegang tot internet of een Bluetooth-verbinding nodig hebt, kunt u de vliegtuigstand instellen op de tablet (zie Bluetooth en Wi-Fi uitschakelen op uw HP tablet voor meer informatie).

De slaaptimer instellen

De slaaptimerinstelling bepaalt hoe lang de tablet wacht voordat het LCD-scherm wordt uitgeschakeld. Als de slaaptimer op 30 seconden is ingesteld, wacht de tablet 30 seconden na de laatste activiteit voordat de slaapstand wordt ingeschakeld. Het verminderen van de tijd die de tablet wacht voordat de slaapstand wordt ingeschakeld, kan ervoor zorgen dat de accu langer meegaat tussen laadbeurten. Gebruik de stappen in dit gedeelte om de slaaptimer in te stellen:
  1. Tik in het beginscherm op het pictogram Alle apps en tik vervolgens op Instellingen.
  2. Tik in het gedeelte Apparaat op Beeldscherm.
    Afbeelding : Beeldscherm
    Beeldscherm in het gedeelte Apparaat van het menu Instellingen
  3. Tik op Slaapstand.
    Afbeelding : Slaapstand
    Slaapstand in het menu Beeldscherminstellingen
  4. Geef aan hoe lang de tablet inactief moet zijn geweest voordat het LCD-scherm wordt uitgeschakeld.

Accustroom besparen met energiebesparingsmodi en -instellingen

Raadpleeg de volgende gedeelten voor informatie over de instellingen en functies die u kunt gebruiken om de accu van uw tablet langer te laten meegaan tussen laadbeurten.

Veelgestelde vragen over tabletenergieverbruik

Raadpleeg de volgende veelgestelde vragen (FAQ) over de levensduur van de accu van de tablet.

Waarom is de accu van de tablet zo snel leeg?

De acculevensduur is afhankelijk van vele factoren, inclusief de toepassingen die worden uitgevoerd op de achtergrond, de schermhelderheid en de tijd die het beeldscherm is in- of uitgeschakeld. Zie Accuverbruiksgegevens weergeven op uw HP tablet voor stappen om te achterhalen waardoor de accu van de tablet snel leeg is.

Kan ik de accu van de tablet vervangen?

Raadpleeg de handleiding Onderhoud en service om te controleren of de batterij van uw specifiek tabletmodel kan worden vervangen. Als het model van uw tablet geen vervangbare batterij heeft, kunt u ook online oplossingen zoeken om uw batterij te vervangen; houd er echter rekening mee dat uw garantie kan vervallen als u een batterij van een model, dat hiervoor niet is ontworpen, vervangt.

Waarom laadt mijn tablet sneller niet op?

De tablet laadt sneller op als deze wordt uitgeschakeld tijdens het opladen en als u gebruikmaakt van de oplader die bij de tablet werd geleverd. Met een laadapparaat van een ander apparaat, zoals een lader voor een mobiele telefoon, laadt de tablet mogelijk langzaam of helemaal niet op.