• Informatie

Herstel intermitterende print spooler-servicefouten die ervoor kunnen zorgen dat printtaken mislukken na een Windows-update.Klik hier

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP FutureSmart - Nieuwste firmwareversies

Inleiding

Dit document geeft een overzicht van de meest recente firmwareversies voor de huidige high-end printermodellen en is voornamelijk bedoeld voor systeembeheerders in een bedrijfsomgeving. Onder high-end printermodellen vallen o.a. de volgende categorieën:
  • HP LaserJet Enterprise
  • HP LaserJet Managed
  • HP PageWide Enterprise en
  • HP PageWide Managed
opmerking:
Voor printers die niet hieronder vermeld staan, gaat u naar www.hp.com/support om te zoeken naar beschikbare firmwareversies om te downloaden.
Dit document wordt na elke firmwarerelease bijgewerkt en is voor het laatst geverifieerd op vr 23 augustus 2019.

Voordat u begint

Controleer vóór het upgraden van firmware of alle oplossingen die worden gebruikt in combinatie met de HP printer(s), de nieuwe firmwareversie ondersteunen. Als ook een oplossing moet worden bijgewerkt om de nieuwe firmware te ondersteunen, adviseert HP om eerst de oplossing bij te werken naar de nieuwste versie voordat u de printerfirmware bijwerkt.
Door verbeterde beveiligingsfuncties en -instellingen in recente firmware-releases en resets van het apparaat wordt mogelijk de installatie van sommige oplossingen geblokkeerd. Meer informatie vindt u in de whitepaper Overview of Secure by Default Settings for Solutions (Overzicht van veilige standaardinstellingen voor oplossingen).
Als resets van het apparaat worden uitgevoerd als onderdeel van de firmware-upgrade, moeten de oplossingen misschien opnieuw worden geïnstalleerd of geconfigureerd.

HP FutureSmart 3 versus HP FutureSmart 4

Bij veel Enterprise en Managed printers kunt u kiezen uit twee versies van de firmware: HP FutureSmart 3 en HP FutureSmart 4. Afhankelijk van de versie van de firmware zal het display van het bedieningspaneel van de printer verschillen.
  let op:
Downgraden van FutureSmart 4 naar FutureSmart 3 leidt tot verlies van aangepaste instellingen. Voordat u een upgrade uitvoert naar FutureSmart 4, kunt u in het FutureSmart Navigation Compass (FutureSmart navigatiekompas) de schermverschillen en eventuele functiewijzigingen bekijken.
Afbeelding : FutureSmart 4 bedieningspanelen
Afbeelding : FutureSmart 3-bedieningspanelen

Een firmwareupdate uitvoeren

Welke upgrademethoden mogelijk zijn, leest u in het Leesmij-bestand bij de printer.
Bij de meeste updatemethoden wordt aangenomen dat de printer een netwerkverbinding heeft en dat de firmware op afstand wordt bijgewerkt, tenzij een USB-flashstation als methode beschikbaar is. Gebruik de HP Web Jetadmin methode om tegelijkertijd meerdere printers bij te werken.
ENTERPRISE of MANAGED (FutureSmart) methoden
  let op:
Downgraden van FutureSmart 4 naar FutureSmart 3 leidt tot verlies van aangepaste instellingen. Voordat u een upgrade uitvoert naar FutureSmart 4, kunt u in het FutureSmart Navigation Compass (FutureSmart navigatiekompas) de schermverschillen en eventuele functiewijzigingen bekijken.
HP Enterprise printers bieden een gecomprimeerd .zip-bestand voor alle besturingssystemen. Dit bevat een .bdl-firmwarebestand dat u kunt installeren volgens een of meerdere van de volgende methoden:
  • Geïntegreerde webserver (EWS) met het .bdl-bestand
  • USB-flashstationmethode met het .bdl-bestand
  • Web Jetadmin (meerdere printers tegelijk bijwerken) met het .bdl-bestand
Instructies vindt u in een van de volgende ondersteuningsdocumenten:

Voetnoten

1
Als u vanaf een externe locatie de firmware probeert te downgraden naar een versie die ouder is dan FutureSmart Bundle versie 3.8 voor dit nieuwere HP Enterprise-printermodel, mislukt de downgrade. Er verschijnt een foutmeldingsbericht met 99.02.32 op het bedieningspaneel en een bericht met 33.05.09 in het gebeurtenislogboek.
Dit komt door een nieuwe beveiligingsfunctie die vereist dat iemand aanwezig is bij de printer om de firmware-downgrade uit te voeren. Deze functie voorkomt dat HP SureStart-printers op afstand worden gedowngraded. Dit geldt voor de HP Enterprise-modellen M506 M552, M553, M577, M604, M605 en M606. Bij andere HP Enterprise-printermodellen zal dit probleem niet optreden. Voor meer informatie over deze functie gaat u naar Geïntegreerde beveiligingsfuncties.
HP adviseert om de meest recente firmware te gebruiken. Als een downgrade echter vereist is, dient u het Preboot-menu op het bedieningspaneel te gebruiken om de firmware te downgraden en eventuele fouten te voorkomen. Wanneer u de firmware op afstand probeert te downgraden, of via het menu Apparaatonderhoud, de EWS van de printer of Web Jetadmin, treedt er een fout op en mislukt de downgrade.