HP Color LaserJet Enterprise M552, M553, HP Color LaserJet Managed E55040 - Verwijderen en vervangen: Dual In-line Memory Module (DIMM)

Inleiding

In dit document worden de procedures beschreven voor het verwijderen en vervangen van Dual In-line Memory Module (DIMM).

Voordat u het onderhoud uitvoert

De printer uitschakelen
  • Verwijder het netsnoer.
      waarschuwing:
    Om schade aan de printer te voorkomen, schakelt u de printer uit en wacht u dertig seconden. Verwijder vervolgens het netsnoer voordat u onderhoud uitvoert aan de printer.
  let op:
Dit onderdeel bevat bestanddelen die gevoelig zijn voor elektrostatische ontlading (ESD). Om het risico van schade door elektrostatische ontlading te verkleinen, raakt u altijd het bladmetalen frame aan om uzelf te aarden voordat u een onderdeel aanraakt dat gevoelig is voor ESD.
Gebruik onderstaande tabel voor de identificatie van het juiste onderdeelnummer voor uw printer. Ga voor het bestellen van het onderdeel naar www.hp.com/buy/parts.
Onderdeelnummer van de kit voor Dual In-line Memory Module (DIMM)
5851-6422
Dual In-line Memory Module (DIMM) met instructiegids

Vereist gereedschap

Er zijn geen speciale gereedschappen vereist voor het installeren van dit onderdeel.

Na het uitvoeren van onderhoud

Zorg ervoor dat de klep van de formatter volledig op zijn plaats zit en dat de duimschroeven handvast zijn aangedraaid na de vervanging.
De printer inschakelen
  • Sluit het netsnoer aan.
  • Druk op de aan/uit-schakelaar om het apparaat in te schakelen.

Test na onderhoud

Druk een configuratiepagina af om te controleren of de printer correct functioneert.

Stap 1: De formatterklep verwijderen

1. Vind de formatterklep.
    Afbeelding : De formatterklep vinden
  2. Draai de twee duimschroeven los (1). Pak de twee duimschroeven vast en schuif de klep vervolgens van de printer om deze te verwijderen.
    opmerking:
    Gebruik indien nodig een muntje om de duimschroeven te draaien.
    Afbeelding : De duimschroeven losdraaien

Stap 2: De harde schijf (HDD) verwijderen

opmerking:
Als de optionele HDD niet is geïnstalleerd, slaat u deze stap over en gaat u naar Stap 3: De Dual I-line Memory Module (DIMM) verwijderen.
  let op:
onderdeel gevoelig voor ESD.
  1. Maak één lipje (1) vrij, pak de HDD-bevestigingsbeugel vast en draai het uiteinde van de connector van de beugel omhoog (2) en weg van de formatter om deze los te maken.
    Afbeelding : De HDD losmaken
  2. Schuif de HDD weg van de printer om deze te verwijderen.
    Afbeelding : Verwijder de HDD

Stap 3: De Dual I-line Memory Module (DIMM) verwijderen

let op:
onderdeel gevoelig voor ESD.
  1. Zoek de DIMM-component op de formatter.
    Afbeelding : Het DIMM zoeken
  2. Trek de DIMM recht uit de formatter om deze te verwijderen.
    Afbeelding : Verwijder de DIMM

Stap 4: Het vervangende DIMM uitpakken

Haal de vervangende eenheid uit de verpakking.
  let op:
onderdeel gevoelig voor ESD.
opmerking:
HP adviseert om de defecte eenheid op ecologisch verantwoorde wijze af te voeren.
Afbeelding : Illustratie recyclen en uitpakken

Stap 5: De DIMM installeren

let op:
onderdeel gevoelig voor ESD.
  1. De DIMM-connector (1) heeft een inkeping en kan slechts in één richting in de formatterconnector worden geïnstalleerd (2).
    Afbeelding : De DIMM-connector
  2. Plaats de connector op de DIMM met de connector op de formatter en druk vervolgens de DIMM op de formatter om deze te installeren.
    Afbeelding : De DIMM installeren
  3. Zorg ervoor dat de DIMM volledig in de connector is geplaatst.
    Afbeelding : De installatie controleren

Stap 6: De harde schijf (HDD) plaatsen

opmerking:
Als de optionele HDD niet is geïnstalleerd, slaat u deze stap over en gaat u naar Stap 7: De formatterklep plaatsen.
  let op:
Onderdeel gevoelig voor elektrostatische ontlading.
  1. Lijn het uiteinde van de houder (1) uit met de sleuf in het frame (2) en schuif de HDD vervolgens in de printer (3) om de houder in het frame te plaatsen.
    Afbeelding : De houder installeren
  2. Draai de HDD-connector (1) naar beneden en op de connector van de formatter om deze te installeren.
    opmerking:
    Zorg dat de lipjes (label 2) op hun plaats klikken en dat de HDD goed is geïnstalleerd.
    Afbeelding : De HDD losmaken

Stap 7: De formatterklep plaatsen

1. Schuif de klep op de printer (1) om deze te installeren.
    opmerking:
    Zorg ervoor dat de lipjes op de klep van de formatter zijn uitgelijnd met de sleuven in de printer (2). Draai de twee duimschroeven vast (3).
    opmerking:
    Gebruik indien nodig een muntje om de duimschroeven te draaien.
    Afbeelding : De kap plaatsen