HP JetAdvantage On Demand - De HP JetAdvantage Private Print-app voor OS X installeren en gebruiken

opmerking:
Een bedrijfsadministratie gebruiker moet HP JetAdvantage Private Print inschakelen voor elke gebruiker. De onderstaande stappen veronderstellen dat HP JetAdvantage Private Print is ingeschakeld.
Druk op een veilige manier vertrouwelijke documenten af en minimaliseer afval met de HP JetAdvantage Private Print-app. U kunt de HP JetAdvantage Private Print-app gebruiken om documenten naar een persoonlijke HP JetAdvantage Private Print-wachtrij te verzenden, waar ze veilig worden bewaard totdat ze kunnen worden afgedrukt.
Nadat u zich bij een HP JetAdvantage On Demand-account hebt aangemeld, verschijnt er een dashboard. Voer de volgende stappen uit om de HP JetAdvantage Private Print-app aan het dashboard voor OS X toe te voegen en druk documenten vervolgens af vanuit een persoonlijke HP JetAdvantage Private Print-wachtrij:
  opmerking:
Als u informatie wenst over het installeren van de HP JetAdvantage Private Print-app voor Windows®, klikt u hier en gaat u vervolgens naar het gedeelte 'HP JetAdvantage On Demand-apps installeren'.
De HP JetAdvantage Private Print-app voor OS X installeren
  1. Meld u aan bij het HP JetAdvantage On Demand-bedrijfsaccount. Klik op de welkomstpagina op Setup-wizard voortzetten: Private Print of klik op Starten: Private Print en klik vervolgens op Setup om de setup-wizard voor de HP JetAdvantage Private Print-app (Private Print) te starten. Of klik op het dashboard op HP JetAdvantage Private Print: uw Private Print-wachtrij weergeven en klik vervolgens op Setup om de setup-wizard te starten. Er wordt een pagina 'Apparaat activeren' weergegeven.
  2. Selecteer een apparaat in de vervolgkeuzelijst.
  3. Voer het IP-adres van de printer of de hostnaam in en klik vervolgens op EWS openen. De EWS (de geïntegreerde webserver van HP) voor de printer wordt in een nieuw browservenster weergegeven.
  4. Volg in het browservenster met de setup-wizard de instructies op het scherm om, afhankelijk van het geselecteerde apparaat, ofwel Meer apps of Webservices met de EWS te activeren.
  5. Klik op Doorgaan. Er wordt een pagina 'De driver downloaden' weergegeven.
  6. Klik op de koppeling Alle beschikbare downloads weergeven. Op de pagina Hulpprogramma's verschijnt een lijst met hulpprogramma's die vereist zijn om de HP Private Print-app te gebruiken.
  7. Klik op de knop Downloaden rechts van het PDF-workflowprogramma voor Mac OS X 10.8 of hoger om de driver voor de HP JetAdvantage Private Print-app op de computer te installeren.
  8. Sla het DMG-bestand op in een map die gemakkelijk kan worden gevonden, zoals de map Downloads.
  9. Blader naar de map met het DMG-bestand en open dit bestand.
  10. Dubbelklik op het DMG-schijfimagebestand om de schijfimage te installeren. Het Finder-venster wordt weergegeven.
  11. Sleep het item Voorkeursvenster naar het pictogram Systeeminstellingen in het Finder-venster.
  12. Volg de instructies in het Private Print-voorkeursvenster om u bij uw account aan te melden en de menuopdracht voor de PDF-workflow te activeren.
  13. Nadat de appdriver op de computer is geïnstalleerd, gaat u terug naar de HP JetAdvantage On Demand-website waar u de HP JetAdvantage Private Print-app op het dashboard ziet. Vertrouwelijke documenten kunnen nu naar de HP JetAdvantage Private Print-wachtrij worden verzonden. Documenten in de wachtrij kunnen op aanvraag worden afgedrukt vanaf het bedieningspaneel van de printer.
      opmerking:
    De HP JetAdvantage Private Print-app moet voor alle apparaten op de printer zijn geïnstalleerd om documenten in de wachtrij te kunnen afdrukken. Nadat de HP JetAdvantage Private Print-app op een printer is geïnstalleerd, wordt afhankelijk van het apparaat de knop Meer apps of Private Print op het bedieningspaneel van de printer weergegeven. Gebruikers hebben met de knop Meer apps of Private Print vanaf het bedieningspaneel van de printer toegang tot hun persoonlijke HP JetAdvantage Private Print-wachtrij.
    Klik hier voor meer informatie over hoe beheerders de Private Print-app op een ondersteunde HP-printer kunnen installeren.
      opmerking:
    Klik op HP JetAdvantage Private Print: uw Private Print-wachtrij weergeven op het HP JetAdvantage On Demand-dashboard om weer te geven welke HP JetAdvantage Private Print-documenten in de wachtrij staan om te worden afgedrukt.
      opmerking:
    Documenten in een HP Private Print-wachtrij verlopen binnen één tot zeven dagen nadat ze zijn toegevoegd (afhankelijk van wat de beheerder heeft ingesteld).
Documenten vanuit een persoonlijke HP JetAdvantage Private Print-wachtrij voor OS X afdrukken
Voordat u een document kunt afdrukken met de HP Private Print-app op het bedieningspaneel van een printer, moet het document worden toegevoegd aan uw persoonlijke HP JetAdvantage Private Print-wachtrij. Voer de volgende stappen uit om een document aan een HP JetAdvantage Private Print-wachtrij voor OS X toe te voegen:
  1. Blader naar het document dat moet worden afgedrukt, en dubbelklik er vervolgens op om het bestand te openen. Het bestand wordt geopend in het programma dat bij het bestandstype hoort.
  2. Gebruik de functie Afdrukken van het programma om het bestand af te drukken. Ga naar de Help van het programma voor instructies over het afdrukken vanuit het programma.
  3. Klik in het afdrukvenster op de knop PDF.
      opmerking:
    Als de knop PDF niet in het afdrukvenster wordt weergegeven, probeert u een van de volgende stappen om dit op te lossen:
    Als de knop PDF niet in het afdrukvenster wordt weergegeven, slaat u het document als een PDF-bestand op en opent u het PDF-bestand vervolgens in Voorbeeld. Open een PDF-bestand als volgt in Voorbeeld: blader naar het bestand, houd Ctrl ingedrukt en klik op het bestand, klik op Openen met, klik op Voorbeeld en druk het bestand vervolgens af vanuit het voorbeeldvenster. De knop PDF wordt in het afdrukvenster weergegeven wanneer Voorbeeld wordt gebruikt.
    Veel Adobe-programma's hebben een knop Printer in het afdrukvenster. Klik op de knop Printer om een alternatief afdrukvenster, het zogenaamde systeemvenster, weer te geven. In het systeemvenster wordt de knop PDF weergegeven. Als u meer informatie wenst over hoe u het systeemvenster weergeeft in een Adobe-applicatie, raadpleegt u de Help-instructies voor dat Adobe-programma.
    Als de knop PDF niet wordt weergegeven wanneer u een pagina afdrukt vanuit een webbrowser, zoals Google Chrome, klikt u op de koppeling Afdrukken met systeemvenster in het afdrukvenster van de browser om een alternatief afdrukvenster met de knop PDF weer te geven.
  4. Nadat u op de knop PDF hebt geklikt, klikt u op Verzenden naar JetAdvantage Private Print. De afdruktaak wordt toegevoegd aan uw persoonlijke HP JetAdvantage Private Print-wachtrij en kan veilig op aanvraag vanaf het bedieningspaneel op een ondersteunde printer worden afgedrukt. Klik hier voor een lijst met ondersteunde HP JetAdvantage On Demand-printers.
    Geef weer welke HP JetAdvantage Private Print-documenten in de wachtrij staan om te worden afgedrukt door u aan te melden bij HP JetAdvantage On Demand en vervolgens te klikken op HP JetAdvantage Private Print: uw Private Print-wachtrij weergeven vanaf het dashboard.
    Klik hier voor meer informatie over het afdrukken van bestanden vanuit een HP JetAdvantage Private Print-wachtrij met het bedieningspaneel op een HP OfficeJet- of HP LaserJet Pro-printer.
    Klik hier voor meer informatie over het afdrukken van bestanden vanuit de HP JetAdvantage Private Print-wachtrij met het bedieningspaneel op een HP LaserJet Enterprise- of OfficeJet Enterprise-printer.