HP LaserJet Enterprise M604, M605, M606 - De printersoftware in Windows installeren voor een USB-kabelverbinding

Opties voor installatie en drivers

Bekijk de volgende informatie om te beslissen welke installatieoptie u wilt gebruiken.
Cd
Downloaden
Voor een nieuw apparaat
Installatie vanaf cd is ook een snelle en gemakkelijke methode, maar de cd bevat mogelijk niet de recentste software, zelfs voor een relatief nieuw product.
De software downloaden vanaf de website van HP en het omvat de recentste productspecifieke drivers, installatiesoftware, en andere administratieve hulpprogramma's.
Voor een ouder product
Het installeren vanaf cd lukt mogelijk niet als u het apparaat installeert op een computer met een nieuwer besturingssysteem dat werd uitgebracht nadat het HP-product op de markt werd gebracht.
Downloaden van de software biedt goede resultaten voor oudere producten en kan helpen om installatieproblemen te voorkomen.
Info over de software
De software op de cd was alleen actueel op de datum dat het apparaat op de markt werd gebracht.
De software op de website van HP is de meest recente software die beschikbaar is voor uw product. HP brengt vaak nieuwe versies van de software en drivers uit nadat het apparaat en de cd op de markt zijn gebracht.
In aanvulling op opties voor software-installatie, zijn er ook meerdere typen printerdrivers beschikbaar voor sommige producten. Voor Windows kunnen de volgende opties beschikbaar zijn:
HP PCL 6-printerdriver: De HP PCL 6-printerdriver is op de cd in de verpakking meegeleverd en is de standaardprinterdriver. De HP PCL 6-printerdriver heeft de volgende eigenschappen:
  • Aanbevolen voor alle Windows-omgevingen en voor de meeste afdrukbehoeften, waaronder algemene Office-toepassingen zoals tekstverwerking of spreadsheets
  • Biedt in het algemeen de beste snelheid, afdrukkwaliteit en ondersteuning voor apparaatfuncties voor de meeste gebruikers
  • Ontwikkeld om samen te werken met de Windows Graphic Device Interface (GDI) voor optimale snelheid in Windows-omgevingen
  • Mogelijk niet volledig compatibel met software van derden en aangepaste software op basis van PCL 5
HP Universal Print Driver (UPD): De HP Universal Print Driver (UPD) voor Windows is ontworpen om afdrukomgevingen met meerdere printers in een netwerk gemakkelijk te beheren. De HP UPD is een goede keuze voor een product dat alleen afdrukt, omdat deze driver UITSLUITEND afdrukmogelijkheid biedt.
U kunt de UPD van de website van HP downloaden. Ga naar www.hp.com/go/upd voor meer informatie.

Windows®-installatie voor een USB-verbinding met gebruik van de cd in de verpakking

Voer de volgende stappen uit om de software voor de printer te installeren met gebruik van de cd.
opmerking:
Het is mogelijk dat het installatieprogramma u vraagt om op internet te controleren of er recente installatie-updates zijn voor de printer. Voor de beste installatieresultaten raadt HP u aan op Ja te klikken om het installatieprogramma te laten controleren op updates en deze te downloaden.
  1. Koppel de USB-kabel van de printer en de computer los als de kabel al is aangesloten.
  2. Druk op de aan-uitknop of -schakelaar om de printer in te schakelen als deze nog niet is ingeschakeld.
  3. Plaats de cd met de afdruksysteemsoftware in het cd-romstation. Het software-installatieprogramma detecteert de taal van het besturingssysteem en geeft vervolgens het hoofdmenu van het installatieprogramma in dezelfde taal weer.
    Als het installatieprogramma na 30 seconden nog niet is gestart, voert u de volgende stappen uit:
    1. Klik in het menu Start op de optie Uitvoeren.
    2. Typ het volgende: X:\SETUP.EXE (waarbij X de letter van het cd-romstation is).
    3. Klik op de knop OK. Het installatieprogramma wordt gestart.
      opmerking:
      Als het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer opent, klikt u op Toestaan of Ja om door te gaan.
  4. Het scherm Softwareselectie beschrijft de software die moet worden geïnstalleerd.
    • De aanbevolen software-installatie omvat de PCL 6-printerdriver en software voor alle beschikbare productfuncties. Om door te gaan met de aanbevolen software-installatie, klikt u op de knop Volgende.
    • Om de geïnstalleerde software aan te passen, klikt u op de koppeling Softwareselecties aanpassen. Wanneer u klaar bent, klikt u op de knop Volgende.
  5. Lees de licentieovereenkomst, klik op het selectievakje Ik heb de installatieovereenkomst gelezen en accepteer deze en klik vervolgens op de knop Volgende om door te gaan.
  6. Het scherm Installatie voorbereiden wordt weergegeven. Wanneer het installatieprogramma is voltooid, klikt u op de knop Volgende om door te gaan
  7. Wanneer u wordt gevraagd een verbindingstype te kiezen, selecteert u Direct verbinden met deze computer met gebruik van een USB-kabel.
  8. Verbind het product met de computer wanneer u dit wordt gevraagd door het scherm Verbind uw product nu.
    opmerking:
    HP raadt aan een USB-kabel van maximaal 2 m te gebruiken.
  9. Wanneer de installatie voltooid is, wordt het scherm Productconfiguratie weergegeven. Selecteer of het product de standaardprinter moet zijn en of u een testpagina wilt afdrukken. Klik op de knop Volgende.
  10. Het scherm HP Web Services inschakelen wordt weergegeven. Om Web Services nu in te schakelen, klikt u op de knop Volgende. Om Web Services later in te schakelen, klikt u op de knop Annuleren. HP Web Services zijn niet vereist voor software-installatie.
    Voor meer informatie over het inschakelen van HP Web Services en HP ePrint, klikt u hier voor informatie over het instellen van HP ePrint.
  11. Het scherm Voltooien wordt weergegeven. In dit scherm zijn installatiewizards beschikbaar om aanvullende productfuncties te configureren. U kunt de aanvullende productfuncties nu of later configureren.
  12. Klik op de knop Voltooien om de installatie van het product te voltooien.

De printer delen

Deel de printer op het netwerk om andere gebruikers toe te staan om het product te benaderen en te gebruiken. Voer de volgende stappen uit om het product op een netwerk te delen:
Om de printer in het besturingssysteem Windows® 7 of eerdere versies te delen
  1. Afhankelijk van het besturingssysteem, klikt u op de knop Start en kiest u een van de volgende opties om de lijst met geïnstalleerde printers te vinden:
    • Klik op Apparaten en printers of Printers en faxapparaten.
    • Klik op Configuratiescherm en vervolgens op Printers. Of klik eerst op Hardware en geluid en vervolgens op Printers.
    • Klik op Instellingen en vervolgens op Printers en Printers en faxapparaten.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het productpictogram van de printer.
  3. Klik op Printereigenschappen.
  4. Klik op het tabblad Delen en selecteer Deze printer delen.
  5. Wijs een Deelnaam toe aan de printer en klik op Toepassen.
  6. Klik op OK om het venster Eigenschappen te sluiten.
Voor besturingssystemen Windows® 8 en Windows® Server 2012
  1. Klik met de rechtermuisknop in de linkerbenedenhoek van het computerscherm.
  2. Klik op Configuratiescherm.
  3. Klik op Apparaten en printers bekijken of Apparaten en printers.
  4. Klik met de rechtermuisknop op het productpictogram van de printer.
  5. Klik op het tabblad Delen en selecteer Deze printer delen.
  6. Wijs een Deelnaam toe aan de printer en klik op Toepassen.
  7. Klik op OK om het venster Eigenschappen te sluiten.

Windows®-installatie voor een USB-verbinding door de software te downloaden

1. Koppel de USB-kabel van de printer en de computer los als de kabel al is aangesloten.
  2. Druk op de aan-uitknop of -schakelaar om de printer in te schakelen als deze nog niet is ingeschakeld.
  3. Blader voor uw product naar de pagina Drivers & downloads:
  4. Selecteer als u hierom gevraagd wordt het product in de lijst van vergelijkbare producten op de pagina.
  5. Selecteer het juiste besturingssysteem en klik op Volgende.
  6. Klik op Driver en bekijk de beschikbare driveropties. De beschikbare opties verschillen, afhankelijk van het product.
    opmerking:
    HP adviseert de optie Volledige softwareoplossing om de prestatie en functies van het product te optimaliseren.
  7. Klik op een driveritem om het te selecteren, bekijk de drivergegevens en klik op Downloaden.
  8. Als het venster Bestand downloaden - Beveiligingswaarschuwing wordt weergegeven, klikt u op Opslaan en bladert u naar een locatie op de computer om het bestand op te slaan.
  9. Klik op Opslaan. De software wordt naar de computer gedownload. Noteer de locatie van het opgeslagen bestand.
  10. Wanneer het downloaden is voltooid, klikt u op Map openen en klikt u op het gedownloade bestand. De bestandsnaam eindigt op .exe.
    opmerking:
    Als u het scherm Downloaden voltooid hebt gesloten, bladert u naar de locatie waar het .exe-bestand is opgeslagen en klikt u erop.
    opmerking:
    Als het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer opent, klikt u op Toestaan of Ja om door te gaan.
  11. U kunt de standaardopslaglocatie voor de bestanden accepteren. Klik op Volgende en wacht totdat het installatieprogramma de bestanden uitpakt ter voorbereiding op de installatie.
  12. Het scherm Softwareselectie beschrijft de software die moet worden geïnstalleerd.
    • De aanbevolen software-installatie omvat de PCL 6-printerdriver en software voor alle beschikbare productfuncties. Om door te gaan met de aanbevolen software-installatie, klikt u op de knop Volgende.
    • Om de geïnstalleerde software aan te passen, klikt u op de koppeling Softwareselecties aanpassen. Wanneer u klaar bent, klikt u op de knop Volgende.
  13. Lees de licentieovereenkomst, klik op het selectievakje Ik heb de installatieovereenkomst gelezen en accepteer deze en klik vervolgens op de knop Volgende om door te gaan.
  14. Het scherm Installatie voorbereiden wordt weergegeven. Wanneer het installatieprogramma is voltooid, klikt u op de knop Volgende om door te gaan.
  15. Wanneer u wordt gevraagd een verbindingstype te kiezen, selecteert u Direct verbinden met deze computer met gebruik van een USB-kabel.
  16. Verbind het product met de computer wanneer u dit wordt gevraagd in het scherm Verbind uw product nu.
  17. Wanneer de installatie voltooid is, wordt het scherm Productconfiguratie weergegeven. Selecteer of het product de standaardprinter moet zijn en of u een testpagina wilt afdrukken. Klik op de knop Volgende.
  18. Het scherm HP Web Services inschakelen wordt weergegeven. Om Web Services nu in te schakelen, klikt u op de knop Volgende. Om Web Services later in te schakelen, klikt u op de knop Annuleren. HP Web Services zijn niet vereist voor software-installatie.
    Voor meer informatie over het inschakelen van HP Web Services en HP ePrint, klikt u hier voor informatie over het instellen van HP ePrint.
  19. Het scherm Voltooien wordt weergegeven. In dit scherm zijn installatiewizards beschikbaar om aanvullende productfuncties te configureren. U kunt de aanvullende productfuncties nu of later configureren.
  20. Klik op de knop Voltooien om de installatie van het product te voltooien.

De printer delen

Deel de printer op het netwerk om andere gebruikers toe te staan om het product te benaderen en te gebruiken. Voer de volgende stappen uit om het product op een netwerk te delen:
Om de printer in het besturingssysteem Windows® 7 of eerdere versies te delen
  1. Afhankelijk van het besturingssysteem, klikt u op de knop Start en kiest u een van de volgende opties om de lijst met geïnstalleerde printers te vinden:
    • Klik op Apparaten en printers of Printers en faxapparaten.
    • Klik op Configuratiescherm en vervolgens op Printers. Of klik eerst op Hardware en geluid en vervolgens op Printers.
    • Klik op Instellingen en vervolgens op Printers en Printers en faxapparaten.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het productpictogram van de printer.
  3. Klik op Printereigenschappen.
  4. Klik op het tabblad Delen en selecteer Deze printer delen.
  5. Wijs een Deelnaam toe aan de printer en klik op Toepassen.
  6. Klik op OK om het venster Eigenschappen te sluiten.
Voor besturingssystemen Windows® 8 en Windows® Server 2012
  1. Klik met de rechtermuisknop in de linkerbenedenhoek van het computerscherm.
  2. Klik op Configuratiescherm.
  3. Klik op Apparaten en printers bekijken of Apparaten en printers.
  4. Klik met de rechtermuisknop op het productpictogram van de printer.
  5. Klik op het tabblad Delen en selecteer Deze printer delen.
  6. Wijs een Deelnaam toe aan de printer en klik op Toepassen.
  7. Klik op OK om het venster Eigenschappen te sluiten.

Gebruik de Windows®-wizard Printer toevoegen om uitsluitend de printerdriver toe te voegen

Als u uitsluitend de printerdriver wilt installeren, volgt u deze stappen om de driver van het web te downloaden en te installeren met gebruik van de Windows-wizard Printer toevoegen.
  1. Vind op deze webpagina onder Support Center Home het vervolgkeuzemenu Downloadopties en selecteer Drivers, software & firmware.
  2. Voer de productnaam in het tekstveld in en klik vervolgens op de knop Start.
  3. Selecteer indien nodig uw product in de lijst van vergelijkbare producten op de pagina.
  4. Selecteer uw taal in de vervolgkeuzelijst en selecteer vervolgens het besturingssysteem dat u gebruikt op uw computer.
  5. Klik op Driver en bekijk de driveropties die beschikbaar zijn voor uw product. De beschikbare opties verschillen afhankelijk van uw product.
    opmerking:
    Om uitsluitend de printerdriver te installeren, kiest u de driveroptie die uitsluitend printerdriver of printerdriver (geen installatieprogramma) aangeeft.
  6. Klik op het driveritem dat u wilt downloaden, bekijk de drivergegevens en klik op Downloaden.
  7. Als het venster Bestand downloaden - Beveiligingswaarschuwing wordt weergegeven, klikt u op Uitvoeren. Het bestand zal worden gedownload naar een tijdelijke map op uw computer.
  8. Wanneer het downloaden is voltooid, klikt u opnieuw op Uitvoeren.
    opmerking:
    Noteer de locatie van de map in het automatische uitpakscherm. Dit is waar de bestanden zullen worden uitgepakt.
  9. Klik op Ja om de bestanden op uw computer uit te pakken.
  10. Open de wizard Add Printer (Printer toevoegen):
    • Windows Vista: klik op het Windows-pictogram in de linkeronderhoek van het scherm en klik achtereenvolgens op Configuratiescherm en Printers. Klik op de optie om een printer toe te voegen.
    • Windows 7: Klik op het Windows-pictogram in de linkeronderhoek van het scherm en klik vervolgens op Apparaten en printers. Klik op de optie om een printer toe te voegen.
    • Windows 8: Klik met de rechtermuisknop of raak de linkerbenedenhoek van het scherm aan en houd het vast om het menu weer te geven. Klik of tik op Configuratiescherm en klik of tik vervolgens op Apparaten en printers. Klik of tik op de optie om een printer toe te voegen.
  11. Beantwoord de vragen in de wizard Printer toevoegen totdat u bij het scherm met de lijst met fabrikanten van printers komt.
  12. Klik op Bladeren.
  13. Blader naar de map waarin de bestanden zijn gedownload en uitgepakt.
  14. Selecteer het desbetreffende INF-bestand.
  15. Klik op Openen en klik vervolgens op OK.
  16. Selecteer de gewenste printerdriver.
  17. Volg de instructies op het scherm om de installatie van de printerdriver te voltooien.

Een poort toewijzen

Wanneer de installatie is voltooid, moet u het apparaat mogelijk toewijzen aan een poort in het netwerk als u dit tijdens de installatie nog niet hebt gedaan. Voer één van de volgende procedures uit:
Om de printerdriver in het besturingssysteem Windows® 7 of eerdere versies te installeren
  1. Afhankelijk van het besturingssysteem klikt u op de knop Start en kiest u een van de volgende opties om de lijst met geïnstalleerde printers te vinden:
    • Klik op Apparaten en printers of Printers en faxapparaten.
    • Klik op Configuratiescherm en vervolgens op Printers. Of klik eerst op Hardware en geluid en vervolgens op Printers.
    • Klik op Instellingen en vervolgens op Printers en Printers en faxapparaten.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het product dat u zojuist hebt geïnstalleerd.
  3. Klik op Eigenschappen of op Printereigenschappen.
  4. Klik op het tabblad Poorten om de poortgegevens te wijzigen. Klik na het selecteren van de poort op Toepassen.
  5. Om zeker te zijn dat de printer wordt bijgewerkt, klikt u op het tabblad Apparaatinstellingen.
  6. Klik in de vervolgkeuzelijst op Automatische configuratie en selecteer Nu bijwerken. Wanneer de update is voltooid, klikt u op OK om het dialoogvenster te sluiten.
Voor besturingssystemen Windows® 8 en Windows® Server 2012
  1. Klik met de rechtermuisknop in de linkerbenedenhoek van het computerscherm.
  2. Klik op Configuratiescherm.
  3. Klik op Apparaten en printers bekijken of Apparaten en printers.
  4. Klik met de rechtermuisknop op het productpictogram van het product dat u zojuist hebt geïnstalleerd.
  5. Klik op het tabblad Poorten om de poortgegevens te wijzigen. Klik na het selecteren van de poort op Toepassen.
  6. Om zeker te zijn dat de printer wordt bijgewerkt, klikt u op het tabblad Apparaatinstellingen.
  7. Klik in de vervolgkeuzelijst op Automatische configuratie en selecteer Nu bijwerken. Wanneer de update is voltooid, klikt u op OK om het dialoogvenster te sluiten.