HP pc's - DNS-gerelateerde problemen met internetverbinding oplossen (Windows 8)

Dit document is van toepassing op HP en Compaq computers met Windows 8 en Windows 8.1.
Onjuiste DNS-serverinstellingen kunnen de volgende symptomen veroorzaken, zelfs wanneer uw computer een sterk internetsignaal ontvangt:
  • Uw internetbrowser kan geen webpagina's laden.
  • Webpagina's worden geopend, maar er wordt een rode X weergegeven in plaats van afbeeldingen.
  • In webbrowsers wordt regelmatig Page niet beschikbaar weergegeven.
  • U hebt beperkte of geen verbinding.
Dit document bevat oplossingen voor problemen met de internetverbinding als gevolg van incorrect geconfigureerde DNS-instellingen. Volg de stappen in dit document om uw DNS-serverinstellingen te configureren en toegang te krijgen tot internet.
  1. Typ Configuratiescherm in het startscherm om de charm Zoeken te openen en selecteer vervolgens Configuratiescherm in de zoekresultaten.
    Afbeelding : Zoekresultaten voor Configuratiescherm
    Charmresultaten voor "configuratiescherm" zoeken in Windows 8.
  2. Klik in het Configuratiescherm op Netwerkstatus en taken weergeven.
    Afbeelding : Configuratiescherm
    Netwerkstatus weergeven in het Configuratiescherm
  3. Klik op Adapterinstellingen wijzigen.
    Afbeelding : Netwerkcentrum
    Adapterinstellingen in het Netwerkcentrum
  4. Klik met de rechtermuisknop op het netwerktype dat u momenteel gebruikt voor verbinding met het internet (Wi-Fi of Ethernet) en klik vervolgens op Eigenschappen.
    Afbeelding : Netwerkverbindingen
    Eigenschappen voor Wi-Fi selecteren in het venster Netwerkverbindingen
  5. Blader in het venster Eigenschappen naar beneden, selecteer Internetprotocol versie 4 (TCP/IPv4) en klik vervolgens op Eigenschappen.
    Afbeelding : Wi-Fi-eigenschappen
    Internetprotocol IPv4 gemarkeerd
  6. Selecteer De volgende DNS-serveradressen gebruiken in het venster Internetprotocol.
    Afbeelding : Eigenschappen van Internetprotocol versie 4 (TCP/IPv4)
    Een gewenste DNS-server invoeren in de eigenschappen van IPV 4
  7. Voer de volgende openbare DNS-servers in:
    • Gewenste DNS-server: 8.8.8.8
    • Alternatieve DNS-server: 8.8.4.4
      opmerking:
      De DNS-servers die hierboven worden vermeld zijn openbare servers en kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Neem contact op met uw internetprovider als u problemen blijft ondervinden na het invoeren van de bovenstaande DNS-serveradressen.
  8. Klik op OK en sluit alle vensters.
  9. Druk op de Windows-toets + R, typ services.msc in het veld Openen en klik op OK.
    Afbeelding : services.msc uitvoeren
    services.msc typen in het tekstvak Uitvoeren.
  10. Klik in het venster Services met de rechtermuisknop op Webclient en klik vervolgens op Eigenschappen.
    Afbeelding : Webclient
    Het venster Eigenschappen van de Webclient openen
  11. Klik in Eigenschappen Webclient op het vervolgkeuzemenu naast Opstarttype en selecteer Automatisch.
  12. Klik op Start. De servicestatus verandert in Uitvoeren.
    Afbeelding : WebClient Properties (CMC-eigenschappen)
    Opstarttype wijzigen in Automatisch in de Webclient
  13. Klik op Toepassen en klik vervolgens op OK.
U kunt nu uw browser openen en op het internet surfen.