• Informatie

Er wordt een ADF-papierstoring weergegeven op de HP Officejet 4630 of de Deskjet Ink Advantage 4640 e-All-in-One printerserie

Probleem

Bij gebruik van de automatische documentinvoer (ADF) om te kopiëren, te scannen of te faxen wordt het foutbericht 'ADF-storing: Het origineel is vastgelopen of de documentinvoer (ADF) is vuil' weergegeven. Open de ADF-klep om het origineel te verwijderen. Zie de gebruikershandleiding voor het reinigen van de ADF' weergegeven op het bedieningspaneel van de printer.
Afbeelding : Automatische documentinvoer
Afbeelding: Automatische documentinvoer
Belangrijk: Voer deze oplossingen uit in de aangegeven volgorde om het probleem op te lossen.

Oplossing één: De printer uit- en weer inschakelen

Volg deze stappen om de printer opnieuw op te starten.
  1. Druk op de aan-uitknop om de printer uit te schakelen. Als de printer niet wordt uitgeschakeld, haalt u het netsnoer uit de achterkant van de printer.
  2. Wacht 60 seconden.
  3. Sluit de stekker weer aan op de achterkant van de printer.
  4. Druk op de aan-uitknop om de printer in te schakelen.
    opmerking:
    Mogelijk heeft de printer maximaal twee minuten nodig om op te warmen. Ga pas verder nadat het apparaat is opgewarmd.
  • Als de printer papier uitwerpt en het foutbericht niet langer wordt weergegeven op het bedieningspaneel, kunt u de probleemoplossing sluiten.
  • Als de printer geen papier uitwerpt en het foutbericht op het bedieningspaneel blijft staan, gaat u verder met de volgende oplossing.

Oplossing twee: Vastgelopen papier verwijderen

Voer deze stappen uit om vastgelopen papier uit de ADF te verwijderen.

Stap één: Al het losse papier verwijderen

Haal alle losse vellen papier uit de automatische documentinvoer en uitvoerlade.
  let op:
Verwijder geen vastgelopen papier, omdat het ADF-mechanisme hierdoor beschadigd kan raken.
Afbeelding : Al het losse papier verwijderen
Afbeelding: Al het losse papier verwijderen

Stap twee: Vastgelopen papier uit de ADF verwijderen

1. Druk op de aan-uitknop om de printer uit te schakelen.
  2. Koppel het netsnoer los van de achterkant van het apparaat en haal de stekker vervolgens uit het stopcontact.
      waarschuwing:
    U moet het netsnoer loskoppelen voordat u uw hand in de printer steekt om risico op verwonding of elektrische schokken te voorkomen.
  3. Koppel de USB-kabel los van de achterkant van de printer als de printer met een USB-kabel is aangesloten.
  4. Til klep van de automatische documentinvoer op.
    Afbeelding : De klep van de automatische documentinvoer optillen
    Afbeelding: De klep van de automatische documentinvoer optillen
  5. Til de klep op de voorrand van de automatische documentinvoer op om het automatische documentinvoermechanisme te verhogen.
    Afbeelding : Het mechanisme van de automatische documentinvoer omhoog trekken
    Afbeelding: Trek het mechanisme van de automatische documentinvoer omhoog.
  6. Trek het vastgelopen papier voorzichtig uit de automatische documentinvoer. Om te voorkomen dat hele vellen papier scheuren, trekt u met beide handen aan het papier.
      let op:
    Als het papier scheurt terwijl u het verwijdert, controleer dan of er stukjes papier op de rollen of wieltjes in de automatische documentinvoer zijn achtergebleven. Gebruik een zaklamp om te controleren of er afgescheurde stukjes papier in de rollers zijn achtergebleven. Als er stukjes gescheurd papier achterblijven in de printer, kan het papier later weer vastlopen.
    Afbeelding : Verwijder vastgelopen papier uit de automatische documentinvoer
    Afbeelding: Verwijder vastgelopen papier uit de automatische documentinvoer
  7. Laat het automatische documentinvoermechanisme zakken totdat het op zijn plaats klikt.
  8. Sluit het deksel van de automatische documentinvoer stevig aan beide zijden.
    Afbeelding : Het deksel van de automatische documentinvoer aan beide zijden stevig sluiten
    Afbeelding: Het deksel van de automatische documentinvoer aan beide zijden stevig sluiten
  9. Open de scannerklep.
  10. Trek het vastgelopen papier voorzichtig tussen de rollen aan de onderkant van de scannerklep vandaan. Om te voorkomen dat hele vellen papier scheuren, trekt u met beide handen aan het papier.
    Afbeelding : Automatische documentinvoerrollen aan de scannerklep
    Afbeelding: Automatische documentinvoerrollen aan de scannerklep
      let op:
    Als het papier scheurt wanneer u het verwijdert, controleert u de rollen en de wieltjes op gescheurde stukjes papier die in de automatische documentinvoerrollen kunnen zijn achtergebleven. Gebruik een zaklamp om te controleren of er afgescheurde stukjes papier in de rollers zijn achtergebleven. Als er stukjes gescheurd papier achterblijven in de printer, kan het papier later weer vastlopen.
  11. Sluit de scannerklep.
  12. Sluit het netsnoer weer aan op de achterkant van de printer.
  13. Sluit het netsnoer opnieuw aan op het stopcontact.
  14. Sluit de USB-kabel weer aan op de achterkant van de printer als de printer met een USB-kabel op de computer is aangesloten.
  15. Druk op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen.
  16. Druk op OK om de berichten op het bedieningspaneel van de printer te wissen.

Stap drie: Plaats het originele document opnieuw en probeer de taak opnieuw uit te voeren

1. Plaats het originele document opnieuw met de bedrukte zijde naar boven in de automatische documentinvoer.
    Afbeelding : Het origineel opnieuw plaatsen
    Afbeelding: Plaats het origineel opnieuw.
  2. Pas de papierbreedtegeleiders aan zodat ze tegen de stapel papier rusten. Duw de papiergeleiders niet zo strak naar binnen dat ze tegen het papier klem komen te zitten.
    Afbeelding : De papierbreedtegeleiders verschuiven
    Afbeelding: Verschuif de papierbreedtegeleiders.
  3. Druk op OK op het bedieningspaneel van de printer om door te gaan met de oorspronkelijke taak.
  • Als de printer doorgaat met de taak, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als de printer niet automatisch de taak hervat of het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stap.

Stap vier: Een statusrapport voor de printer afdrukken

Druk een testpagina af om te controleren of de hardware correct werkt.
  1. Druk op het bedieningspaneel van de printer op de pijl omlaag () om Hulpmiddelen te selecteren en druk vervolgens op OK.
  2. Druk op de knop met de pijl omlaag () om Printer Status Report (Printerstatusrapport) te selecteren en druk vervolgens op OK. De printer drukt de testpagina af.
    Afbeelding : Voorbeeld van een statusrapport voor de printer
    Afbeelding: Voorbeeld van een statusrapport voor de printer
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.

Oplossing drie: De printer resetten

Volg deze stappen om de printer te resetten.

Stap één: Een stroomreset uitvoeren

1. Koppel de stekker los van de achterkant van de printer zonder de printer uit te zetten.
  2. Haal de stekker uit het stopcontact.
  3. Wacht minstens 15 seconden.
  4. Steek de stekker weer in het stopcontact.
  5. Sluit het netsnoer weer aan op de printer.
  6. Schakel de printer in.

Stap twee: Een kopie maken met behulp van de ADF

1. Plaats gewoon papier in de papierlade.
  2. Plaats één pagina van het originele document met de afdrukzijde naar boven in de automatische documentinvoer (ADF).
    Afbeelding : Het origineel plaatsen
    Afbeelding: Het origineel plaatsen
  3. Pas de papierbreedtegeleiders aan zodat ze tegen de stapel papier rusten. Duw de papiergeleiders niet zo strak naar binnen dat ze tegen het papier klem komen te zitten.
    Afbeelding : De papierbreedtegeleiders verschuiven
    Afbeelding: De papierbreedtegeleiders verschuiven
  4. Druk op het bedieningspaneel van de printer op de pijl omlaag () om naar Kopiëren te bladeren en druk vervolgens op OK.
  5. Druk op de pijl omlaag om Start kopiëren, zwart of Start kopiëren, kleur te selecteren en druk vervolgens op OK. De printer drukt een kopie van de pagina af.
  • Als de printer een kopie afdrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als de printer geen kopie afdrukt of het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stap.

Stap drie: Een statusrapport voor de printer afdrukken

Om er zeker van te zijn dat de hardware correct functioneert, dient u een statusrapport voor de printer af te drukken als testpagina.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.

Oplossing vier: Laat de printer nakijken

Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Neem contact op met HP Ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u zich in Azië of het Pacifisch gebied bevindt, neemt u contact op met HP Ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als de garantie voor uw product is verlopen, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.