• Informatie

HP Officejet 4630 en Deskjet Ink Advantage 4640 e-All-in-One printerseries - De printer drukt geen zwarte inkt of kleureninkt af of drukt lege pagina's af

Probleem

De printer werkt, maar de afgedrukte uitvoer bevat geen zwarte of gekleurde inkt of de afgedrukte pagina bevat heel weinig inkt.

Oplossing één: De zwarte cartridge verwijderen

Als u uw printer zojuist hebt geïnstalleerd en merkt dat zwarte inkt ontbreekt of is vervaagd op uw afdrukken, volg dan deze stappen om de zwarte cartridge te verwijderen en alleen met de driekleurencartridge af te drukken. Hierdoor kan de printer functioneren in de modus met één cartridge, waarin een samengesteld zwart wordt gegenereerd met de driekleurencartridge.
  1. Druk op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen als deze nog niet is ingeschakeld.
  2. Zoek de uitsparingen aan de linker- en rechterzijkant van de printer.
    Afbeelding: De uitsparingen aan de zijkanten van de printer zoeken
  3. Schuif uw vingers in de twee uitsparingen en til ze voorzichtig omhoog om de toegangsklep voor de inktcartridges te openen. De wagen verplaatst zich naar het toegangsgebied voor de inktcartridges. Ga pas verder als de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt.
    Afbeelding: De toegangsklep voor inktcartridges openen
  4. Ontgrendel de inktcartridge, til de klep van de cartridgehouder op en duw de klep voorzichtig terug tot deze stopt.
  5. Trek de zwarte-inktcartridge omhoog om deze uit de sleuf te verwijderen.
      Afbeelding: Verwijder de inktcartridge.
    1. De klep openen
    2. De klep voorzichtig terug duwen
    3. De inktcartridge omhoog trekken
  6. Leg de zwarte-inktcartridge opzij met de inktsproeiers naar boven gericht.
    Afbeelding: Inktcartridge met inktsproeiers naar boven gericht
  7. Sluit de toegangsklep voor inktcartridges.
    Afbeelding: Sluit de toegangsklep voor inktcartridges.
  8. Probeer de afdruktaak nogmaals uit te voeren.
    • Als de printer correct werkt in de modus met één cartridge, laat u de zwarte-inktcartridge enkele uren of een hele nacht liggen met de inktsproeiers naar boven gericht. Plaats deze daarna terug en probeer opnieuw af te drukken. Als u tevreden bent met de afdrukkwaliteit, kunt u de probleemoplossing stoppen.
    • Als de printer in de modus met één cartridge niet correct werkt of als u niet tevreden bent met de afdrukkwaliteit nadat u de zwarte-inktcartridge opnieuw hebt geïnstalleerd, gaat u verder met de volgende oplossing.

Oplossing twee: De inktniveaus controleren en (bijna) lege cartridges vervangen

Als de inkt bijna op is, kan dit bijdragen aan een slechte afdrukkwaliteit. Voer deze stappen uit om de inktniveaus te controleren en vervang cartridges die leeg of bijna leeg zijn.

Stap één: De geschatte inktniveaus controleren

opmerking:
Waarschuwingen en indicatoren voor het inktniveau bieden uitsluitend schattingen om te kunnen plannen. Houd een vervangende inktcartridge binnen handbereik om mogelijke afdrukvertragingen te vermijden wanneer een indicator op lage inktniveaus wijst. U hoeft de inktcartridges pas te vervangen wanneer de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar wordt.
  1. Druk op het bedieningspaneel van de printer op de knop Home om het beginscherm te openen.
  2. Druk op de pijl omlaag om Inktniveaus te selecteren en druk op OK. Het bedieningspaneel toont de geschatte inktniveaus.
      Afbeelding: Geschatte inktniveaus
    1. Inktniveau-indicator voor kleureninkt
    2. Inktniveau-indicator voor zwarte inkt
  • U hoeft de cartridges niet te vervangen indien geen enkele cartridge bijna leeg is. Ga verder met de volgende oplossing.
  • Ga naar de volgende stap om de inktcartridges te vervangen als een of meer van de inktcartridges bijna leeg zijn.

Stap twee: Lege of bijna lege cartridges vervangen

HP raadt u aan legitieme inktbenodigdheden van HP te gebruiken. HP kan de kwaliteit of betrouwbaarheid van cartridges van andere fabrikanten of opnieuw gevulde cartridges niet garanderen. Als u geen legitieme HP cartridges gebruikt, kunnen problemen wellicht niet worden verholpen met de stappen in dit document. Ga naar hp.com/go/anticounterfeit als u de echtheid van uw cartridges wilt controleren.
Ga naar HP SureSupply om de compatibiliteit van de inkt- of tonercartridge te controleren, of om vervangende cartridges en andere benodigdheden aan te schaffen.
  1. Ga naar HP SureSupply.
  2. Selecteer desgevraagd uw land/regio.
    Afbeelding : Land/regio selecteren
    Uw land/regio selecteren
  3. Volg de instructies op het scherm om nieuwe benodigdheden te bestellen of te controleren of de cartridges compatibel zijn met uw printer.
U kunt ook legitieme HP cartridges en benodigdheden kopen in andere winkels.
  1. Druk op de aan-uitknop om de printer in te schakelen als deze nog niet is ingeschakeld.
  2. Zoek de uitsparingen aan de linker- en rechterzijde van de printer.
    Afbeelding: Zoek de uitsparingen aan de zijkanten van de printer.
  3. Schuif uw vingers in de twee uitsparingen en til ze voorzichtig omhoog om de toegangsklep voor de inktcartridges te openen. De wagen wordt verplaatst naar het toegangsgebied voor de inktcartridges. Wacht tot de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt voordat u verdergaat.
  4. Ontgrendel de inktcartridge door de klep op de houder omhoog te tillen.
  5. Til de inktcartridge omhoog om deze uit de houder te verwijderen.
      Afbeelding: Verwijder de inktcartridge.
    1. De klep openen
    2. De klep voorzichtig terug duwen
    3. De inktcartridge omhoog tillen
  6. Haal de nieuwe inktcartridge uit de verpakking en trek daarna voorzichtig aan het lipje om de plastic tape te verwijderen.
    Afbeelding: Verwijder de plastic tape.
  7. Houd de nieuwe inktcartridge vast onder een licht opwaartse hoek met de contactpunten naar de achterzijde van het apparaat gericht. Schuif de inktcartridge vervolgens in de lege houder.
  8. Sluit de klep van de houder om de inktcartridge op zijn plaats te drukken.
    opmerking:
    Plaats de kleurencartridge in de houder aan de linkerkant. Plaats de zwarte inktcartridge in de houder aan de rechterkant.
      Afbeelding: Plaats de inktcartridge.
    1. De inktcartridge plaatsen
    2. De klep sluiten
    3. De kleurencartridge zit links en de zwarte cartridge rechts
  9. Herhaal de voorgaande stappen om indien nodig de andere inktcartridge te installeren.
  10. Sluit de toegangsklep voor de inktcartridges.
    Afbeelding: Sluit de toegangsklep voor de inktcartridges.
  11. Volg de instructies op het bedieningspaneel om de uitlijning van de inktcartridges te starten. De printer lijnt de inktcartridges uit en drukt vervolgens een uitlijningspagina af.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.

Oplossing drie: Een automatisch hulpprogramma uitvoeren om de printkop te reinigen

Volg deze stappen om het hulpprogramma voor het reinigen van de cartridges uit te voeren.
opmerking:
Wellicht moet u de printkop diverse keren reinigen om een optimale afdrukkwaliteit te krijgen.
opmerking:
Om problemen te voorkomen waardoor de printkop moet worden gereinigd, moet u de printer altijd uitschakelen met de Aan/uit-knop.
  1. Plaats ongebruikt, wit standaardpapier van Letter- of A4-formaat in de invoerlade.
  2. Druk op het bedieningspaneel van de printer op de pijl-omlaag om Hulpprogramma's te selecteren en druk op OK.
  3. Druk op de knop met de pijl omlaag om Printkop reinigen te selecteren en druk op OK. De printer reinigt de printkop en drukt daarna een testpagina voor de printkop af.
    Afbeelding: Voorbeeld van een foutloze testpagina voor de printkop
  4. Bekijk de afdrukkwaliteit op de testpagina voor de printkop.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.

Oplossing vier: De cartridge die het probleem veroorzaakt, identificeren en vervangen

Als het probleem niet is opgelost nadat u de printkop hebt gereinigd, volgt u deze stappen om de cartridge die het probleem veroorzaakt, te identificeren en te vervangen.
opmerking:
Vervang de cartridge die het probleem veroorzaakt, ook als de cartridge niet bijna leeg is.

Stap één: De cartridge die het probleem veroorzaakt identificeren

1. Controleer de testpagina die u in de vorige oplossing hebt afgedrukt.
  2. Controleer de tekst en gekleurde blokken op de testpagina.
  • Als u defecten in de zwarte tekst op de pagina ziet, wordt het probleem veroorzaakt door de zwarte-inktcartridge.
  • Als u defecten in de gekleurde blokken op de pagina ziet, wordt het probleem veroorzaakt door de driekleuren-inktcartridge.

Stap twee: De problematische cartridge vervangen

Als u een defecte cartridge of printkop hebt, is het mogelijk dat dit onder de garantie valt. Als u de garantie op uw inkt- of tonerbenodigdheden wilt controleren, gaat u naar Overzicht printer en paginaopbrengst. Bekijk hier informatie over de beperkte garantie voor uw benodigdheden.
  1. Druk op de aan-uitknop om de printer in te schakelen als deze nog niet is ingeschakeld.
  2. Zoek de uitsparingen aan de linker- en rechterzijde van de printer.
    Afbeelding: Zoek de uitsparingen aan de zijkanten van de printer.
  3. Schuif uw vingers in de twee uitsparingen en til ze voorzichtig omhoog om de toegangsklep voor de inktcartridges te openen. De wagen wordt verplaatst naar het toegangsgebied voor de inktcartridges. Wacht tot de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt voordat u verdergaat.
  4. Ontgrendel de inktcartridge door de klep op de houder omhoog te tillen.
  5. Til de inktcartridge omhoog om deze uit de houder te verwijderen.
      Afbeelding: Verwijder de inktcartridge.
    1. De klep openen
    2. De klep voorzichtig terug duwen
    3. De inktcartridge omhoog tillen
  6. Haal de nieuwe inktcartridge uit de verpakking en trek daarna voorzichtig aan het lipje om de plastic tape te verwijderen.
    Afbeelding: Verwijder de plastic tape.
  7. Houd de nieuwe inktcartridge vast onder een licht opwaartse hoek met de contactpunten naar de achterzijde van het apparaat gericht. Schuif de inktcartridge vervolgens in de lege houder.
  8. Sluit de klep van de houder om de inktcartridge op zijn plaats te drukken.
    opmerking:
    Plaats de kleurencartridge in de houder aan de linkerkant. Plaats de zwarte inktcartridge in de houder aan de rechterkant.
      Afbeelding: Plaats de inktcartridge.
    1. De inktcartridge plaatsen
    2. De klep sluiten
    3. De kleurencartridge zit links en de zwarte cartridge rechts
  9. Herhaal de voorgaande stappen om indien nodig de andere inktcartridge te installeren.
  10. Sluit de toegangsklep voor de inktcartridges.
    Afbeelding: Sluit de toegangsklep voor de inktcartridges.
  11. Volg de instructies op het bedieningspaneel om de uitlijning van de inktcartridges te starten. De printer lijnt de inktcartridges uit en drukt vervolgens een uitlijningspagina af.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.

Oplossing vijf: Laat de printer nakijken

opmerking:
Houd een voorbeeldafdruk bij u die het probleem toont. Als de inktcartridges, printkop of de printer binnen de garantieperiode vervangen worden, zal de technisch medewerker om een voorbeeldafdruk vragen. Als de printer teruggestuurd wordt naar HP, dan moet een voorbeeldafdruk met de printer meegestuurd worden. Plaats het voorbeeld in de uitvoerlade wanneer u uw printer inpakt voor verzending.
Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Neem contact op met HP Ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u zich in Azië of het Pacifisch gebied bevindt, neemt u contact op met HP Ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als de garantie voor uw product is verlopen, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.