HP computers - Lettertype, desktoppictogrammen, of zoomen in Internet Explorer en Windows wijzigen

Dit document is van toepassing op Windows.
Informatie over het maken van objecten in Windows, zoals pictogrammen, tekst, groter of kleiner - zoomen.
Met behulp van het klik-wieltje op de muis
Als u een muis met een klik-wieltje hebt aangesloten op uw computer, kunt u dit gebruiken om objecten groter of kleiner te maken.
  1. Klik op het bureaublad van Windows of open de webpagina die u graag wilt bekijken.
  2. Houd de CTRL-toets op het toetsenbord ingedrukt.
  3. Rol het scrollwiel op de muis om de objecten op het scherm te verkleinen of vergroten
    Afbeelding : CTRL + muisscroll
     Afbeelding van een pictogram van de beheertoets, een plusteken en een muis met een scrollwiel gemarkeerd met een pijl
De opties voor Windows beeldscherm gebruiken
U kunt kiezen uit een van de drie formaatinstellingen in Windows om de visuele objecten te vergroten, zoals lettergrootte en pictogramformaat, weergegeven in Windows.
  1. Zoek in Windows naar Beeldscherm en selecteer Beeldscherm in de lijst met zoekresultaten.
  2. Selecteer Kleiner, Gemiddeld of Groter en klik vervolgens op Toepassen.
    Afbeelding : Beeldschermselecties
     Beelschermselecties met Gemiddeld geselecteerd
Zoomen aanpassen in Internet Explorer
De zoom aanpassen in Internet Explorer met behulp van sneltoetsen of het menu Internet Explorer.
  • Zoomen met het toetsenbord: Houd CTRL ingedrukt en druk op + (plusteken) of - (minteken) om objecten op het scherm te vergroten of te verkleinen.
  • Zoomen met Internet Explorer: Druk op de ALT-toets met Internet Explorer geopend, om de menuonderdelen bovenin te bekijken en selecteer Weergeven en Zoomen om toegang te krijgen tot de instellingen voor Zoom.
    Afbeelding : Het zoommenu in Internet Explorer
    Het zoommenu in Internet Explorer
De touchpad van de notebook gebruiken om te zoomen
Als u een notebookcomputer met een touchpad hebt, gebruikt u de touchpad om objecten op het scherm te verkleinen of te vergroten.
In- of uitzoomen
Gebruik knijpbewegingen op de touchpad om in- of uit te zoomen, of objecten op het scherm te verkleinen of te vergroten.
  • Inzoomen (groter maken): beweeg 2 vingers van elkaar af
  • Uitzoomen (kleiner maken): beweeg 2 vingers naar elkaar toe
Inschakelen/uitschakelen van de zoomfunctie van de touchpad
De touchpadbewegingingen in Windows configureren.
  1. Klik op Start en typ muis in het zoekveld. Bekijk de zoekresultaten en selecteer muis in het gedeelte Configuratiescherm.
    Het venster Muiseigenschappen verschijnt.
  2. Selecteer op het tabblad Apparaatinstellingen het Synaptics TouchPad en klik vervolgens op Instellingen.
  3. Gebruik de opties om de touchpad-instellingen voor scrollen, knoppen, aanraakgevoeligheid, randgevoeligheid en bewegingsacties aan te passen.
  4. Schakel de selectievakjes voor MultiFinger-bewegingen uit als u MultiFinger-bewegingenwilt uitschakelen.
    Afbeelding : Touchpad-eigenschappen
    Venster Touchpad-eigenschappen