• Informatie

HP DeskJet, ENVY 5540 printers - Foutbericht 'Papierstoring'

Dit document is van toepassing op HP DeskJet Ink Advantage 5575 ENVY 5540, 5541, 5542, 5543, 5544, 5545, 5546, 5547, 5548 en 5549 All-in-One printers.
Tijdens een afdruktaak stopt de printer met het invoeren van pagina's en wordt een van de volgende foutberichten weergegeven op het bedieningspaneel van de printer:
  • Het papier is vastgelopen in de printer. Verwijder het vastgelopen papier en druk op OK.
  • Verwijder vastgelopen papier en controleer of de papierlade correct is geïnstalleerd.
opmerking:
Een bericht over een papierstoring is niet altijd terecht. De printer meldt mogelijk een papierstoring terwijl er geen papier is vastgelopen. De volgende stappen zijn van toepassing op zowel echte als ogenschijnlijke papierstoringen.

Video-overzicht

Deze video laat zien hoe u een papierstoring verhelpt.

Stap 1: Vastgelopen papier uit de printer verwijderen

Er zijn drie verschillende delen op uw printer waar het papier mogelijk is vastgelopen. Verwijder vastgelopen papier van een gebied en probeer vervolgens opnieuw af te drukken. Als de fout zich blijft voordoen, controleer dan het volgende gedeelte voor vastgelopen papier.
Als u alle gedeelten van de printer hebt gecontroleerd op vastgelopen papier, u het vastgelopen papier hebt verwijderd en de fout zich blijft voordoen, ga dan door naar de volgende stap.

Stap 2: Controleren of de wagen met cartridges vrij kan bewegen

Controleer of de wagen vrij kan bewegen over de breedte van de printer.
  1. Schakel de printer in als dat nog niet is gebeurd.
  2. Pak de grepen voorzichtig aan beide zijden van de printer vast en til de toegangsklep voor inktcartridges omhoog tot hij op zijn plaats klikt.
    De wagen gaat naar het midden van de printer.
    Afbeelding: De cartridgeklep openen
  3. Ga pas verder als de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt.
  4. Koppel de stekker los van de achterkant van de printer zonder de printer uit te zetten.
      waarschuwing:
    U moet het netsnoer loskoppelen voordat u uw hand in de printer steekt om het risico op verwonding of elektrische schokken te vermijden.
  5. Gebruik een zaklamp om te controleren of er papier of voorwerpen zijn die mogelijk de wagen blokkeren en verwijder alle papierresten of voorwerpen die u vindt.
      let op:
    Als het papier scheurt wanneer u het van de rollen verwijdert, controleert u of er stukjes papier op de rollen of wieltjes in de printer zijn achtergebleven. Als er papierresten in de printer achterblijven, kunnen er meer papierstoringen optreden.
  6. Reik in de printer via de toegangsklep voor inktcartridges en verplaats de wagen met de hand.
    • Als de wagen met cartridges vastzit aan de rechterkant van de printer, verplaatst u de wagen naar de linkerkant van de printer.
    • Als de wagen met cartridges vastzit aan de linkerkant van de printer, verplaatst u de wagen naar de rechterkant van de printer.
    • Als de wagen met cartridges vastzit in het midden van de printer, verplaatst u de wagen naar de rechterkant van de printer.
  7. Controleer of de wagen vrij kan bewegen over de breedte van de printer. Duw de wagen stevig naar de linkerkant van de printer en duw hem vervolgens naar de rechterkant.
  8. Controleer of de wagen vrij kan bewegen over de breedte van de printer. Duw de wagen stevig naar de linkerkant van de printer en duw hem vervolgens naar de rechterkant.
  9. Sluit de toegangsklep voor inktcartridge.
    Afbeelding: De toegangsklep voor inktcartridges sluiten
  10. Sluit de stekker weer aan op de achterkant van de printer.
  11. Zet de printer aan.
Probeer af te drukken. Als de fout zich blijft voordoen, ga dan door naar de volgende stap.

Stap 3: Controleren of de printer op een stabiele ondergrond staat

Een plat oppervlak zonder van obstakels voorkomt dat de invoerlade buigt wanneer deze naar binnen wordt geschoven. U hebt een zaklamp nodig om deze stappen te voltooien.
  1. Schakel de printer in als dat nog niet is gebeurd.
  2. Ga pas verder als de printer stilstaat en geen geluid meer maakt.
  3. Terwijl de printer nog is ingeschakeld, koppelt u het netsnoer los van de achterkant van de printer en haalt u de stekker vervolgens uit het stopcontact.
      waarschuwing:
    U moet het netsnoer loskoppelen voordat u uw hand in de printer steekt om risico op verwonding of elektrische schokken te voorkomen.
  4. Koppel de USB-kabel los van de achterkant van de printer als de printer met een USB-kabel is aangesloten.
  5. Kantel de printer op zijn rechterzijde zodat u toegang hebt tot de onderkant. Zorg ervoor dat u de printer stevig met één hand vasthoudt om te voorkomen dat de printer omkantelt.
    Afbeelding: De printer op de rechterzijde draaien
  6. Gebruik een zaklamp om het oppervlak onder en rond de printer te controleren op het volgende:
    • Vastgelopen stukjes papier in de invoerlade
    • Kleine, vaste objecten, zoals kabels, pennen, potloden en boeken
    • Zacht of oneffen oppervlakken, zoals onderleggers of tapijtachtig materiaal
  7. Verwijder mogelijke obstructies die zijn achtergebleven.
  8. Schuif de invoerlade naar binnen en draai de printer rechtop.
  9. Sluit het netsnoer opnieuw aan op de achterkant van de printer en steek de stekker in het stopcontact.
  10. Sluit de USB- of ethernet-kabel opnieuw aan, tenzij uw printer is verbonden met een draadloos netwerk.
  11. Zet de printer aan.
    Mogelijk heeft de printer een opwarmperiode nodig en beweegt de wagen. Wacht totdat het product klaar is met opwarmen voordat u verder gaat.
Probeer af te drukken. Als de fout zich blijft voordoen, ga dan door naar de volgende stap.

Stap 4: Een automatisch hulpprogramma voor het verwijderen van vegen op de pagina gebruiken

Als u het automatische hulpprogramma om vegen op de pagina te verwijderen gebruikt, kan dit mogelijke papierstoringen verhelpen. Gebruik het automatische hulpprogramma en probeer opnieuw af te drukken.
  1. Schakel de printer in als dat nog niet is gebeurd.
  2. Zorg ervoor dat er gewoon, wit papier in de printer is geplaatst.
  3. Veeg op het bedieningspaneel van de printer naar links en raak Setup aan .
  4. Raak Printeronderhoud en vervolgens Vegen op de pagina verwijderen aan.
    De printer verwijdert de vegen op de pagina.
  5. Wacht tot de printer de testpagina heeft voltooid.
Probeer af te drukken. Als de fout zich blijft voordoen, ga dan door naar de volgende stap.

Stap 5: De papierinvoerrollen handmatig reinigen

Er kunnen zich stof, papiervezels en ander vuil ophopen op de papierinvoerrollen. Dit kan leiden tot papierstoringen en problemen met de papierinvoer. Maak de rollen in de printer schoon en probeer opnieuw af te drukken. Gebruik een zaklamp wanneer u deze stappen uitvoert.
  1. Schakel de printer in als dat nog niet is gebeurd.
  2. Open de toegangsklep voor inktcartridge.
    Afbeelding: Open de toegangsklep voor inktcartridges.
  3. Wacht totdat de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt voordat u verdergaat.
      waarschuwing:
    U moet het netsnoer loskoppelen voordat u uw hand in de printer steekt om risico op verwonding of elektrische schokken te voorkomen.
  4. Koppel de USB-kabel los van de achterkant van de printer als de printer met een USB-kabel is aangesloten.
  5. Zoek de klep van de papierbaan, pak de hendel vast en til deze omhoog om deze te verwijderen.
    Afbeelding: Zoek de klep van het papierpad.
  6. Bevochtig een pluisvrije doek met een beetje gedistilleerd water en wring de overtollige vloeistof uit de doek.
  7. Gebruik een zaklamp om de rollen te controleren. Druk het reinigingsstaafje tegen de rollen aan de binnenzijde van de printer en draai vervolgens de rollen met uw vingers omhoog.
    Zet enige druk om een eventuele ophoping van stof of vuil te verwijderen.
    Afbeelding: Voorbeeld van de rollen in het toegangsgebied van het papierpad.
  8. Laat de rollen helemaal drogen (ongeveer 10 minuten).
  9. Plaats de klep van het papierpad terug en sluit de toegangsklep voor inktcartridges.
    Afbeelding: Sluit de toegangsklep voor inktcartridges.
  10. Pak de uitvoerlade vast en trek de uitvoerlade naar u toe om deze te verwijderen.
  11. Trek de invoerlade naar de buitenste positie.
    Afbeelding: Trek de invoerlade naar buiten.
  12. Haal al het papier uit de invoerlade.
  13. Kantel de printer op zijn rechterzijde zodat u toegang hebt tot de onderkant. Zorg ervoor dat u de printer stevig met één hand vasthoudt om te voorkomen dat de printer omkantelt.
    Afbeelding: Draai de printer op de rechterzijde.
  14. Maak een schone pluisvrije doek licht vochtig met gedestilleerd water en wring de overtollige vloeistof uit de doek.
  15. Gebruik een zaklamp om de ruimte van de invoerlade te controleren. Druk de doek tegen de rollen en draai ze met uw vingers omhoog.
    Zet enige druk om een eventuele ophoping van stof of vuil te verwijderen.
    Afbeelding: Voorbeeld van de rollen onder de printer.
  16. Laat de rollen helemaal drogen (ongeveer 10 minuten).
  17. Schuif de invoerlade naar binnen en draai de printer rechtop.
  18. Schuif de uitvoerlade terug op de invoerlade.
  19. Sluit het netsnoer weer op de achterkant van de printer aan en schakel de printer in.
  20. Sluit de USB- of Ethernet-kabel opnieuw aan, tenzij uw printer is verbonden met een draadloos netwerk.
Probeer af te drukken, als de fout zich blijft voordoen ga dan door naar de volgende stap.

Stap 6: De printer resetten

Soms blijft een papierstoring optreden, ook al is er geen papierstoring (onterechte papierstoring). Het resetten van de printer kan mogelijk een onterechte papierstoringsfout verhelpen. Reset de printer en probeer opnieuw af te drukken.
  1. Schakel de printer in als dit nog niet is gebeurd.
  2. Ga pas verder als de printer stilstaat en geen geluid meer maakt.
  3. Koppel het netsnoer los van de achterkant van de printer zonder de printer uit te zetten.
  4. Haal het netsnoer uit het wandstopcontact.
  5. Wacht minstens 60 seconden.
  6. Steek de stekker weer in het wandcontact.
    opmerking:
    HP raadt u aan het netsnoer van de printer rechtstreeks aan te sluiten op het wandcontact.
  7. Sluit de stekker weer aan op de achterkant van de printer.
  8. Zet de printer aan als deze niet automatisch inschakelt.
  9. Ga pas verder wanneer de printer inactief is en geen geluid meer maakt.
Probeer af te drukken. Als de fout zich blijft voordoen ga dan door naar de volgende stap.

Stap 7: Laat de printer nakijken

Laat uw HP product nakijken of vervangen als het probleem zich blijft voordoen nadat alle voorgaande stappen zijn voltooid.
Ga naar Contact opnemen met HP klantenondersteuning om een productenreparatie of -vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, wordt u doorgestuurd naar een lokaal servicecenter in uw regio.
Ga naar Controle van de garantiestatus van het HP product om uw garantiestatus te bevestigen. Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.