• Informatie

HP Officejet Pro 6230 ePrinter series - Er wordt een foutbericht over een 'Papierstoring of vastgelopen wagen' op de computer weergegeven

Dit document is van toepassing op de HP Officejet Pro 6230 ePrinter series.
Tijdens een afdruktaak stopt de printer met het invoeren van pagina's en wordt het volgende foutbericht weergegeven op de computer.
'Vastgelopen papier of probleem met lade
  • Verwijder eventuele obstructies in de printer of blokkeringen van de laden.
  • Druk hieronder op OK of op de knop OK of Hervatten op de printer als u klaar bent.
  • Als u de afdruktaak wilt annuleren, drukt u op de knop Annuleren (X) op de printer of op Afdrukken annuleren.'
opmerking:
Een bericht over een papierstoring is niet altijd terecht. De printer meldt mogelijk een papierstoring terwijl er geen papier is vastgelopen. De volgende oplossingen zijn van toepassing op zowel echte als ogenschijnlijke papierstoringen.

Deze video laat zien hoe u een papierstoring kunt verhelpen op printers uit de HP Officejet Pro 6230 ePrinter-serie

Oplossing één: De printer uit- en weer inschakelen

Door de printer uit en weer in te schakelen, wordt de printer gedeeltelijk gereset. Voer de volgende stappen uit om de printer te resetten en een statusrapport voor de printer af te drukken.

Stap 1: De printer uit- en weer inschakelen

Volg deze stappen om de printer uit en weer in te schakelen.
  1. Druk op de aan-uitknop om de printer uit te schakelen. Als de printer niet wordt uitgeschakeld, haalt u het netsnoer uit de achterkant van de printer.
  2. Wacht 60 seconden.
  3. Sluit de stekker weer aan op de achterkant van de printer.
  4. Druk op de aan-uitknop om de printer in te schakelen.
    opmerking:
    Mogelijk heeft de printer maximaal twee minuten nodig om op te warmen. Ga pas verder nadat het apparaat is opgewarmd.

Stap 2: Een statusrapport voor de printer afdrukken

Probeer een statusrapport voor de printer af te drukken om te controleren of de hardware correct werkt.
  1. Plaats gewoon wit papier in de invoerlade en trek het verlengstuk van de uitvoerlade naar buiten.
  2. Houd de knop Annuleren () vijf seconden ingedrukt en laat hem dan los. De testpagina wordt afgedrukt.
    Afbeelding : Voorbeeld van een statusrapport voor de printer
    Afbeelding: Voorbeeld van een statusrapport voor de printer

Oplossing twee: Vastgelopen papier uit de printer verwijderen

Voer deze stappen in de aangegeven volgorde uit om vastgelopen papier uit de printer te verwijderen en te proberen een statusrapport voor de printer af te drukken.

Stap 1: Los papier uit de uitvoerlade verwijderen

Als u vastgelopen papier via de uitvoerlade kunt bereiken, voert u de volgende stappen uit om het papier te verwijderen.
  1. Verwijder voorzichtig al het losse papier uit de uitvoerlade.
  2. Controleer of er vastgelopen papier tussen de rollen in de uitvoerlade zit.
  3. Gebruik een zaklamp om de rollen in de printer beter te kunnen zien.
  4. Trek vastgelopen papier of gescheurde stukjes papier voorzichtig tussen de rollen in de uitvoerlade vandaan. Gebruik beide handen om hele pagina's papier eruit te trekken zonder ze te scheuren.
  5. Verwijder stukken papier of gescheurde papiervellen uit de uitvoerladerollen.

Stap 2: Vastgelopen papier uit de invoerlade verwijderen

Als u het vastgelopen papier via de invoerlade kunt bereiken, voert u de volgende stappen uit om het papier te verwijderen.
  1. Til de uitvoerlade omhoog.
    Afbeelding : De uitvoerlade omhoog tillen
    Afbeelding: Til de uitvoerlade omhoog.
  2. Pak vastgelopen papier in de invoerlade met beide handen vast en trek het langzaam maar stevig naar u toe om het te verwijderen.
      let op:
    Verwijder papier zo voorzichtig mogelijk uit de lade. Als er stukjes gescheurd papier in de printer achterblijven, vergroot dat de kans dat er later weer papier vastloopt, wat het afdrukmechanisme kan beschadigen.
  3. Pak de greep aan de onderkant van de invoerlade vast en trek de lade eruit.
    Afbeelding : Trek de invoerlade naar buiten
    Afbeelding: Trek de invoerlade naar buiten.
  4. Druk op de vergrendelingen aan de linker- en rechterkant van de invoerlade en trek de lade naar u toe om deze te verwijderen.
    Afbeelding : Verwijder de invoerlade
    Afbeelding: Verwijder de invoerlade.
  5. Controleer de ruimte waarin de invoerlade heeft gezeten. Pak vastgelopen papier in de ruimte met beide handen vast en trek het langzaam maar stevig naar u toe om het te verwijderen.
      let op:
    Verwijder papier zo voorzichtig mogelijk uit de ruimte. Als er stukjes gescheurd papier in de printer achterblijven, vergroot dat de kans dat er later weer papier vastloopt, wat het afdrukmechanisme kan beschadigen.
    Afbeelding : De ruimte op vastgelopen papier controleren
    Afbeelding: Controleer de ruimte op vastgelopen papier.
    opmerking:
    Gebruik een zaklamp om grondig te controleren of er geen afgescheurde stukjes papier in de printer zijn achtergebleven. Als er stukjes gescheurd papier achterblijven in de printer, kan dit opnieuw tot papierstoringen leiden.
    Afbeelding : Een zaklamp gebruiken
    Afbeelding: Een zaklamp gebruiken
  6. Controleer of er niets onder de printer zit en of het oppervlak onder de printer schoon, vlak en horizontaal is.
    opmerking:
    Een plat oppervlak zonder obstructies verhindert dat de invoerlade buigt wanneer u erop drukt.
  7. Plaats de invoerlade in de opening.
  8. Duw de lade in de richting van de printer totdat deze op zijn plaats vastklikt en laat de uitvoerlade dan zakken.
    Afbeelding : De invoerlade plaatsen en vervolgens de uitvoerlade laten zakken
    Afbeelding: Plaats de invoerlade en laat vervolgens de uitvoerlade zakken.

Stap 3: Vastgelopen papier verwijderen via de binnenkant van de printer

Volg deze stappen om vastgelopen papier uit de papierbaan en het cartridgegebied van de printer te verwijderen.
  1. Open de cartridgeklep. De wagen verplaatst zich mogelijk naar het midden van de printer. Ga pas verder als de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt.
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
    Afbeelding: Open de cartridgeklep.
  2. Koppel de stekker los van de achterkant van de printer zonder de printer uit te zetten.
      waarschuwing:
    U moet het netsnoer loskoppelen voordat u uw hand in de printer steekt, om het risico op verwonding of elektrische schokken te voorkomen.
  3. Koppel de USB-kabel of ethernetkabel los van de achterkant van de printer als er een kabelverbinding met de computer is.
  4. Zoek de klep van de papierbaan, pak de hendel vast en til deze omhoog om deze te verwijderen.
    Afbeelding : De klep van de papierbaan verwijderen
    Afbeelding: Verwijder de klep van de papierbaan.
  5. Verwijder vastgelopen papier of afgescheurde stukken papier voorzichtig uit de papierbaan. Om te voorkomen dat hele vellen papier scheuren, trekt u met beide handen aan het papier.
    Afbeelding : Vastgelopen papier uit de papierbaan verwijderen
    Afbeelding: Verwijder vastgelopen papier uit de papierbaan.
    opmerking:
    Gebruik een zaklamp om grondig te controleren of er geen afgescheurde stukjes papier in de printer zijn achtergebleven. Als er stukjes gescheurd papier achterblijven in de printer, kan dit opnieuw tot papierstoringen leiden.
    Afbeelding : Een zaklamp gebruiken
    Afbeelding: Een zaklamp gebruiken
  6. Plaats de klep van de papierbaan terug. Druk de klep voorzichtig naar beneden tot deze op zijn plaats vastklikt.
    Afbeelding : De klep van de papierbaan terugplaatsen
    Afbeelding: Plaats de klep van de papierbaan terug.
  7. Verplaats de wagen met cartridges handmatig helemaal naar de rechterzijde van het cartridgegebied en controleer vervolgens de linkerzijde van de printer op vastgelopen papier of andere objecten.
  8. Pak vastgelopen papier vast en trek het naar u toe.
    Afbeelding : Vastgelopen papier verwijderen via de linkerzijde van de wagen
    Afbeelding: Verwijder vastgelopen papier via de linkerzijde van de wagen.
    opmerking:
    Gebruik een zaklamp om grondig te controleren of er geen afgescheurde stukjes papier in de printer zijn achtergebleven. Als er stukjes gescheurd papier achterblijven in de printer, kan dit opnieuw tot papierstoringen leiden.
    Afbeelding : Een zaklamp gebruiken
    Afbeelding: Een zaklamp gebruiken
  9. Verplaats de wagen met cartridges helemaal naar de linkerzijde van het cartridgegebied en controleer vervolgens de rechterzijde van de printer op vastgelopen papier of andere objecten.
  10. Pak vastgelopen papier vast en trek het naar u toe.
    Afbeelding : Vastgelopen papier verwijderen via de rechterzijde van de wagen
    Afbeelding: Verwijder vastgelopen papier via de rechterzijde van de wagen.
    opmerking:
    Gebruik een zaklamp om grondig te controleren of er geen afgescheurde stukjes papier in de printer zijn achtergebleven. Als er stukjes gescheurd papier achterblijven in de printer, kan dit opnieuw tot papierstoringen leiden.
    Afbeelding : Een zaklamp gebruiken
    Afbeelding: Een zaklamp gebruiken
  11. Controleer of de wagen met cartridges vrij kan bewegen over de gehele breedte van de printer door de wagen voorzichtig van rechts naar links te duwen.
  12. Sluit de cartridgeklep.
    Afbeelding : De cartridgeklep sluiten
    Afbeelding: Sluit de cartridgeklep.
  13. Sluit het netsnoer opnieuw aan op de achterkant van de printer en sluit vervolgens de USB- of ethernetkabel aan als die eerder waren aangesloten.
  14. Druk op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen.
  15. Druk op de knop Hervatten () als deze knippert.

Stap 4: Een statusrapport voor de printer afdrukken

Probeer een statusrapport voor de printer af te drukken om te controleren of de hardware correct werkt.

Oplossing drie: De papierinvoerrollen reinigen

Er kunnen zich stof, papiervezels en ander vuil ophopen op de papierinvoerrollen. Dit kan leiden tot papierstoringen en problemen met de papierinvoer. Gebruik de volgende stappen om de rollen in de printer te reinigen en probeer vervolgens een statusrapport voor de printer af te drukken.
Verzamel de volgende materialen voordat u de rollen gaat reinigen:
  • Een lang, pluisvrij katoenen wattenstaafje
  • Een schone, pluisvrije doek of ander zacht materiaal dat niet rafelt en geen vezels achterlaat
  • Gedestilleerd water, gefilterd water of flessenwater (kraanwater kan de printer beschadigen)

Stap 1: De rollen in de printer reinigen

Volg deze stappen om de rollen in het cartridgegebied te reinigen om stof, papiervezels en ander vuil te verwijderen dat zich op de rollen kan ophopen en papierstoringen en problemen met de papierdoorvoer kan veroorzaken.
  1. Open de cartridgeklep. De wagen verplaatst zich mogelijk naar het midden van de printer. Ga pas verder als de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt.
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
    Afbeelding: Open de cartridgeklep.
  2. Druk op de aan-uitknop om de printer uit te schakelen.
  3. Koppel het netsnoer los van de achterkant van het apparaat en haal de stekker vervolgens uit het stopcontact.
      waarschuwing:
    U moet het netsnoer loskoppelen voordat u uw hand in de printer steekt om risico op verwonding of elektrische schokken te voorkomen.
  4. Koppel de USB-kabel of ethernetkabel los van de achterkant van de printer als er een kabelverbinding met de computer is.
  5. Zoek de klep van de papierbaan, pak de hendel vast en til deze omhoog om deze te verwijderen.
    Afbeelding : De klep van de papierbaan verwijderen
    Afbeelding: Verwijder de klep van de papierbaan.
  6. Maak het reinigingsstaafje enigszins vochtig met gedistilleerd water en wring overtollige vloeistof eruit.
  7. Druk het reinigingsstaafje tegen de rollen aan de binnenzijde van de printer en draai vervolgens de rollen met uw vingers omhoog. Zet enige druk om een eventuele ophoping van stof of vuil te verwijderen.
    Afbeelding : De rollen reinigen via het toegangsgebied tot de papierbaan
    Afbeelding: De rollen reinigen via het toegangsgebied tot de papierbaan
  8. Laat de rollen helemaal drogen (ongeveer 10 minuten).
  9. Plaats de klep van de papierbaan terug. Druk de klep voorzichtig naar beneden tot deze op zijn plaats vastklikt.
    Afbeelding : De klep van de papierbaan terugplaatsen
    Afbeelding: Plaats de klep van de papierbaan terug.
  10. Sluit de cartridgeklep.
    Afbeelding : De cartridgeklep sluiten
    Afbeelding: Sluit de cartridgeklep.

Stap 2: Een statusrapport voor de printer afdrukken

Probeer een statusrapport voor de printer af te drukken om te controleren of de hardware correct werkt.

Oplossing vier: De printer resetten

Soms blijft een papierstoring optreden, ook al is er geen papier vastgelopen (ogenschijnlijke papierstoring). Voer deze stappen uit om de printer te resetten, waardoor een onterechte papierstoringsfout mogelijk wordt verholpen. Probeer vervolgens een statusrapport voor de printer af te drukken.

Stap 1: De printer resetten

Volg deze stappen om de printer te resetten.
  1. Schakel de printer in als dit nog niet is gebeurd.
  2. Ga pas verder als de printer stilstaat en geen geluid meer maakt.
  3. Koppel de stekker los van de achterkant van de printer zonder de printer uit te zetten.
  4. Haal de stekker uit het stopcontact.
  5. Wacht minstens 60 seconden.
  6. Steek de stekker weer in het stopcontact.
    opmerking:
    HP raadt u aan het netsnoer van de printer rechtstreeks aan te sluiten op het wandcontact.
  7. Sluit de stekker weer aan op de achterkant van de printer.
  8. Zet de printer aan als deze niet automatisch inschakelt.
    De printer heeft mogelijk een opwarmperiode. Het is mogelijk dat de printerlampjes knipperen en de wagen beweegt.
  9. Wacht tot het opwarmingsproces is voltooid en de printer stil is voordat u verder gaat.

Stap 2: Een statusrapport voor de printer afdrukken

Probeer een statusrapport voor de printer af te drukken om te controleren of de hardware correct werkt.

Oplossing vijf: Laat de printer nakijken

Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Neem contact op met HP Ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u zich in Azië of het Pacifisch gebied bevindt, neemt u contact op met HP Ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als de garantie voor uw product is verlopen, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.