• Informatie

HP LaserJet Enterprise 700 MFP M725 - De formatter vervangen

Inleiding

Als u de formatter wilt vervangen, moet u het hardeschijfstation (HDD), de DIMM en het fax-PCA van de defecte formatter verwijderen en deze daarna opnieuw installeren op de vervangende formatter.
Voordat u begint
  • Gebruik onderstaande tabel om het juiste onderdeelnummer van de kit voor uw product te vinden en ga vervolgens naar www.hp.com/buy/parts om de kit te bestellen.
    Onderdeelnummer kit
    Omschrijving
    CF066–67091
    Formatterkit met instructiegids
    CF066–67093
    Formatterkit met instructiegids (alleen voor China)
Vereist gereedschap
  • Er zijn geen speciale gereedschappen vereist voor het installeren van deze kit.
  let op:
Dit product bevat bestanddelen die kunnen worden beschadigd door elektrostatische ontlading (ESD). Om de kans op ESD-schade te verkleinen plaatst u het product op een ESD-mat (indien beschikbaar) en draagt u een ESD-polsband aangesloten op een geaard oppervlak. Als u niet over een ESD-werkplek of -mat beschikt, aard uzelf dan door contact te maken met het bladmetalen frame voordat u een onderdeel aanraakt dat gevoelig is voor elektrostatische ontlading.

Stap 1 - De formatter verwijderen

1. Doe het volgende:
    1. Schakel het apparaat uit.
    2. Verwijder het netsnoer.
    3. Ontkoppel alle kabels en accessoires die op de formatter zijn aangesloten.
      waarschuwing:
    Om schade aan het product te voorkomen, schakelt u het apparaat uit en wacht u vijf seconden. Verwijder vervolgens het netsnoer voordat u onderhoud uitvoert aan het product.
  2. Draai de twee schroeven op de formatter los.
  3. Trek de formatteereenheid uit het apparaat.

Stap 2 - De HDD verwijderen

let op:
Onderdeel gevoelig voor elektrostatische ontlading.
  1. Buig het plastic lipje (1) van het hardeschijfstation in de richting van de schijf om het lipje onder de formatter-PCA los te maken.
  2. Schuif de harddisk (aanwijzing 1) in de aangegeven richting om deze van de formatter-PCA te verwijderen. Gooi de harddisk niet weg.
opmerking:
Leg dit onderdeel apart. Het wordt geïnstalleerd op de vervangende formatteereenheid.

Stap 3 - De DIMM verwijderen

let op:
Onderdeel gevoelig voor elektrostatische ontlading.
  1. Maak de twee klemmetjes aan weerszijden van de DIMM los door ze voorzichtig uit elkaar te trekken.
  2. Draai de DIMM naar boven en verwijder deze. Gooi de DIMM niet weg.
opmerking:
Leg dit onderdeel apart. Het wordt geïnstalleerd op de vervangende formatteereenheid.

Stap 4 - De Fax-PCA verwijderen

let op:
Onderdeel gevoelig voor elektrostatische ontlading.
  1. Maak de fax-PCA (1) los van de formatterconnector (2)
  2. Draai de PCA omhoog en van het apparaat vandaan om hem te verwijderen. Gooi de fax-PCA niet weg.
opmerking:
Leg dit onderdeel apart. Het wordt geïnstalleerd op de vervangende formatteereenheid.

Stap 5 - De vervangende formatter uitpakken

let op:
Onderdeel gevoelig voor elektrostatische ontlading.
Haal de vervangende formatter uit de verpakking.
Als u het onderdeel wilt terugsturen of recyclen, gaat u naar Product return and recycling.
opmerking:
HP adviseert om de defecte formatter op ecologisch verantwoorde wijze af te voeren.
Afbeelding :
opmerking:
Gooi de HDD, de DIMM of de fax-PCA die u eerder hebt verwijderd niet weg.

Stap 6 - De HDD installeren

let op:
Onderdeel gevoelig voor elektrostatische ontlading.
  1. Plaats de harddisk op de vervangende formatter en schuif deze in de richting van de aansluiting (aanwijzing 1) totdat deze goed vastzit.
  2. Controleer of de harddisk volledig vastzit in de connector en of het plastic lipje (aanwijzing 1) stevig vastzit om de harddisk op zijn plaats te houden.
    Bij correcte installatie ligt de harddisk plat tegen de formatter-PCA aan. Als de harddisk niet plat tegen de formatter-PCA aanligt, moet u deze verwijderen en opnieuw installeren.

Stap 7 - De DIMM installeren

let op:
Onderdeel gevoelig voor elektrostatische ontlading.
  1. Schuif de DIMM voorzichtig met een hoek in de houder op de formatter.
    opmerking:
    Plaats de DIMM zo dat de sleuf in de DIMM is uitgelijnd met het lipje in de houder.
  2. Draai de DIMM in de richting van de pijl om deze te installeren.
  3. Wanneer u de DIMM installeert, moeten de bevestigingsklemmetjes aan de rechter- en linkerzijde van de DIMM vastklikken.

Stap 8 - De fax-PCA installeren

let op:
Onderdeel gevoelig voor elektrostatische ontlading.
Plaats het poortuiteinde van de fax-PCA (aanwijzing 1) in de opening van de bak van de formatter, draai de fax-PCA omlaag op de formatter (aanwijzing 2) en duw de PCA omlaag om de PCA te bevestigen op de aansluiting van de formatter (aanwijzing 3).

Stap 9 - De vervangende formatter installeren

let op:
Onderdeel gevoelig voor elektrostatische ontlading.
  1. Lijn de formatter uit met de geleiders aan de boven- en onderkant van de formattereenheid en duw de formatter in de sleuf totdat deze goed op zijn plaats zit.
  2. Draai de twee duimschroeven handvast aan.

Stap 10 - De installatie testen

1. Doe het volgende:
    1. Sluit het netsnoer aan.
    2. Schakel het apparaat in.
  2. Om te controleren of de formatter correct is geïnstalleerd, moet u de volgende functies van de leds op de formatter controleren:
    • Het hartslaglampje (1) geeft aan dat de formatteer goed functioneert.
      • Terwijl het product wordt opgestart, brandt het hartslaglampje continu rood ongeveer één seconde en wordt dan groen voor ongeveer twintig seconden.
      • Nadat de initialisatie is voltooid, knippert het hartslaglampje continu als de printer correct functioneert.
    • Het verbindingslampje (2) geeft aan dat de formatter goed op zijn plaats zit. Het brandt groen wanneer het apparaat wordt ingeschakeld en blijft groen als de formatter goed op zijn plaats zit.
    Als de lampjes niet correct werken, schakelt u het apparaat uit, verwijdert u de formatter en installeer u deze opnieuw (zorg ervoor dat de formatter goed op zijn plaats zit voordat u de duimschroeven vastdraait).

Retourzending van onderdelen