HP LaserJet printers - De software-installatie stopt zonder foutbericht

Tijdens het installeren van de printersoftware stopt de installatie onverwacht zonder dat er een bericht wordt weergegeven.
Dit document heeft betrekking op de volgende LaserJet printers: Color LaserJet Pro M177fw; Pro 200 Color M251nw, M276n en M276nw; Pro M127fw en M128fw; Topshot LaserJet Pro M275.
Oplossing: De printspooler opnieuw opstarten
Voer deze stappen uit om het probleem op te lossen.
Stap één: De computer opnieuw opstarten
Start de computer opnieuw op. Hierdoor zou ook de print spooler-service opnieuw opgestart moeten worden.
Stap twee: Controleren of de print spooler-service draait
Tijdens de volgende stappen moet de print spooler opnieuw worden opgestart. De print spooler-service slaat bestanden die afgedrukt moeten worden tijdelijk op in een afdrukwachtrij en geeft ze vrij zodra de printer klaar is om de volgende printopdracht te verwerken. Als de print spooler-service niet wordt uitgevoerd wanneer u probeert de printersoftware te installeren, kan dit de reden zijn dat het installatieprogramma zonder waarschuwing of foutbericht stopt.
  opmerking:
Als u niet de nieuwste versie van Windows 8 gebruikt, is de informatie in dit document mogelijk niet correct. De nieuwste versie is verkrijgbaar in de Microsoft Store.
  1. Open het venster Services:
    • Windows 8: Klik met de rechtermuisknop op de knop Start () in de linkerbenedenhoek van het scherm en klik of tik op Zoeken. Typ services in het vak Zoeken en klik Lokale services weergeven.
    • Windows Vista en Windows 7: Klik op Start (), typ services.msc in het vak Zoekopdracht starten en druk op Enter.
    • Windows XP: Klik op Start, klik op Uitvoeren, typ services.msc in het vak Openen en druk op Enter.
  2. Zoek naar de service met de naam Print spooler en controleer vervolgens of de print spooler-status Gestart is.
    Afbeelding : Voorbeeld van de print spooler-service
    Afbeelding: De print spooler-service
    • Als de print spooler-service is gestart, gaat u rechtstreeks naar de stap voor het installeren van de printersoftware in dit document.
    • Als de print spooler niet is gestart, gaat u door met de volgende stap.
  3. Klik met de rechtermuisknop op Print spooler en klik vervolgens op Eigenschappen.
  4. Als het Opstarttype is ingesteld op Handmatig of Uitschakelen, klikt u op de vervolgkeuzelijst, Automatisch en vervolgens op Toepassen.
  5. Klik onder Servicestatus op Start en vervolgens op OK.
  6. Start de computer opnieuw op. Nadat de computer opnieuw is opgestart, gaat u verder met de volgende stap.
Stap drie: De printersoftware installeren
Voert u deze stappen uit om de meest recente software voor uw printer te downloaden en installeren.
  1. Zet de printer aan.
  2. Als de printer met een USB-kabel op de computer is aangesloten, koppelt u de USB-kabel los van de printer.
  3. Selecteer een methode om het printermodel te identificeren als hierom wordt gevraagd en volg de instructies op het scherm om naar de downloadpagina te gaan.
  4. Klik op Downloaden naast het stuurprogramma met volledige functionaliteit (aanbevolen) of klik op Basisdrivers voor andere stuurprogrammaopties.