HP notebook-pc's - verbinding maken met een draadloos mobiel breedbandnetwerk (WWAN) (Windows 8)

Dit document is van toepassing op HP notebook-pc's met Windows 8.
WWANA Wireless Wide Area Network (WWAN) is een draadloos netwerk dat verbinding maakt met internet met behulp van mobiele technologie. Een WWAN-adapter is ingebouwd in sommige HP notebook-pc's. Sommige adapters kunnen ook worden gekocht en geïnstalleerd in speciale notebook-pc's. Uw internetprovider kan u helpen bij het instellen van uw service en bij eventuele verbindingsproblemen die kunnen optreden.
WWAN-internetproviders brengen gewoonlijk kosten in rekening voor hun breedbandinternet. Elke service vereist de installatie van een providerspecifieke WWAN-kaart en een WWAN-kaart van een bepaalde provider werkt niet met de service van een andere provider.
Gebruik de informatie in dit document om uw WWAN in te stellen en verbinding met internet te maken.
Voorbereiden om WWAN te activeren
Voordat u verbinding maakt met een WWAN:
  • Zorg ervoor dat uw mobiel breedbandinternet is geactiveerd.
  • Zorg ervoor dat er een SIM-kaart in de SIM-kaartlezer is geïnstalleerd, zoals interne SIM-kaartlezers op speciale HP pc's of een externe USB SIM-kaartlezer.
      opmerking:
    De aanwezigheid van een SIM-kaart garandeert NIET dat een WWAN- of mobiel breedbandserviceaccount is geactiveerd.
  • Als u een WWAN-apparaat gebruikt waarvoor een batterij nodig is, zorgt u ervoor dat de batterij is geïnstalleerd. Als de batterij is verwijderd, verdwijnt de WWAN-module uit Apparaatbeheer en wordt deze niet herkend door Windows.
Uw WWAN activeren
U moet beschikken over een actief WWAN-abonnement van een mobiele provider. Van uw internetprovider moet u mogelijk een specifieke SIM-kaart gebruiken. Voer de volgende stappen uit om een lijst met beschikbare netwerken weer te geven en WWAN te activeren:
  1. Verplaats de muisaanwijzer naar de rechterbenedenhoek van het scherm en klik op Instellingen vanaf de balk Charm.
    Afbeelding : Instellingen
    Instellingen
  2. Klik in dit menu op Netwerk.
    Afbeelding : Netwerk
    Netwerk
  3. Selecteer Mobiele breedbandnetwerk en configureer de instellingen volgens uw behoeften.
  4. Wanneer u tevreden bent met uw instellingen, klikt u op Verbinden en klikt u vervolgens op Volgende.
    WWAN is nu geactiveerd.
Verbinding maken met internet via WWAN
Nadat WWAN is geactiveerd, voert u de volgende stappen uit om verbinding te maken met internet:
  1. Verplaats de muisaanwijzer naar de rechterbenedenhoek van het scherm en klik op Instellingen vanaf de balk Charm.
    Afbeelding : Instellingen
    Instellingen
  2. Klik in dit menu op Netwerk.
    Afbeelding : Netwerk
    Netwerk
  3. Selecteer de naam van uw mobiele breedbandnetwerk en klik op Verbinden.
    WWAN is nu verbonden met internet.
Controleren of er een WWAN-signaal is
De signaalsterkte kan binnenshuis zwak zijn, met name als u in een ruimte zonder ramen zit. Controleer of de verbindingsindicator een goede signaalsterkte aangeeft. HP raadt aan om ten minste twee of drie balkjes te hebben bij het testen.
Als het signaal niet door omgevingsproblemen wordt geblokkeerd, probeert u het probleem met het WWAN-signaal met de volgende stappen op te lossen:
  1. Typ Netwerk en delen in het startscherm om de charm Zoeken te openen en klik vervolgens op Netwerkcentrum in de zoekresultaten.
    Afbeelding : Netwerk en delen
    Netwerk en delen
    Het venster Netwerkcentrum wordt weergegeven.
  2. Klik op de optie Adapterinstellingen wijzigen.
    Afbeelding : Adapterinstellingen wijzigen
    Adapterinstellingen wijzigen
    Het venster Netwerkverbindingen wordt geopend.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de mobiele breedbandverbinding en klik vervolgens op Problemen vaststellen.
    Afbeelding : Netwerkverbindingen
    Netwerkverbindingen
  4. Volg de instructies op het scherm om de verbinding te testen en problemen op te lossen.
Veelgestelde vragen over WWAN
Raadpleeg de informatie in de volgende gedeelten voor antwoorden op veelgestelde vragen over WWAN.
Wat moet ik doen als het WWAN geen verbinding maakt met internet?
Zijn er andere WWAN-modules die werken?
Kan ik mijn WWAN-module vervangen?
Zijn SIM-kaarten vereist?
Kan elke computer worden geüpgraded met WWAN-ondersteuning?
Welke software moet ik gebruiken om WWAN in te stellen?