• Informatie

HP Printers - Een HP Smart websiteaccount instellen

Dit document is bedoeld voor HP printers die online afdrukservices ondersteunen.
Als u uw printer niet kunt aanmelden bij uw account of als u een nieuwe account wilt aanmaken bij HP, gaat u naar de website van HP Smart om uw printer te registreren. Met registratie kunt u toegang krijgen tot extra Web Printing Services zoals HP ePrint en HP Instant Ink. Een HP account is echter niet vereist voor het gebruik van de basisfuncties van uw printer, zoals configureren, scannen of afdrukken.
opmerking:
De beschikbaarheid van de HP Smart website is afhankelijk van uw land/regio. Als u wilt weten of de website beschikbaar is voor uw land/regio, gaat u naar HP Smart en selecteert u vervolgens het menu voor uw land/regio en uw taal.
Als u zich tijdens de installatie van de printer bij de HP Smart website hebt geregistreerd, is uw printer mogelijk al toegevoegd. Ga naar HP Smart en meld u aan bij uw account.
  • Als uw printer wordt vermeld, gaat u verder met Online afdrukservices instellen.
  • Als uw printer niet wordt vermeld, gaat u verder met de volgende stappen.

Stap 1: De code van de printer ophalen

Verbind uw printer met internet en haal vervolgens de printercode op.

Stap 2: De printercode zoeken op de informatiepagina

Zoek de printercode op de informatiepagina die u in de vorige stap hebt afgedrukt.
  • Als de printercode één lange code is zonder spaties, is deze tot 48 uur na het afdrukken van de informatiepagina geldig. Als de code is verlopen, moet u de informatiepagina opnieuw afdrukken voor een nieuwe code.
  • Als de printercode uit vier groepen van nummers en letters met spaties daartussen bestaat, heeft de code geen vervaldatum. Als u opnieuw een informatiepagina afdrukt, krijgt u een nieuwe printercode. Printercodes die eerder zijn afgedrukt, zijn dan niet meer geldig.
  • Als de informatiepagina geen printercode bevat, is de printer mogelijk al toegevoegd aan een HP Smart account. U kunt de printer uit dat account verwijderen of Webservices uitschakelen en weer inschakelen op de printer. Er wordt een nieuwe informatiepagina afgedrukt met een nieuwe printercode.

Stap 3: De printercode gebruiken om uw printer toe te voegen

Meld u aan bij uw HP Smart account of maak een nieuw account aan en voeg uw printer toe met behulp van de printercode.
  1. Ga op uw computer of mobiele apparaat naar HP Smart.
  2. Klik op Aanmelden of Account aanmaken.
  3. Typ de printercode op de startpagina van HP Smart en klik vervolgens op Toevoegen.
    Als uw printer niet wordt weergegeven, klikt u op Printer toevoegen. Voer vervolgens de printercode in en klik op Toevoegen.
    De printercode invoeren en op Toevoegen klikken
  4. Typ de printercode die u op de informatiepagina vindt en klik vervolgens op Toevoegen.
  5. Klik onder Instellingen ePrint op het e-mailadres van de printer.
    Typ een nieuw adres en klik op Verzenden
  6. Typ het nieuwe e-mailadres van de printer in het tekstvak en klik op Verzenden.
    • Als het ingevoerde adres beschikbaar is: Het adres wordt direct bijgewerkt.
    • Als het ingevoerde adres niet beschikbaar is: Typ een ander adres en klik op Verzenden.
    Typ een nieuw e-mailadres en klik op Verzenden

Stap 4: De printerinstallatie voltooien

Als u de printer niet hebt geïnstalleerd, voltooit u de printerinstallatie nu met behulp van uw printersoftware.
  • HP Smart: Open HP Smart en volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.
  • HP EasyStart: Ga naar 123.hp.com en Download uw printersoftware om de printerinstallatie te voltooien.

Stap 5: Online afdrukservices instellen

Nadat u uw printer hebt toegevoegd aan HP Smart, hebt u toegang tot online services zoals HP Instant Ink en HP ePrint.

Veelgestelde vragen

Raadpleeg de onderstaande lijst met veelgestelde vragen.