• Informatie
    Belangrijke beveiligingsupdate voor het afdrukken

HP is onlangs op de hoogte gebracht van een kwetsbaarheid in bepaalde inkjetprinters. HP heeft updates beschikbaar om te downloaden om het beveiligingslek te verhelpen. Details en meer informatie zijn beschikbaar in het beveiligingsbericht.(in Engels)

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP printers - HP ePrint e-mailtaak wordt niet afgedrukt

Dit document is van toepassing op HP web-compatibele printers die zijn ingesteld voor HP ePrint.
Wanneer een afdruktaak vanaf uw HP ePrint e-mailadres wordt verzonden, wordt er niets afgedrukt. Gebruik dit document voor het oplossen van problemen die er mogelijk de oorzaak van kunnen zijn dat de HP ePrint-server een afdruktaak annuleert of een foutbericht weergeeft.
  opmerking:
Dit document is alleen bedoeld voor problemen met HP ePrint. Als uw printer geen afdruktaak afdrukt, raadpleeg dan de volgende documenten:
Stap 1: De printerstatus en vereisten controleren
Controleer of de printer is ingeschakeld, geconfigureerd, bijgewerkt en is verbonden met een netwerk.
  opmerking:
Als u de printer met een USB-kabel aansluit, werkt HP ePrint niet.
  1. Zorg ervoor dat de printer is ingeschakeld.
  2. Controleer of de computer verbinding heeft met internet.
    • Als de printer is aangesloten met een bekabelde (Ethernet) verbinding, controleer dan de kabel en de lampjes op de Ethernet-poort van de printer. Als de kabel is aangesloten, moet het groene verbindingslampje ononderbroken branden en moet het oranje activiteitslampje knipperen.
    • Als uw printer is aangesloten met een draadloze verbinding, controleer of de voorziening voor draadloze communicatie is ingeschakeld en of de printer is verbonden met hetzelfde netwerk als uw computer.
      Sommige printers hebben een pictogram voor draadloze verbinding en een blauw lampje aan de voorkant van de printer. Controleer of dit lampje brandt en niet knippert.
    Als u problemen hebt met uw netwerkverbinding, gaat u verder met de stap Problemen met de netwerkverbinding oplossen in dit document.
  3. Controleer of Web Services is ingeschakeld. Webservices moet ingeschakeld blijven om HP ePrint te kunnen gebruiken.
    Als op uw draadloze printer een bericht over het verbinden met een server wordt weergegeven en Web Services geen verbinding kan maken met de server, gaat u naar het gedeelte Draadloze netwerkverbinding van de stap Problemen met uw netwerkverbinding oplossen in dit document.
  4. Controleer of de firmware van de printer is bijgewerkt. Als de firmware niet is bijgewerkt, is het mogelijk dat HP ePrint niet werkt.
    Ga naar HP Klantenondersteuning als u de printerfirmware wilt bijwerken. Voer het model van uw printer in en zoek naar het document over het bijwerken van de firmware voor uw printer.
  5. Controleer het bedieningspaneel van de printer op knipperende lampjes of foutberichten.
    Ga naar HP Klantenondersteuning als er problemen zijn. Typ het printermodel en zoek naar 'knipperende lampjes' of het foutbericht dat wordt weergegeven.
    Verstuur de afdruktaak opnieuw. Ga door met de volgende stap als deze niet wordt afgedrukt.
Stap 2: Het e-mailadres en de vereisten van de afdruktaak controleren
Controleer de volgende vereisten om ervoor te zorgen dat uw HP ePrint-taak goed wordt afgedrukt.
  1. Zorg ervoor dat het juiste e-mailadres van de printer staat in het veld Aan: .
    Als er meer e-mailadressen in hetzelfde veld staan als het e-mailadres van de printer, annuleert de HP ePrint-server de afdruktaak. Voor extra ontvangers, typt u het e-mailadres in het veld Cc: .
  2. Zorg ervoor dat de onderwerpregel tekst bevat. Een lege onderwerpregel in de e-mail kan ertoe leiden dat de HP ePrint-server de afdruktaak annuleert.
  3. Controleer het e-mailaccount waarnaar u probeert te verzenden op een e-mailbericht met het onderwerp ePrint-fout.
  4. Controleer de volgende e-mailvereisten voor HP ePrint:
    • Niet meer dan 10 bijlagen per afdruktaak via e-mail.
    • De totale grootte van de e-mail moet 10 MB of minder zijn, inclusief bijlagen.
    • De volgende documentbestandstypen worden ondersteund: tekst (.txt), PDF, HTML, Microsoft Word (.doc en .docx), Microsoft PowerPoint (.ppt en .pptx) en Microsoft Excel (.xls en .xlsx).
    • De volgende fotobestandstypen worden ondersteund: .bmp, .gif, .jpg, .png en .tiff.
    • Foto's moeten een horizontale en verticale resolutie van 100 pixels of hoger hebben.
    • Digitaal ondertekende, gecodeerde of met een wachtwoord beveiligde documenten worden niet ondersteund door HP ePrint.
    Verstuur de afdruktaak opnieuw. Ga door met de volgende stap als deze niet wordt afgedrukt.
Stap 3: De lijst Toegestane afzenders van HP ePrint in HP Connected controleren (optioneel)
Zorg dat het e-mailadres waarvan u probeert te verzenden in de lijst Toegestane afzenders staat.
  1. Ga naar HP Connected en meld u aan bij uw account.
    De pagina Mijn printers wordt geopend en een lijst met aangesloten printers wordt weergegeven.
  2. Zoek de printer waarmee u wilt afdrukken en klik op Instellingen wijzigen.
  3. Klik onder ePrint-instellingen op ePrint-toegang.
    Klik op Toegestaan om een lijst met e-mailadressen weer te geven die afdrukopdrachten naar uw printer mogen sturen.
    E-mailadressen die afdruktaken naar uw printer mogen sturen
    • Als het e-mailadres waarvan u verzendt voorkomt, gaat u verder met de volgende stap.
    • Als het e-mailadres waarvan u verzendt niet voorkomt, typt u het e-mailadres waartoe u toegang wilt toestaan in het tekstvak en klikt u op Toevoegen. Het e-mailadres dat u hebt toegevoegd, wordt weergegeven in de lijst Toegestane afzenders.
      Voor meer informatie over het beheren van toegestane afzenders gaat u naar Toegestane afzenders beheren voor HP ePrint.
    Verstuur de afdruktaak opnieuw. Ga door met de volgende stap als deze niet wordt afgedrukt.
Stap 4: Problemen met de netwerkverbinding oplossen
Controleer de volgende items om veelvoorkomende problemen met de verbinding op te lossen, afhankelijk van het type verbinding. Als de printer niet is verbonden met een actieve internetverbinding, werkt HP ePrint niet.
Ga naar de pagina HP Klantenondersteuning voor gedetailleerde informatie over het verbinden van uw printer, of als u een foutmelding krijgt wanneer u probeert verbinding te maken. Typ uw printermodel en zoek naar het document over het installeren van uw printer voor een bekabelde of draadloze verbinding, of naar de betreffende foutmelding.