• Informatie

HP LaserJet Enterprise MFP, HP PageWide Enterprise MFP - Geïntegreerde herkenning van optische tekens (OCR)

Geïntegreerde herkenning van optische tekens (OCR)

HP MFP's met Flow-technologie beschikken over een functie voor geïntegreerde herkenning van optische tekens (OCR). Met OCR kunt u afgedrukte pagina's omzetten naar tekst die kan worden bewerkt of wordt herkend op een computer.
Deze OCR-opties zijn beschikbaar voor de volgende functies onder scannen:
  • Scannen naar USB-station
  • Scannen naar taakopslag
  • Scannen naar netwerkmap
  • Scannen naar e-mail
  • Scannen naar SharePoint©
Selecteer bij het instellen van een scantaak een van de OCR-bestandsindelingen in de menuoptie Bestandstype en resolutie.
De volgende OCR-bestandstypen zijn beschikbaar:
  • Tekst (OCR): Bij deze indeling worden alle afbeeldingen tijdens het OCR-conversieproces genegeerd. Hierbij worden tekens geanalyseerd, geconverteerd naar tekst en vervolgens opgeslagen in een niet-geformatteerd, ASCII-gecodeerd tekstbestand met de extensie .txt.
  • Unicode-tekst (OCR): Bij deze indeling worden alle afbeeldingen tijdens het OCR-conversieproces genegeerd. Hierbij worden tekens geanalyseerd, geconverteerd naar tekst en vervolgens opgeslagen in een Unicode-bestand met alleen tekst en de extensie .txt. Unicode-bestanden bieden betere compatibiliteit over meerdere platformen.
    opmerking:
    De pictogrammen voor Tekst en Unicode-tekstbestanden zijn hetzelfde. Open het bestand in een geavanceerde tekstverwerker, zoals Notepad ++, om de coderingsmethode weer te geven.
  • RTF (OCR): Dit is een Rich Text Format-bestand dat zowel tekst als afbeeldingen bevat. De kleur, letterstijl en lettertype worden zoveel mogelijk behouden.
  • Doorzoekbare PDF (OCR): Bij dit bestandstype wordt er een PDF-afbeelding van het document gemaakt met een verborgen tekstlaag. Met deze methode blijft de precieze opmaak van het originele bestand behouden, maar kan er binnen de PDF worden gezocht naar tekst. Bij de indeling Doorzoekbare PDF worden ingesloten video, audio en hyperlinks in de PDF behouden.
  • Doorzoekbare PDF/A (OCR): Zoals bij de indeling Doorzoekbare PDF wordt er bij een Doorzoekbare PDF/A een afbeelding van het originele document gemaakt met een verborgen tekstlaag. PDF/A-bestanden zijn bedoeld voor het archiveren op lange termijn en zijn niet afhankelijk van invoegtoepassingen in de PDF-viewer of externe referenties die mogelijk niet beschikbaar zijn wanneer de PDF wordt weergegeven vanuit een archief. PDF/A-bestanden kunnen geen ingesloten video, audio of andere externe bronnen, zoals hyperlinks, bevatten. PDF/A-bestanden kunnen niet worden gecodeerd.
    opmerking:
    De pictogrammen voor PDF en PDF/A zijn hetzelfde. Als u een PDF/A in Adobe© Acrobat Reader© weergeeft, verschijnt er een banner aan de bovenkant van het venster met het bericht: U geeft dit document weer in PDF/A-modus.
  • HTML (OCR): Bij deze optie wordt er een op zichzelf staande webpagina van de scan gemaakt. Het resultaat is een .zip-bestand dat een map bevat met de afbeeldingen en HTML-code die nodig zijn om te pagina weer te geven. Pak het .zip-bestand uit en dubbelklik vervolgens op het bestand filename.htm om het document in een webbrowser weer te geven.
  • CSV (OCR): Bestanden met door komma's gescheiden waarden (CSV) zijn tekstbestanden waarbij elke vermelding of regel wordt gescheiden door een komma. Gebruik CSV-bestanden om gegevens in databases of spreadsheetprogramma's, zoals Microsoft Excel, te importeren.