HP computers - HP Connected Drive-app gebruiken voor het opslaan en delen van bestanden (Windows 8)

Met HP Connected Drive kunt u uw bestanden eenvoudig opslaan, terugvinden en delen, ongeacht waar ze zich bevinden. In dit document wordt beschreven hoe u HP Connected Drive op een Windows 8-apparaat kunt instellen en gebruiken.
  opmerking:
HP Connected Drive wordt uit de productie genomen op 26 oktober 2015. Onze aanbeveling is om Microsoft OneDrive te gebruiken als een centrale opslagservice tussen al uw apparaten. HP raadt u aan om bestanden uit uw Verzameling te downloaden die u wilt behouden voordat de Connected Drive-service uit de productie wordt genomen.
HP Connected Drive installeren
Volg de onderstaande instructies om HP Connected Drive te installeren.
  1. Klik in het startscherm van Windows 8 op de tegel Store.
    Afbeelding : Tegel Store
    Tegel Store
  2. Typ HP Connected Drive in de Store en klik op het vergrootglas om te zoeken.
    Klik in de resultaten op HP Connected Drive.
    Afbeelding : Tegel van HP Connected Drive Store
    Tegel van HP Connected Drive Store
  3. Klik op Installeren en volg de instructies op het scherm.
    Afbeelding : HP Connected Drive installeren
    HP Connected Drive installeren
  4. Wanneer de app is geïnstalleerd, ziet u de melding HP Connected Drive is geïnstalleerd. De tegel van HP Connected Drive wordt automatisch toegevoegd aan het startscherm.
    Afbeelding : HP Connected Drive installatiemelding
    HP Connected Drive installatiemelding
HP Connected Drive instellen
Voer de volgende stappen uit om HP Connected Drive te configureren:
  1. Klik op de HP Connected Drive-tegel in het startscherm.
    Afbeelding : Tegel van HP Connected Drive
    Tegel van HP Connected Drive
  2. Wacht terwijl de welkomstvideo wordt afgespeeld. Wanneer de video is afgelopen, tikt u op Doorgaan.
    Als u al een HP Connected-account hebt, zoals Snapfish, tikt u op Aanmelden en gaat u verder met Stap 5
    Afbeelding : Op Doorgaan klikken om de installatie te voltooien
    Op Doorgaan klikken om de installatie te voltooien
  3. Vul het formulier in met uw naam en wachtwoord, en lees de voorwaarden voor gebruik en de privacyovereenkomst.
    Afbeelding : Een account maken
    Een account maken
  4. Klik op Account maken. Uw account is gemaakt en u bent aangemeld.
  5. Als u al een HP Connected-account hebt, klikt u op Aanmelden. Typ uw e-mailadres en uw wachtwoord en klik op Aanmelden.
    Afbeelding : Aanmelden bij uw account
    Aanmelden bij uw account
  6. Klik op Toestaan zodat HP Connected Drive op de achtergrond kan worden uitgevoerd.
      opmerking:
    U kunt dit later ook wijzigen in Computerinstellingen.
    Afbeelding : Toestaan dat HP Connected Drive op de achtergrond wordt uitgevoerd
    Toestaan dat HP Connected Drive op de achtergrond wordt uitgevoerd
  7. Tik op het scherm Welkomstscherm op Aan de slag om de installatie te voltooien.
    Afbeelding : Op Aan de slag klikken om te voltooien
    Op Aan de slag klikken om de installatie te voltooien
  8. De app heeft automatisch toegang tot uw lokale foto's, muziek en video's. U moet echter wel toestemming geven voor toegang tot uw documentenbibliotheek. Om uw documentenbibliotheek zichtbaar te maken, klikt u op het pictogram Documentenbibliotheek toevoegen.
      opmerking:
    Als het deelvenster Documentenbibliotheek toevoegen is gesloten, klikt u met de rechtermuisknop ergens in het scherm om de menu's openen, en selecteert u Map toevoegen.
    Afbeelding : De documentenbibliotheek toevoegen
    De documentenbibliotheek toevoegen
  9. Klik in het scherm Uw documenten toevoegen op Volgende.
    Afbeelding : Klik op Volgende
    Klik op Volgende
  10. U kunt de map wijzigen met behulp van de menu's in de linkerbovenhoek. Als u de juiste map hebt, klikt u op Deze map kiezen en klikt u vervolgens op OK.
      opmerking:
    U kunt steeds één documentmaplocatie tegelijk aan de app toevoegen, naast de bestaande mappen Foto, Muziek en Video.
    Afbeelding : Een map kiezen
    Een map kiezen
  11. Connected Drive geeft een melding weer dat de documentenmap is toegevoegd en wordt geïndexeerd.
    Afbeelding : Documentenmelding
    Documentenmelding
    HP Connected Drive vindt de inhoud op uw lokale schijf en geeft deze op de pagina My Content (Mijn inhoud) in categorieën weer: Foto's, Video's, Documenten en Muziek. Scroll naar rechts om alle categorieën te zien.
    Afbeelding : HP Connected Drive met toegevoegde documentenbibliotheek
    HP Connected Drive met documentenbibliotheek
Verbinding maken met een service (Box, Dropbox of Facebook)
U kunt HP Connected Drive aan uw bestaande account bij onderstaande services koppelen, of ga naar een van de services en maak een nieuw account:
  • Box
  • Dropbox
  • Facebook
De volgende instructies hebben betrekking op het koppelen van een Facebook-account; de stappen zijn echter voor elke service vrijwel identiek.
  opmerking:
Per service kunt u uw HP Connected Drive-account slechts aan één account koppelen. U kunt uw HP Connected Drive-account bijvoorbeeld slechts aan één Facebook-account koppelen.
  1. Klik op Apparaten en Services om de instellingen Apparaten en services beheren te openen. Klik naast Facebook op Verbinden.
    Afbeelding : Een Facebook-account koppelen
    Een Facebook-account koppelen
  2. Typ uw gebruikersnaam en wachtwoord voor Facebook en klik op Aanmelden.
    Afbeelding : Aanmelden bij Facebook
    Aanmelden bij Facebook
  3. HP Connected Drive ontvangt uw openbare profiel, vriendenlijst, e-mailadres, foto's en video's. Als u dit wilt wijzigen, klikt u op De verschafte info aanpassen en brengt u de gewenste wijzigingen aan.
      opmerking:
    Met deze toestemming geeft u HP Connected Drive geen toestemming inhoud op Facebook te plaatsen.
    Klik in het volgende scherm op OK.
    Afbeelding : Aanmelden bij Facebook
    Aanmelden bij Facebook
  4. Als uw Facebook-account is toegevoegd, ziet u in de rechterbovenhoek van het scherm een bevestiging dat uw Facebook-account aan uw HP Connected Drive-account is toegevoegd.
    Afbeelding : Het Facebook-account is toegevoegd
    Het Facebook-account is toegevoegd
  5. HP Connected Drive geeft aan dat er bestanden aan uw Facebook-account worden toegevoegd. Als uw Facebook-account meer dan 200 bestanden bevat, kan het, als u voor de eerste keer verbinding maakt met Facebook, langer duren voordat alle bestanden worden weergegeven.
Aanmelden bij uw HP Connected Drive-account
Voer na de eerste configuratie en het instellen van uw account deze stappen uit om u bij uw HP Connected Drive-account aan te melden. Wanneer u zich aanmeldt, wordt uw lokale inhoud geïndexeerd en wordt deze doorzoekbaar/zichtbaar op uw andere verbonden apparaten.
  opmerking:
Hoewel u de bestanden op uw lokale apparaat kunt zien zonder u aan te melden, moet u wel bij een HP Connected account zijn aangemeld om uw cloud-bestanden en bestanden op andere apparaten te kunnen bekijken en doorzoeken.
Voer de volgende stappen uit om u bij HP Connected aan te melden:
  1. Klik op het startscherm op de tegel HP Connected Drive.
    Afbeelding : Tegel van HP Connected Drive
    HP Connected Drive-pictogram
  2. Voer op het aanmeldingsscherm uw gegevens in en klik op Aanmelden.
    Afbeelding : Aanmelden bij uw account
    Aanmelden bij uw account
Bestanden met HP Connected Drive bekijken
Nadat u zich bij uw account hebt aangemeld, vernieuwt Connected Drive de bestandsindex in uw HP Connected Drive cloudopslag en wordt het volgende weergegeven:
  • Verzamelde (cloud)bestanden in uw verzameling
  • Lokale inhoud (inhoud op het apparaat dat u momenteel gebruikt)
  • Geïndexeerde bestanden op uw andere aangesloten apparaten en cloud-services.
    Deze geïndexeerde bestanden kunnen op afstand worden verzameld of gedownload wanneer u bent aangemeld bij HP Connected Drive op die aangesloten apparaten. Geïndexeerde bestanden hebben een bronbadge om aan te geven waar het bestand zich bevindt.
    Afbeelding : Bronbadges op bestandminiaturen in rasterweergave
    Apparaatbadges op bestandminiaturen
    In de volgende lijst ziet u enkele van de bronbadges.
    Desktop
    Notebook
    Tablet
    Telefoon
    Box-service
    Dropbox-service
    Facebook-service
    Connected Drive cloudopslag
Met HP Connected Drive kunt u uw bestanden op de volgende manieren weergeven:
  • Alles weergeven: Hiermee geeft u de bestanden op al uw aangesloten apparaten en services weer.
  • Verzameling weergeven: Hiermee geeft u de bestanden weer die u hebt verzameld in uw HP Connected cloudstation.
  • Bronnen weergeven: Hiermee geeft u de inhoud op alle aangesloten apparaten of cloudservices weer.
Een overzicht van de ondersteunde bestandstypen voor elke categorie vindt u in het gedeelte Welke bestandsindelingen worden ondersteund door HP Connected Drive?
Weergave Alles
Connected Drive opent de weergave Alles en geeft alle inhoud op al uw apparaten en services weer, ingedeeld in de categorieën Foto's, Video's, Documenten en Muziek. U kunt de categorieën afzonderlijk bekijken en sorteren.
Afbeelding : Weergave Alles
Weergave Alles
Klik op de naam van de categorie om deze te openen en alle inhoudsbestanden van dat type weer te geven.
Afbeelding : Categorie Muziek
Categorie Muziek
Klik op een miniatuur om een voorbeeld van het bestand te bekijken. Afhankelijk van de bron van waaruit het bestand afkomstig is, kunt u het vanuit het voorbeeld naar de cloud downloaden, ophalen (toevoegen aan de cloud), openen of verwijderen.
Afbeelding : Een voorbeeld van een muziekbestand weergeven met de functies Downloaden, Verzamelen en Openen
Voorbeeld met functies Downloaden, Verzamelen en Openen
Naast de miniatuur wordt in de rechterbenedenhoek een pictogram weergegeven dat aangeeft waar u het bestand kunt vinden. Bestanden in uw Box-account krijgen bijvoorbeeld het Box-logo.
Afbeelding : Bestandsminiatuur - bronlogo
Bestandsminiatuur - Rasterweergave
Klik in een categorieweergave, zoals Foto's, op Alle om het menu te openen en een specifiek apparaat of service te selecteren.
Afbeelding : Een apparaat selecteren in het menu Alle foto's
Een apparaat selecteren in het menu Alle foto's
Geeft de eigenschappen van het geselecteerde apparaat weer. Als bijvoorbeeld een tablet is geselecteerd, worden alle foto's op dat aangesloten tablet weergegeven.
Afbeelding : Fotobestanden weergeven op een aangesloten tablet
Fotobestanden weergeven op een aangesloten tablet
Klik op de pijl Terug als u wilt terugkeren naar Alles.
Apparaten en services
In Apparaten en services wordt alle inhoud op elk van de aangesloten apparaten of cloudservices weergegeven. Klik op het apparaat of de cloudservice in de linkerkolom.
Afbeelding : Apparaten en services
Weergave Apparaten en services
  • Klik op een apparaat om de bestanden op dat apparaat weer te geven.
    Afbeelding : Bestanden weergeven op een computer
    Bestanden weergeven op een computer
      opmerking:
    Als u de bestanden op het lokale apparaat wilt weergeven, klikt u in de lijst met apparaten en services op Dit apparaat.
    Afbeelding : Bestanden weergeven op het lokale apparaat
    Bestanden weergeven op het lokale apparaat
    Gebruik de weergaveopties om uw bestanden te selecteren, te sorteren of te filteren.
    Afbeelding : Weergaveopties
    Weergaveopties
    • Klik op alle om een categorie bestanden te selecteren: Documenten, foto's, muziek of video's.
      Afbeelding : Een categorie selecteren
      Een categorie selecteren
    • Klik op Gewijzigd op om uw documenten, foto's en video's op de datum waarop ze zijn gewijzigd of gemaakt, of op naam weer te geven.
      Klik op Gewijzigd op om uw muziekbestanden op de datum waarop ze zijn gewijzigd, op artiest of op songtitel weer te geven.
      Klik op de pijl naast een songtitel om de gesorteerde bestanden in omgekeerde volgorde weer te geven. Als u bijvoorbeeld naast Op naam op de pijl omhoog klikt, worden de bestanden in alfabetische volgorde van A tot Z weergegeven, en als u op de pijl omlaag klikt van Z tot A.
      Afbeelding : Foto's sorteren op Gewijzigd op
      Foto's sorteren op Gewijzigd op
    • Klik op Elk moment om de bestanden op vorige week, vorige maand of vorig jaar te filteren.
      Afbeelding : Bestanden op periode filteren
      Bestanden op periode filteren
  • Klik op een service, zoals Box, Dropbox of Facebook, om de bestanden van die service weer te geven. Als de bestanden bij de service in mappen zijn opgeslagen, worden de mappen weergegeven in Connected Drive.
      opmerking:
    Als u foto's bekijkt op een gekoppeld Facebook-account, worden de bestanden in Facebook-categorieën weergegeven, zoals mobiele uploads, foto's in een tijdlijn, coverfoto's en albums.
    Afbeelding : Mappen op Facebook weergeven
    Mappen op Facebook weergeven
    Klik op een map om de bestanden in die map weer te geven.
    Afbeelding : Bestanden in een map weergeven
    Bestanden in een map weergeven
    Hoewel Connected Drive de bestanden regelmatig automatisch bijwerkt, kunt u op Vernieuwen klikken om handmatig te kijken of er wijzigingen in de service zijn.
    Afbeelding : De weergave handmatig vernieuwen
    De weergave handmatig vernieuwen
De weergave Verzameling
In de weergave Verzameling ziet u alle bestanden die u hebt verzameld in uw HP Connected cloudstation. Om dit scherm te openen, klikt u op het pictogram Verzameling in de rechterbovenhoek. De achtergrond van het pictogram verandert om aan te geven dat het is geselecteerd. Als u met internet verbonden bent, ziet u in het scherm Verzameling hoeveel bestanden u hebt verzameld in de cloudopslag van HP Connected Drive.
Afbeelding : Grootte van verzameling
Grootte van verzameling
Afbeelding : Weergave Mijn verzameling
Weergave Mijn verzameling
Raster- en Detailweergaven
U kunt de inhoud bekijken in een raster- of een detailweergave.
Als u wilt schakelen tussen de raster- en de detailweergave, klikt u met de rechtermuisknop op een willekeurige plek in het scherm om het pictogram Weergave weer te geven en klikt u op het pictogram.
Klik vervolgens op de knop Weergeven in de rechterbenedenhoek.
Afbeelding : Schakelen tussen rasterweergave en detailweergave
Schakelen tussen rasterweergave en detailweergave
    Afbeelding : Knoppen voor Detail- en Rasterweergave
    Knoppen voor Detail- en Rasterweergave
  1. Knop voor Detailweergave
  2. Knop voor Rasterweergave
  • Rasterweergave: (Standaard) Toont een miniatuurafbeelding, de bestandsnaam en het bronapparaat, bijvoorbeeld computer, telefoon of Box.
    Afbeelding : Categorie Muziek - Rasterweergave
    Weergave Mijn inhoud - Categorie Muziek
    Afbeelding : Bestandsminiatuur - Rasterweergave
    Bestandsminiatuur - Rasterweergave
  • Detailweergave: Toont een miniatuurafbeelding, bestandsnaam, datum en tijd waarop het bestand is gemaakt, bestandsgrootte en het bronapparaat.
    Afbeelding : Categorie Muziek - Detailoverzicht
    Categorie Muziek - Detailoverzicht
    Afbeelding : Muziekminiatuur - detailweergave
    Documentminiatuur - detailweergave
Werken met bestanden
In dit gedeelte vindt u informatie over het openen, verwijderen, uploaden en downloaden van bestanden.
Een overzicht van de ondersteunde bestandstypen voor elke categorie vindt u in het gedeelte Welke bestandsindelingen worden ondersteund door HP Connected Drive?
Een bestand openen
U kunt bestanden op twee manieren openen:
  • Klik op de miniatuur in de raster- of lijstweergave om de voorbeeldweergave te openen. Klik vervolgens op Openen.
    Afbeelding : Een bestand openen vanuit de voorbeeldweergave
    Een bestand openen
  • Klik met de rechtermuisknop op de miniatuur in de raster- of lijstweergave en selecteer Bestand openen in de app-balk onder in het scherm.
    Afbeelding : Een bestand openen vanuit de rasterweergave
    Een bestand openen vanuit de rasterweergave
In beide gevallen opent het standaard Microsoft-programma voor het bestandstype het bestand in een externe toepassing.
Een bestand verwijderen
Gebruik een van de volgende methoden om een bestand te verwijderen uit de cloud of een lokaal apparaat.
Als u een lokaal bestand verwijdert, wordt het naar de prullenbak verplaatst en wordt het bestand uit de toepassingsindex verwijderd. Als een cloudbestand permanent wordt verwijderd, wordt het bestand ook uit de app-index verwijderd.
  opmerking:
Afhankelijk van de service is het wellicht niet mogelijk een bestand te verwijderen. U kunt bijvoorbeeld geen fotobestanden uit Facebook verwijderen met HP Connected Drive. Ga naar Facebook om de foto's daar te verwijderen.
  • Klik op de miniatuur om de voorbeeldweergave te openen. Klik vervolgens op Verwijderen. Klik op Ja om het verwijderen te bevestigen.
    Afbeelding : Een cloudbestand verwijderen vanuit de voorbeeldweergave
    Een bestand verwijderen vanuit de voorbeeldweergave
  • Als u een bestand wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand, selecteert u Verwijderen op de app-balk onderin en klikt u op Ja om de verwijdering te bevestigen.
    Afbeelding : Een bestand verwijderen
    Een bestand verwijderen
Een lokaal bestand verzamelen (uploaden) naar een cloudservice
Bestanden worden niet automatisch geüpload naar de cloud. Als u bestanden wilt uploaden of verzamelen, moet u aangeven welke bestanden u wilt uploaden.
U kunt geen bestanden van een cloud-service naar Connected Drive ophalen. U moet die bestanden eerst naar een lokaal apparaat downloaden en vervolgens kunt u ze verzamelen.
  opmerking:
Als onderdeel van de beëindiging van HP Connected Drive zijn sommige functies niet meer beschikbaar. Dit geldt ook voor de mogelijkheid om bestanden te uploaden aan mijn verzameling. Wij raden u aan om een alternatieve cloud-opslagservice te gebruiken zoals Microsoft OneDrive.
Volg onderstaande stappen om een lokaal bestand op te halen:
  1. Gebruik de volgende methoden als u bestanden wilt selecteren voor het uploaden van één bestand of het verzamelen van meerdere bestanden:
    • Uploaden van één bestand (verzameling) - Klik op een lokaal bestand om de voorbeeldweergave van het bestand te openen en klik op Verzamelen. Als onderdeel van de beëindiging van HP Connected Drive zijn sommige functies niet meer beschikbaar. Dit geldt ook voor de mogelijkheid om bestanden te uploaden aan mijn verzameling. Wij raden u aan om een alternatieve cloud-opslagservice te gebruiken zoals Microsoft OneDrive .
      Afbeelding : Een bestand verzamelen
      Een bestand verzamelen
    • Verzamelen van meerdere bestanden (uploaden): selecteer het lokale apparaat en selecteer de bestanden die u wilt uploaden door met de rechtermuisknop op de bestanden te klikken en in de rechterbovenhoek een vinkje te plaatsen. Klik op de app-balk onderin op Verzamelen.
      Afbeelding : Meerdere bestanden voor verzamelen selecteren
      Meerdere bestanden voor verzamelen selecteren
  2. Wanneer de bestanden worden geüpload, verschijnt er een melding in de rechterbovenhoek.
    Afbeelding : Uploaden naar verzameling
    Bericht Uploaden naar verzameling
  3. Om de uploadvoortgang te zien, klikt u op Huidige activiteit in de rechterbovenhoek. De achtergrond van het pictogram verandert om aan te geven dat het is geselecteerd.
    Als u een verzameling wilt annuleren, klikt u op het bestand dat wordt geüpload om het te selecteren. Klik vervolgens op Annuleren. Als u alle verzamelingen wilt annuleren, klikt u met de rechtermuisknop op een bestand dat wordt geüpload en klikt u vervolgens op Alles annuleren op de app-balk onder aan het scherm.
    Afbeelding : Alle verzamelingen in voortgang annuleren
    Alle verzamelingen in voortgang annuleren
Een bestand downloaden
Als u een bestand wilt downloaden van uw collectie of van een cloudservice, moet u zijn aangemeld. Als u een bestand naar een van uw geïndexeerde categorieën wilt downloaden, zoals de documentenbibliotheek, indexeert de app het bestand automatisch.
Gebruik de volgende stappen om een bestand van uw collectie te downloaden:
  1. Meld u aan bij HP Connected Drive, klik met de rechtermuisknop op de app en selecteer Mijn verzameling of een van de services in de categorie Apparaten en services.
  2. Selecteer de bestanden die u wilt downloaden door met de rechtermuisknop op elk bestand te klikken en de bestanden te selecteren. U ziet een blauw vinkje in de rechterbovenhoek van elk bestand dat u selecteert.
    Druk op het toetsenbord op Ctrl + A om alle bestanden in de verzameling te selecteren.
    Afbeelding : Meerdere bestanden voor downloaden selecteren
    Meerdere bestanden voor uploaden selecteren
  3. Klik linksonder op de knop Download.
  4. Kies een locatie om de bestanden naar te downloaden, klik op Map selecteren en klik op OK.
    Afbeelding : De downloadmap selecteren
    De downloadmap selecteren
  5. Er wordt een nummer weergegeven op de knop Activiteit in de rechterbovenhoek die aangeeft hoeveel bestanden zijn geselecteerd om te downloaden.
    Afbeelding : Activiteitenteller
    Klik op Huidige activiteit als u de downloadvoortgang wilt bekijken.
    De activiteitenteller verdwijnt nadat het downloaden voltooid is. U kunt ook Bestandsverkenner openen om de gedownloade bestanden te bekijken.
    Afbeelding : Huidige activiteit weergeven
    Huidige activiteit weergeven
  6. Als u een download wilt annuleren, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand dat wordt gedownload en klikt u vervolgens op Cancel (Annuleren) in de app-balk onder aan het scherm. Als alle downloads wilt annuleren, klikt u met de rechtermuisknop op een bestand dat wordt gedownload en klikt u vervolgens op Alles annuleren op de app-balk onder aan het scherm.
    Afbeelding : Een download annuleren
    Een download annuleren
Bestanden verzamelen van een extern apparaat en opslaan in uw verzameling
Met HP Connected Drive hebt u toegang tot bestanden die zich op een ander apparaat bevinden en kunt u deze opslaan in uw onlineverzameling.
  opmerking:
Als onderdeel van de beëindiging van HP Connected Drive zijn sommige functies niet meer beschikbaar. Dit geldt ook voor de mogelijkheid om bestanden te uploaden aan mijn verzameling. Wij raden u aan om een alternatieve cloud-opslagservice te gebruiken zoals Microsoft OneDrive.
Voer de volgende stappen uit:
  1. Ga naar Apparaten en services en selecteer het apparaat met de bestanden waartoe u toegang wilt hebben.
    Afbeelding : Apparaten en services
    Apparaten en services
  2. Klik met de rechtermuisknop op de bestanden die u wilt verzamelen. Een vinkje wordt weergegeven in de rechterbovenhoek van de geselecteerde bestanden. Klik linksonder op Verzamelen.
    Afbeelding : De bestanden op afstand selecteren die u wilt verzamelen
    De bestanden selecteren
  3. In de rechterbovenhoek van het scherm wordt het bericht weergegeven dat de bestanden worden verzameld.
    Afbeelding : Melding over verzamelen
    Melding over verzamelen
  4. Klik op Huidige activiteit als u de downloadvoortgang wilt bekijken.
    Afbeelding : Scherm Huidige activiteit
    Scherm Huidige activiteit
    Afbeelding : Bestandsvoortgang en huidige activiteit
    Bestandsvoortgang en huidige activiteit
    Bovendien wordt rechtsboven een statusbericht weergegeven.
  5. Klik op Alle om tijdens het verzamelen te bekijken de verschillende fasen van de voortgang: in wachtrij, bezig, geannuleerd en voltooid.
    Afbeelding : Scherm Huidige activiteit
    Scherm Huidige activiteit
  6. Klik op Mijn verzameling als u de bestanden wilt weergeven die naar de cloud zijn geüpload.
    Afbeelding : Mijn verzameling weergeven
    Mijn verzameling weergeven
Upgraden naar HP Connected Drive Unlimited
In de service HP Connected Drive Gratis is de bestandsgrootte beperkt tot 100 MB en kunnen er in totaal maximaal 1000 bestanden naar uw HP Connected Drive worden geüpload. In de rechterbovenhoek van HP Connected Drive kunt u zien hoeveel bestanden u hebt geüpload.
Afbeelding : Uploadstatus
Uploadstatus
Wanneer u de uploadlimiet van 1000 bestanden hebt bereikt of een bestand dat groter is dan 100 MB probeert te uploaden, wordt het bericht Upload onvolledig weergegeven. Upgrade naar HP Connected Drive Unlimited als u meer bestanden wilt uploaden.
  opmerking:
U kunt pas meer bestanden uploaden wanneer u er enkele hebt verwijderd of een upgrade naar HP Connected Drive Unlimited hebt uitgevoerd.
Afbeelding : Foutbericht: Uploadlimiet voor bestanden bereikt
Foutbericht: Uploadlimiet voor bestanden bereikt
Afbeelding : Foutbericht: Maximale bestandsgrootte overschreden
Foutbericht: Maximale bestandsgrootte overschreden
Voer de volgende stappen uit te upgraden naar het Unlimited-abonnement.
  1. Klik op Instellingen en vervolgens op Go Unlimited.
    Afbeelding : Instellingen openen
    Instellingen openen
    U kunt ook op Go Unlimited klikken in het bericht Upload onvolledig of Limiet bestandsomvang.
  2. Klik op Go Unlimited.
    Afbeelding : Upgraden naar HP Connected Drive
    Upgraden naar HP Connected Drive
  3. Meld u aan bij uw HP Connected Drive-account en vul het formulier met factuurgegevens in. Klik vervolgens op Doorgaan.
    Afbeelding : Het formulier met factuurgegevens invullen
    De betaalgegevens invullen
  4. Het scherm Ordergegevens controleren wordt geopend. Klik op Aanschaffen.
    Afbeelding : De aankoop bevestigen
    De aankoop bevestigen
      opmerking:
    Klanten in Nieuw-Zeeland of Australië zien mogelijk op hun creditcardafschrift internationale transactiekosten, zelfs wanneer ze een lokale creditcard hebben gebruikt. Dit komt omdat het bedrijf dat namens HP inkomsten int, zich buiten Australië bevindt. Als HP Connected Drive wordt geannuleerd, kan HP deze internationale transactiekosten niet restitueren.
  5. Wanneer de aankoop is voltooid, kunt u net zoveel bestanden uploaden als u wilt, met een maximale bestandsgrootte van 1 GB per bestand. Klik op Doorgaan om terug te keren naar HP Connected Drive.
    Er wordt een bedrag van $7,99 afgeschreven op de dag dat u het abonnement koopt, en eenzelfde afschrijving vindt maandelijks op dezelfde dag plaats. U ontvangt een e-mail waarin uw aankoop wordt bevestigd en u ontvangt maandelijks een betaalbewijs.
    Afbeelding : Felicitatiescherm
    Felicitatiescherm
Wat gebeurt er als de betaling mislukt?
Als er iets misgaat met uw factuurgegevens tijdens een maandelijkse afschrijving, ontvangt u per e-mail een melding en verandert uw accountstatus van Unlimited in Free op de dag dat de afschrijving mislukt. Gedurende deze tijd wordt uw account bevroren. Dat betekent dat u toegang hebt tot uw bestanden in de cloud, maar dat u geen bestanden meer in de cloud kunt plaatsen totdat u zoveel bestanden hebt verwijderd dat het totaal onder de limiet van 1000 ligt. U kunt ook geen wijzigingen in bestanden in de cloud opslaan. Als u uw factuurgegevens tijdens de factureringscyclus niet bijwerkt, wordt uw Unlimited-account geannuleerd en keert u terug naar de Free-accountstatus.
  1. U kunt dit corrigeren door uw betaalgegevens bij te werken. Daartoe gaat u naar Instellingen en klikt u op Abonnement beheren. Werk uw gegevens bij.
    Afbeelding : De pagina Abonnement beheren openen
    De pagina Abonnement beheren openen
HP Connected Drive Unlimited annuleren
Ga naar de Account-instellingen als u HP Connected Drive Unlimited wilt annuleren. Wanneer u annuleert, ontvangt u een bevestigingsbericht per e-mail en kunt u gedurende de rest van uw factureringscyclus gebruikmaken van de Unlimited-service. Aan het einde van de factureringscyclus wordt u weer gebruiker van een gratis service en gelden opnieuw de daarbij behorende uploadlimieten. U hebt toegang tot uw bestanden in de cloud en kunt deze downloaden, maar als u er meer wilt toevoegen, moet u zoveel bestanden verwijderen dat u onder de limiet van 1000 bestanden zit.
Volg de onderstaande stappen om te annuleren:
  1. Ga naar Instellingen en klik op Abonnement beheren.
    Afbeelding : De pagina Abonnement beheren openen
    De pagina Abonnement beheren openen
  2. Klik in het scherm Accountbeheer op Annuleren.
      opmerking:
    Klanten in Nieuw-Zeeland of Australië zien mogelijk op hun creditcardafschrift internationale transactiekosten, zelfs wanneer ze een lokale creditcard hebben gebruikt. Dit komt omdat het bedrijf dat namens HP inkomsten int, zich buiten Australië bevindt. Als HP Connected Drive wordt geannuleerd, kan HP deze internationale transactiekosten niet restitueren.
    Afbeelding : HP Connected Drive annuleren
    HP Connected Drive annuleren
  3. Uw account is bijgewerkt. De limieten van een Gratis-account, maximaal 100 MB per bestand met 1000 bestanden in totaal, gaan van kracht aan het einde van de huidige factureringscyclus.
    Klik op Doorgaan om terug te keren naar HP Connected Drive.
    Afbeelding : Het scherm met de annuleringsbevestiging
    Het scherm met de annuleringsbevestiging
De instellingen voor HP Connected Drive wijzigen
Als u de instellingen voor HP Connected Drive wilt openen, klikt u op het pictogram Instellingen pictogram Instellingen in de rechterbovenhoek.
Afbeelding : Instellingen openen
Instellingen openen
De volgende items zijn beschikbaar bij de Settings (Instellingen):
Afbeelding : HP Connected Drive-instellingen
HP Connected Drive-instellingen
Sign out (Afmelden), of Sign in (Aanmelden)
Klik op Sign out (Afmelden) om u bij HP Connected Drive af te melden. Als u al bent afgemeld, zal de optie Sign in (Aanmelden) beschikbaar zijn.
Apparaten en services beheren
Gebruik de instelling Apparaten en services beheren om gekoppelde services zoals Box te verwijderen. Gebruik het gedeelte Manage Devices (Apparaten beheren) om verbonden apparaten te verwijderen of de naam ervan te wijzigen.
Afbeelding : Manage Services and Devices (Services en apparaten beheren)
Manage Services and Devices (Services en apparaten beheren)
De naam van een apparaat wijzigen: Als u de naam van een apparaat wilt wijzigen, klikt u op Edit (Bewerken) en typt u een nieuwe apparaatnaam. Klik vervolgens op Opslaan.
Afbeelding : De naam van een apparaat wijzigen
De naam van een apparaat wijzigen
Een apparaat verwijderen: Als u een apparaat wilt verwijderen, verwijdert u eerst de HP Connected Drive-app van dat apparaat. Klik vervolgens op Remove (Verwijderen) voor het apparaat.
Account
In de Accountinstellingen kunt u uw accounttype, Basic of Unlimited, bekijken. U kunt ook zien hoeveel bestanden u in de HP Connected Drive-cloud hebt verzameld. Daarnaast kunt u uw wachtwoord of e-mailadres bijwerken, de naam van het apparaat wijzigen, opgeven of HP Connected Drive de inhoud van het apparaat mag indexeren, en het apparaat inschakelen voor ophalen op afstand.
Klik op Wachtwoord of e-mailadres bijwerken om het scherm Accountinstellingen wijzigen te openen.
Afbeelding : Het scherm Accountinstellingen openen
Het scherm Accountinstellingen openen
Het scherm Accountinstellingen wijzigen wordt geopend. Gebruik deze instellingen om accountnaam, e-mailadres, land en wachtwoord te wijzigen.
Afbeelding : Scherm Accountinstellingen wijzigen
Scherm Accountinstellingen wijzigen
De accountnaam wijzigen: Klik op Bewerken als u de naam van de accounteigenaar wilt wijzigen. Typ vervolgens een nieuwe voor- en achternaam en klik op Save Changes (Wijzigingen opslaan).
Afbeelding : De accountnaam wijzigen
De accountnaam wijzigen
Het e-mailadres wijzigen: Als u het e-mailadres (is ook uw HP Connected-gebruikersnaam) wilt wijzigen, klikt u op Bewerken in het scherm Accountinstellingen wijzigen en typt u een nieuw e-mailadres. Voer nogmaals het nieuwe adres in, typ het accountwachtwoord en klik op Save CHanges (Wijzigingen opslaan).
Afbeelding : Het e-mailadres wijzigen
Het e-mailadres wijzigen
Het land wijzigen: Als u het land wilt wijzigen, klikt u op Bewerken in het scherm Accountinstellingen, selecteer uw land en klik op Wijzigingen opslaan.
Afbeelding : Het land wijzigen
Het land wijzigen
Het wachtwoord wijzigen: Als u het wachtwoord wilt wijzigen, klikt u op de pijl naar rechts naast Wachtwoord wijzigen.
Afbeelding : Het scherm Wachtwoord wijzigen openen
Het scherm Wachtwoord wijzigen openen
Typ uw huidige wachtwoord in het veld Wachtwoord wijzigen en typ vervolgens een nieuw wachtwoord. Bevestig het nieuwe wachtwoord en klik op Save Changes (Wijzigingen opslaan).
  opmerking:
Als u uw wachtwoord bent vergeten, klikt u hier om naar HP Connected Support te gaan. Geef het e-mailadres op dat u bij het instellen van uw HP Connected-account hebt gebruikt. U ontvangt een e-mail waarmee u uw wachtwoord opnieuw kunt instellen.
Afbeelding : Uw wachtwoord wijzigen
Uw wachtwoord wijzigen
De naam van dit apparaat wijzigen: Klik op De naam van dit apparaat wijzigen om de naam van het apparaat te wijzigen. Voer een nieuwe naam in en klik op Voltooien.
Afbeelding : De naam van het apparaat wijzigen
De naam van het apparaat wijzigen
Dit apparaat indexeren: Gebruik deze instelling om te kiezen of HP Connected Drive de inhoud van dit apparaat mag indexeren. Als indexeren is ingeschakeld, kunt u de inhoud van dit apparaat doorzoeken en de resultaten bekijken op andere verbonden apparaten.
Als u de inhoud van dit apparaat niet wilt indexeren, wijzigt u de instelling in No (Nee) door de schuifregelaar naar links te verplaatsen.
Afbeelding : De inhoud van dit apparaat indexeren
De inhoud van dit apparaat indexeren
Ophalen op afstand: Laat de instelling Ophalen op afstand ingeschakeld, zodat uw andere aangesloten apparaten bestanden van dit apparaat kunnen openen, downloaden en verzamelen.
Afbeelding : Ophalen op afstand inschakelen op dit apparaat
Ophalen op afstand inschakelen op dit apparaat
Help
Gebruik de informatie in dit gedeelte om HP Connected Drive beter te leren kennen.
Visit the Help Center (Het Helpcentrum bezoeken): Bezoek het online helpcentrum voor meer informatie.
Een video bekijken: Bekijk een video voor meer informatie over het toevoegen van uw documentenbibliotheek aan HP Connected Drive.
Veelgestelde vragen: Bekijk een lijst van veelgestelde vragen voor HP Connected Drive.
View supported file types (Ondersteunde bestandstypen bekijken): Zie de ondersteunde bestandstypen voor elke categorie inhoud: documenten, foto's, muziek en video's.
Afbeelding : Helpopties
Helpopties
Info
De volgende informatie is beschikbaar in het gedeelte About (Info) van de instellingen:
  • App version (Appversie): Geeft de appversie aan.
  • Terms of use (Gebruiksvoorwaarden): Lees de gebruiksvoorwaarden voor HP Connected.
  • Privacy policy (Privacybeleid): Lees de online privacyverklaring van HP.
Rechten
Notifications (Meldingen): Verplaats de schuifknop naar On (Aan) om de app meldingen te laten weergeven.
Lock screen (Vergrendelscherm): Verplaats de schuifknop naar On (Aan) om HP Connected Drive op de achtergrond te laten uitvoeren en de status beknopt in het vergrendelscherm weer te geven.
Afbeelding : Permissions (Rechten)
Permissions (Rechten)
Veelgestelde vragen
Raadpleeg de informatie in de volgende secties om antwoord op uw vragen te vinden: