• Informatie
    Belangrijke beveiligingsupdate voor het afdrukken

HP is onlangs op de hoogte gebracht van een kwetsbaarheid in bepaalde inkjetprinters. HP heeft updates beschikbaar om te downloaden om het beveiligingslek te verhelpen. Details en meer informatie zijn beschikbaar in het beveiligingsbericht.(in het Engels)

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP printers - Handleiding voor afdrukken via Bluetooth

Dit document is bedoeld voor HP printers die ondersteuning bieden voor afdrukken via Bluetooth of Smart Bluetooth-verbindingen.
Bluetooth of Bluetooth Smart (ook wel Bluetooth Low Energy genoemd) is bij sommige HP printers inbegrepen als optie voor draadloze verbinding. Bekijk de volgende compatibiliteitslijst van Bluetooth-printers en lees vervolgens hoe u de verbinding instelt om te beginnen met afdrukken.
Printers met ingebouwde Bluetooth
De volgende printers ondersteunen koppelen via de instellingen voor Bluetooth-apparaten op een computer, mobiele telefoon of tablet. Ga naar Koppelen met printers met ingebouwde Bluetooth voor meer informatie over het instellen van de verbinding.
HP OfficeJet 100 mobiele printer (L411)
HP Photosmart C8180, C8183, C8188 printers
HP OfficeJet 150 mobiele All-in-One printer (L511a)
HP Photosmart Premium All-in-One printers (C309)
HP Photosmart A646 compacte fotoprinter
Printers die ondersteuning bieden voor Bluetooth Smart (Bluetooth Low Energy)
Met deze Bluetooth-standaard kunt u met uw printer automatisch verbinding maken met een Android-apparaat waarop de app HP ePrint is geïnstalleerd. Ga naar Printers verbinden met Bluetooth Smart voor meer informatie over het instellen van de verbinding.
HP OfficeJet 250 mobiele All-in-One printer
HP OfficeJet 252 mobiele All-in-One printer
HP OfficeJet 258 mobiele All-in-One printer
Printers waarvoor een aparte Bluetooth-adapter of -kaart moet worden aangeschaft
Deze printers zijn uitgebracht in 2008 en eerder en vereisen een apart aan te schaffen HP Bluetooth adapter, zoals de bt300 of bt500, om verbinding mogelijk te maken. Ga naar Koppelen met printers die een Bluetooth-adapter vereisen voor meer informatie over de vereisten en het instellen van de verbinding.
HP DeskJet 450, 460 mobiele printers
HP Photosmart 8400 printers
HP DeskJet 6940, 6980 printers
HP Photosmart 8450 fotoprinters
HP OfficeJet 6300 printers
HP Photosmart A310 printers
HP OfficeJet 7200, 7300, 7400 printers
HP Photosmart A430 printers
HP OfficeJet H470 mobiele printers
HP Photosmart A510 printers
HP OfficeJet J6480 All-in-One printer
HP Photosmart A512, A516, A530 fotoprinters
HP OfficeJet Pro 8500 printers (A909)
HP Photosmart A610, A620, A630 fotoprinters
HP OfficeJet Pro L7500, L7650, L7680, L7780 printers
HP Photosmart A710 fotoprinters
HP Photosmart 320, 330, 370, 380 printers
HP Photosmart A820 Home Photo Center
HP Photosmart 420, 470, 475 printers
HP Photosmart C5100, C5200, C5300, C5500 printers
HP Photosmart 2600, 2700 printers
HP Photosmart C6100, C6200, C6300 printers
HP Photosmart 3100, 3200, 3300 printers
HP Photosmart C7100, C7200 printers
HP Photosmart 7830, 7850 printers
HP Photosmart D5160, D5163 printers
HP Photosmart 8030, 8050 printers
HP Photosmart D7100, D7200, D7300, D7400, D7560 printers
HP Photosmart 8150 fotoprinter
HP Photosmart Plus All-in-One printer (B209)
HP Photosmart 8238, 8250 printers
Koppelen met printers met ingebouwde Bluetooth
Voor printers met een ingebouwde Bluetooth-zender koppelt u de printer met uw computer of mobiele apparaat om afdrukken via Bluetooth in te schakelen.
  1. Schakel de Bluetooth-zender op de printer in. Afhankelijk van het model drukt u op de Bluetooth-knop of gaat u naar de Instellingen of het menu Netwerk om de Bluetooth-instellingen te openen.
  2. Open de Bluetooth-instellingen op de computer of het mobiele apparaat en controleer of de functie is ingeschakeld.
  3. Wacht totdat de naam van de printer in de lijst met detecteerbare apparaten wordt weergegeven en selecteer vervolgens de printer om te bevestigen dat u de apparaten wilt koppelen.
  4. Open een document of foto, het menu Afdrukken en selecteer vervolgens uw printer om mee af te drukken.
Printers verbinden met Bluetooth Smart
Met Bluetooth Smart of Bluetooth Low Energy kunt u automatisch printerverbindingen tot stand brengen met de app HP ePrint op een Android-apparaat. Lees deze stappen om de verbinding in te stellen en een afdruktaak uit te voeren.
  opmerking:
Deze functie biedt geen ondersteuning voor afdrukken via standaard Bluetooth-koppelingen. Deze functie wordt momenteel gebruikt om uw printer te vinden en er verbinding mee te maken. Vervolgens worden afdruktaken verzonden via uw lokale draadloze netwerk of Wi-Fi Direct. Bluetooth Smart wordt niet ondersteund door Windows- en Mac-computers of Apple iPhones of iPads.
  1. Zoek op het bedieningspaneel van de printer het menu Bluetooth Low Energy en controleer of deze functie is ingeschakeld.
  2. Open op het bedieningspaneel van de printer het menu Wi-Fi Direct , schakel deze functie in en stel Verbindingsmethode vervolgens in op Automatisch.
  3. Zoek op uw Android-telefoon of -tablet in de Google Play store naar HP ePrint om deze app te vinden en installeren en volg vervolgens de installatie-instructies op het scherm.
      opmerking:
    U hoeft de app niet te activeren om Bluetooth Smart of de app HP ePrint te gebruiken.
  4. Controleer of de functie Bluetooth Smart-printersuggestie is ingeschakeld in de app-instellingen.
    Afbeelding : Bluetooth Smart-printersuggestie ingeschakeld in de Android-app ePrint
    Bluetooth Smart-printersuggestie ingeschakeld
  5. Ga binnen 2 meter van de printer, gebruik HP ePrint om de af te drukken foto of het af te drukken document te selecteren en tik vervolgens op Voorbeeldweergave.
  6. Tik op Ja wanneer het scherm Printer in de buurt op uw printer wordt weergegeven.
      opmerking:
    Als de printer niet wordt weergegeven, tikt u op Zoeken en selecteert u vervolgens de naam van uw printer met DIRECT in de naam. Bijvoorbeeld: DIRECT-C6-HP OfficeJet 250.
  7. Tik op Afdrukken.
Ga voor meer informatie en veelgestelde vragen naar Printer instellen met behulp van Bluetooth Smart.
Printers koppelen die een Bluetooth-adapter vereisen
Sommige HP DeskJet, OfficeJet en Photosmart printers die in 2008 en eerder zijn uitgebracht, ondersteunen afdrukken via Bluetooth met een afzonderlijk aangeschafte HP Bluetooth adapter.
Afbeelding : Voorbeeld van een HP Bluetooth adapter
Voorbeeld van een HP Bluetooth adapter
Ondersteunde printers en HP Bluetooth adapters, zoals de bt300 of bt500, kunnen niet meer bij HP worden aangeschaft. Als u een ondersteunde printer hebt maar geen adapter, kunt u deze mogelijk nog vinden op online veilingen of winkels.
Als u een compatibele adapter hebt, plaatst u deze in de USB- of Pictbridge-poort die zich meestal aan de voorkant of zijkant van de printer bevindt. Zorg ervoor dat de HP driver en software is geïnstalleerd (als u afdrukt vanaf een Windows- of Mac-computer) en koppel de printer vervolgens via de Bluetooth-instellingen op de computer of het mobiele apparaat.
Afbeelding : Voorbeelden van het plaatsen van de HP Bluetooth adapter in de USB- of Pictbridge-poort aan de voorkant of zijkant van de printer
Voorbeelden van het plaatsen van de HP Bluetooth adapter in de USB- of Pictbridge-poort aan de voorkant of zijkant van de printer