HP Printers - Bluetooth-handleiding voor HP Printers

Dit document is bedoeld voor HP printers die afdrukken via Bluetooth ondersteunen.
Bluetooth is beschikbaar op sommige HP printers als de optie voor draadloos afdrukken. Bekijk de volgende compatibiliteitslijst van Bluetooth-printers en stel de verbinding in om af te drukken.
Voor informatie over het Bluetooth-Smart, gaat u naar Bluetooth-Smart (Bluetooth Low Energy) en HP printers.

Printers met ingebouwde Bluetooth

Bepaalde HP printers hebben een ingebouwde Bluetooth-zender voor koppeling met een computer, mobiele telefoon of tablet om daarmee draadloos af te drukken.
  1. Schakel de Bluetooth-zender op de printer in. Afhankelijk van het model drukt u op de Bluetooth-knop of gaat u naar de Instellingen of het menu Netwerk om de Bluetooth-instellingen te openen.
  2. Open de Bluetooth-instellingen op de computer of het mobiele apparaat en controleer of de functie is ingeschakeld.
  3. Wacht totdat de naam van de printer in de lijst met detecteerbare apparaten wordt weergegeven en selecteer vervolgens de printer om te bevestigen dat u de apparaten wilt koppelen.
  4. Open een document of foto, het menu Afdrukken en selecteer vervolgens uw printer om mee af te drukken.
De volgende HP printers hebben een ingebouwde Bluetooth-zender.
HP OfficeJet 100 mobiele printer (L411)
HP Photosmart C8180, C8183, C8188 printers
HP OfficeJet 150 mobiele All-in-One printer (L511a)
HP Photosmart Premium All-in-One printers (C309)
HP Photosmart A646 compacte fotoprinter

Printers waarvoor een adapter voor afdrukken via Bluetooth nodig is

Sommige HP DeskJet, OfficeJet en Photosmart printers die in 2008 en eerder zijn uitgebracht, ondersteunen afdrukken via Bluetooth met een afzonderlijk aangeschafte Bluetooth adapter. Ondersteunde printers en HP Bluetooth adapters, zoals de bt300 of bt500, kunnen niet meer bij HP worden aangeschaft. Als u een ondersteunde printer hebt maar geen adapter, kunt u deze mogelijk nog vinden op online veilingen of winkels.
Voorbeeld van een HP Bluetooth adapter
Als u een compatibele adapter hebt, plaatst u deze in de USB- of Pictbridge-poort die zich meestal aan de voorkant of zijkant van de printer bevindt. Zorg ervoor dat de HP driver en software is geïnstalleerd (als u afdrukt vanaf een Windows- of Mac-computer) en koppel de printer vervolgens via de Bluetooth-instellingen op de computer of het mobiele apparaat.
Voorbeelden van het plaatsen van de HP Bluetooth adapter in de USB- of Pictbridge-poort aan de voorkant of zijkant van de printer
De volgende HP printers ondersteunen afdrukken via een Bluetooth-verbinding met een adapter.
HP DeskJet 450, 460 mobiele printers
HP Photosmart 8400 printers
HP DeskJet 6940, 6980 printers
HP Photosmart 8450 fotoprinters
HP OfficeJet 6300 printers
HP Photosmart A310 printers
HP OfficeJet 7200, 7300, 7400 printers
HP Photosmart A430 printers
HP OfficeJet H470 mobiele printers
HP Photosmart A510 printers
HP OfficeJet J6480 All-in-One printer
HP Photosmart A512, A516, A530 fotoprinters
HP OfficeJet Pro 8500 printers (A909)
HP Photosmart A610, A620, A630 fotoprinters
HP OfficeJet Pro L7500, L7650, L7680, L7780 printers
HP Photosmart A710 fotoprinters
HP Photosmart 320, 330, 370, 380 printers
HP Photosmart A820 Home Photo Center
HP Photosmart 420, 470, 475 printers
HP Photosmart C5100, C5200, C5300, C5500 printers
HP Photosmart 2600, 2700 printers
HP Photosmart C6100, C6200, C6300 printers
HP Photosmart 3100, 3200, 3300 printers
HP Photosmart C7100, C7200 printers
HP Photosmart 7830, 7850 printers
HP Photosmart D5160, D5163 printers
HP Photosmart 8030, 8050 printers
HP Photosmart D7100, D7200, D7300, D7400, D7560 printers
HP Photosmart 8150 fotoprinter
HP Photosmart Plus All-in-One printer (B209)
HP Photosmart 8238, 8250 printers