Het bericht 'Het papier is op' wordt weergegeven voor de HP ENVY 4500 en Deskjet Ink Advantage 3540 e-All-in-One printerserie

Dit document is bedoeld voor de HP ENVY 4500 e-All-in-One printerserie en de HP Deskjet Ink Advantage 3540 e-All-in-One printerserie.
Er wordt geen papier uit de lade ingevoerd in de printer en het bericht 'Het papier is op' wordt weergegeven op het bedieningspaneel. Het product maakt geluiden alsof het aan het afdrukken is, maar er wordt geen papier doorgevoerd. Controleer de staat van het papier, zorg ervoor dat de printer op een vlakke ondergrond staat, pas de papierinstellingen in het printerstuurprogramma aan en reinig de papierinvoerrollen om het probleem te verhelpen. In sommige gevallen moet u de printer laten nakijken.
Invoerproblemen kunnen ontstaan door het gebruik van papier met scheuren, stof, krullen, kreukels of vouwen. De kwaliteit van het papier kan dus ook van invloed zijn. Volg deze richtlijnen om het probleem te voorkomen.
  • Gebruik alleen papier van goede kwaliteit dat voldoet aan de printerspecificaties.
  • Bewaar het papier op een droge en koele plaats. Invoerproblemen treden vaker op in een vochtige omgeving.
  • Gebruik geen papier waar al een keer op is afgedrukt. Door het vocht van de inkt kunnen vellen papier aan elkaar plakken.
  • Wacht tot de printer een taak heeft voltooid of tot het bericht Het papier is op of Papier plaatsen wordt weergegeven, voordat u nieuw papier plaatst.
Stap 1: De staat van het papier controleren
Zorg ervoor dat het papier dat u gebruikt om af te drukken in goede staat verkeert en netjes in de lade is gestapeld en dat de papierbaan en de lade vrij zijn van obstructies.
  1. Haal de stekker van het netsnoer uit de achterkant van de printer zonder de printer uit te zetten.
  2. Verwijder de stapel papier uit de papierlade.
  3. Controleer of er een blokkade in de lade zit. Gebruik een zaklamp om het mechanisme binnen in de lade te bekijken en te controleren of er iets is dat het papier belemmerd om door de rollen opgepakt te worden. Zelfs kleine stukjes papier kunnen de oorzaak zijn van problemen met de papierinvoer.
      opmerking:
    Als u obstakels in de papierbaan vindt, ga dan direct naar het gedeelte over het reinigen van de rollen.
  4. Controleer de staat van het papier en verwijder papier met scheuren, stof, krullen, kreukels of vouwen.
  5. Zorg dat het papier in de stapel van hetzelfde formaat en type is. Plaats nooit verschillende typen papier door elkaar in de lade. Het apparaat kan maar één type papier tegelijkertijd verwerken.
  6. Tik met de stapel papier op een vlakke ondergrond om de randen van het papier gelijk te krijgen.
  7. Controleer of de papierstapel ten minste 10, maar niet meer dan 25 vellen papier bevat.
      opmerking:
    U moet tussen de 10 en 25 vellen papier gebruiken bij deze stappen in de probleemoplossing. Wanneer het probleem is opgelost, kunt u zoveel papier in de papierlade plaatsen als in de specificaties van uw product beschreven staat.
Stap twee: Ervoor zorgen dat de printer op een stabiele ondergrond staat
  1. Draai de printer voorzichtig op de rechterzijde.
    Afbeelding: De invoerlade naar buiten trekken
  2. Controleer het oppervlak onder en rond de printer op het volgende:
    • Vastgelopen stukjes papier in de invoerlade
    • Kleine, vaste objecten, zoals kabels, pennen, potloden en boeken
    • Zacht of oneffen oppervlakken, zoals onderleggers of tapijtachtig materiaal
  3. Verwijder mogelijke obstructies die zijn achtergebleven.
  4. Draai de printer weer in de normale positie.
  5. Sluit het netsnoer weer op de achterkant van de printer aan en schakel de printer in.
  6. Druk op OK om eventuele berichten op het bedieningspaneel te wissen.
Stap 3: Het papier opnieuw plaatsen
Plaats gewoon wit papier van US Letter- of A4-formaat in de printer. Controleer de plaatsing van het papier. Het papier moet met de afdrukzijde of glanzende zijde omlaag in de lade zijn geplaatst.
  1. Open de klep van de papierlade en trek de papierlade naar u toe.
  2. Trek het verlengstuk van de lade uit en til de papiervanger omhoog.
    Afbeelding : De papierlade en het verlengstuk van de papierlade naar buiten trekken
    Afbeelding: De papierlade en het verlengstuk van de papierlade naar buiten trekken
  3. Schuif de papierbreedtegeleiders naar de uiterste stand.
    Afbeelding : De papierbreedtegeleiders naar buiten schuiven
    Afbeelding: De papierbreedtegeleiders naar buiten schuiven
  4. Plaats een stapel gewoon wit papier in de papierlade met de korte kant naar voren en duw de stapel in de lade tot deze stopt.
    Afbeelding : Het papier laden
    Afbeelding: Het papier laden
  5. Schuif de papierbreedtegeleiders naar binnen totdat ze tegen de rand van het papier komen.
    Afbeelding : De papierbreedtegeleiders naar binnen schuiven
    Afbeelding: De papierbreedtegeleiders naar binnen schuiven
  6. Duw de papierlade naar voren totdat deze vastklikt.
    Afbeelding : Duw de papierlade naar voren totdat deze vastklikt
    Afbeelding: Duw de papierlade naar voren totdat deze vastklikt
Stap 4: Een statusrapport voor de printer afdrukken
Druk een testpagina af om te controleren of de printerhardware correct werkt. Als de testpagina niet de eerste keer wordt afgedrukt, plaatst u gewoon papier van een ander merk of een ander soort papier in de lade en probeert u de testpagina opnieuw af te drukken.
  1. Druk op het bedieningspaneel van de printer op de pijl omlaag () om Hulpmiddelen te selecteren en druk vervolgens op OK.
  2. Druk op de knop met de pijl omlaag () om Printer Status Report (Printerstatusrapport) te selecteren en druk vervolgens op OK. De printer drukt de testpagina af.
    Afbeelding : Voorbeeld van een statusrapport voor de printer
    Afbeelding: Voorbeeld van een statusrapport voor de printer
  • Als de testpagina goed wordt afgedrukt, gaat u naar de volgende stap.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door naar de volgende oplossing.
Stap 5: Proberen het originele document af te drukken
Als de testpagina wordt afgedrukt, probeert u het originele document nogmaals af te drukken. Het probleem is opgelost als het document goed wordt afgedrukt.
Oplossing twee: De papierinstellingen in het printerstuurprogramma aanpassen
Mogelijk pakt de printer het papier niet op, als het papierformaat en de papiersoort in de papierlade niet overeenkomen met de instellingen van het printerstuurprogramma. Selecteer uw besturingssysteem voor de stappen om de instellingen voor papierformaat en -soort te wijzigen.
Oplossing drie: De papierinvoerrollen reinigen
Er kunnen zich stof, papiervezels en ander vuil ophopen op de papierinvoerrollen, wat problemen met de papierinvoer tot gevolg kan hebben. Voer deze stappen uit om de papierinvoerrollen te reinigen.
Houd het volgende bij de hand:
  • Lange, pluisvrij katoenen wattenstaafjes
  • Een schone, pluisvrije doek of ander zacht materiaal dat niet rafelt en geen vezels achterlaat
  • Gedestilleerd water, gefilterd water of flessenwater (kraanwater kan de printer beschadigen)
Stap 2: De papierinvoerrollen reinigen
De papierinvoerrollen moeten schoon zijn en goed functioneren om papier te kunnen invoeren.
  1. Druk op de aan-uitknop om de printer uit te schakelen als deze nog niet is uitgeschakeld.
  2. Koppel het netsnoer los van de achterkant van de printer.
      waarschuwing:
    Koppel het netsnoer los voordat u uw hand in de printer steekt om het risico op verwonding of elektrische schokken te vermijden.
  3. Open de cartridgeklep.
    Afbeelding: De cartridgeklep openen
  4. Zoek de klep van de papierbaan achter het toegangsgebied van de cartridge.
    Afbeelding: De klep van de papierbaan zoeken
  5. Knijp de lipjes samen en til vervolgens op om de klep van de papierbaan te verwijderen.
      Afbeelding: De klep van de papierbaan verwijderen
    1. De lipjes samenknijpen
    2. Optillen
  6. Maak het reinigingsstaafje enigszins vochtig met gedistilleerd water en wring overtollige vloeistof eruit.
  7. Druk het reinigingsstaafje tegen de rollen aan de binnenzijde van de printer en draai vervolgens de rollen met uw vingers omhoog. Zet enige druk om een eventuele ophoping van stof of vuil te verwijderen.
    Afbeelding: De rollen in de printer reinigen
  8. Laat de rollen 10 tot 15 minuten drogen.
  9. Controleer de rollen op de onderzijde van de klep van de papierbaan. Controleer of er geen rollen ontbreken, of ze gemakkelijk draaien en of ze meegeven als u ze indrukt. Als de rollen beschadigd zijn, vervangt u de klep van de papierbaan door een nieuwe klep.
    Afbeelding: De rollen op de onderzijde van de klep van de papierbaan controleren
  10. Vervang de klep van de papierbaan waarbij de lipjes met veerwerking naar de voorzijde van de printer zijn gericht. Druk lichtjes de klep omlaag aan de linker- en rechterrand. De klep klikt vast.
      opmerking:
    Zorg ervoor dat beide randen van de klep van de papierbaan op hun plaats zitten.
    Afbeelding : De klep van de papierbaan terugplaatsen
    Afbeelding: Plaats de klep van de papierbaan terug.
  11. Sluit de cartridgeklep.
    Afbeelding: De cartridgeklep sluiten
  12. Sluit het netsnoer weer op de achterkant van de printer aan en schakel de printer in.
  13. Druk op OK om de berichten op het bedieningspaneel van de printer te wissen.
Stap 3: Een statusrapport voor de printer afdrukken
Druk een testpagina af om te controleren of de hardware correct werkt.
  • Als de testpagina goed wordt afgedrukt, gaat u naar de volgende stap.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door naar de volgende oplossing.
Stap 4: Proberen af te drukken
Als de testpagina wordt afgedrukt, probeert u het originele document nogmaals af te drukken. Het probleem is opgelost als het document goed wordt afgedrukt.
Oplossing 4: Laat de printer nakijken
  opmerking:
Laat het product alleen nakijken als u alle bovenstaande oplossingen al hebt uitgeprobeerd en het product geen zelftestrapport afdrukt op normaal wit papier.
Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Neem contact op met HP Ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u zich in Azië of het Pacifisch gebied bevindt, neemt u contact op met HP Ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als de garantie voor uw product is verlopen, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.