• Informatie

HP LaserJet - Geavanceerde configuratie met HP Utility voor OS X

Gebruik de HP Utility om de status van de printer te controleren of de printerinstellingen via de computer weer te geven of te wijzigen.
U kunt gebruikmaken van de HP Utility als de printer beschikt over een USB-kabel of als het is aangesloten op een TCP/IP-netwerk.

HP Utility openen

1. Open de map Programma's op de computer.
  2. Selecteer eerst HP en vervolgens HP Utility.

Functies van HP Utility

In de HP Utility-werkbalk vindt u de volgende items:
  • Apparaten: Klik op deze knop om Mac-apparaten die door de HP Utility zijn gevonden, weer te geven of te verbergen.
  • Alle instellingen: Klik op deze knop om terug te keren naar de startweergave van de HP Utility.
  • HP-ondersteuning: Klik op deze knop om een browser te openen en naar de HP-ondersteuningspagina te gaan.
  • Benodigdheden: Klik op deze knop om de HP SureSupply-website te openen.
  • Registratie: Klik op deze knop om de registratiepagina van HP te openen.
  • Recycling: Klik op deze knop om de website van het HP Planet Partners-recyclingprogramma te openen.
De HP Utility bestaat uit pagina's die u kunt openen door in de lijst Alle instellingen te klikken. In de volgende tabel staat beschreven welke taken u kunt uitvoeren met HP Utility.
Item
Omschrijving
Status benodigdheden
Hiermee wordt de status van de printerbenodigdheden weergegeven en ziet u koppelingen om benodigdheden online te bestellen.
Apparaatgegevens
Hiermee wordt informatie over de huidige geselecteerde printer weergegeven, waaronder de service-id van de printer (indien toegewezen), de firmwareversie (FW-versie), het serienummer en het IP-adres.
Opdrachten
Stuurt na de afdruktaak speciale tekens of afdrukopdrachten naar de printer.
opmerking:
Deze optie is alleen beschikbaar nadat u in het menu Weergave de optie Toon geavanceerde opties hebt geselecteerd.
Bestand uploaden
Brengt bestanden over van de computer naar de printer. U kunt de volgende bestandstypen uploaden:
  • Taal HP LaserJet-printeropdrachten (.prn)
  • Portable Document Format (.pdf)
  • PostScript (.ps)
  • Text (.txt)
Energiebeheer
Configureer de energie-instellingen van de printer.
Firmware bijwerken
Zet een updatebestand voor firmware over naar de printer.
opmerking:
Deze optie is alleen beschikbaar nadat u in het menu Weergave de optie Toon geavanceerde opties hebt geselecteerd.
HP Connected
Hiermee hebt u toegang tot de HP Connected-website.
Berichtencentrum
Hier worden fouten weergegeven die in de printer zijn opgetreden.
Netwerkinstellingen
(Alleen printers die op een netwerk zijn aangesloten)
Hiermee configureert u de netwerkinstellingen, zoals de IPv4-instellingen IPv6-instellingen, Bonjour-instellingen en andere instellingen.
Beheer van benodigdheden
Hiermee configureert u wat de printer moet doen wanneer benodigdheden het einde van de geschatte levensduur naderen.
Configuratie van laden
Hiermee wijzigt u het papierformaat en de papiersoort voor elke lade.
Aanvullende instellingen
Hiermee opent u de geïntegreerde webserver van HP (EWS).
opmerking:
USB-verbindingen worden niet ondersteund.
Proxyserverinstellingen
Hiermee configureert u een proxyserver voor deze printer.