• Informatie

• Feedback

HP ENVY 4500 printers - Foutbericht 'Papierstoring'

Dit document is van toepassing op de HP ENVY 4500, 4501, 4502, 4503, 4504, 4505, 4506, 4507, 4508 en 4509 All-in-One printers.
Tijdens een afdruktaak stopt de printer met het invoeren van pagina's en wordt er een foutbericht Papierstoring weergegeven op het bedieningspaneel van de printer. Dit kan betekenen dat er papier in de printer vastzit.
opmerking:
Een bericht over een papierstoring is niet altijd terecht. De printer meldt mogelijk een papierstoring terwijl er geen papier is vastgelopen. De volgende stappen zijn van toepassing op zowel echte als onterechte papierstoringen.

Video-overzicht

De volgende video laat zien hoe u een papierstoring verhelpt.
opmerking:
In deze video ziet u de HP ENVY 4500 printer, maar de stappen zijn hetzelfde voor uw printer.

Stap 1: Controleren op vastgelopen papier

Papierstoringen kunnen in meerdere gedeelten van de printer optreden. Als u geen vastgelopen papier kunt vinden in het ene gedeelte, gaat u door naar het volgende gedeelte tot u het vastgelopen papier hebt gevonden.

Stap 2: Controleer of de printer op een stabiele ondergrond staat

1. Draai de printer voorzichtig op de rechterzijde.
    Afbeelding: De invoerlade naar buiten trekken
  2. Controleer het oppervlak onder en rond de printer op het volgende:
    • Vastgelopen stukjes papier in de invoerlade
    • Kleine, vaste objecten, zoals kabels, pennen, potloden en boeken
    • Zacht of oneffen oppervlakken, zoals onderleggers of tapijtachtig materiaal
  3. Verwijder mogelijke obstructies die zijn achtergebleven.
  4. Draai de printer weer in de normale positie.
  5. Sluit het netsnoer weer op de achterkant van de printer aan en schakel de printer in.
  6. Druk op OK om eventuele berichten op het bedieningspaneel te wissen.
Probeer af te drukken. Als de fout zich blijft voordoen, gaat u door naar de volgende stap.

Stap 3: Reinig de papierrollen achter het toegangsgebied van de cartridges

Er kunnen zich stof, papiervezels en ander vuil ophopen op de papierinvoerrollen. Dit kan leiden tot papierstoringen en problemen met de papierinvoer. Maak de rollen in de printer schoon en probeer opnieuw af te drukken.
  1. Druk op de aan-uitknop om de printer uit te schakelen als deze nog niet is uitgeschakeld.
  2. Koppel het netsnoer los van de achterkant van de printer.
      waarschuwing:
    Koppel het netsnoer los voordat u uw hand in de printer steekt om het risico op verwonding of elektrische schokken te vermijden.
  3. Open de cartridgeklep.
    Afbeelding: De cartridgeklep openen
  4. Zoek de klep van de papierbaan achter het toegangsgebied van de cartridge.
    Afbeelding: De klep van de papierbaan zoeken
  5. Knijp de lipjes samen en til vervolgens op om de klep van de papierbaan te verwijderen.
      Afbeelding: De klep van de papierbaan verwijderen
    1. De lipjes samenknijpen
    2. Optillen
  6. Maak het reinigingsstaafje enigszins vochtig met gedistilleerd water en wring overtollige vloeistof eruit.
  7. Druk het reinigingsstaafje tegen de rollen aan de binnenzijde van de printer en draai vervolgens de rollen met uw vingers omhoog. Zet enige druk om een eventuele ophoping van stof of vuil te verwijderen.
    Afbeelding: De rollen in de printer reinigen
  8. Laat de rollen 10 tot 15 minuten drogen.
  9. Controleer de rollen op de onderzijde van de klep van de papierbaan. Controleer of er geen rollen ontbreken, of ze gemakkelijk draaien en of ze meegeven als u ze indrukt. Als de rollen beschadigd zijn, vervangt u de klep van de papierbaan door een nieuwe klep.
    Afbeelding: De rollen op de onderzijde van de klep van de papierbaan controleren
  10. Vervang de klep van de papierbaan waarbij de lipjes met veerwerking naar de voorzijde van de printer zijn gericht. Druk lichtjes de klep omlaag aan de linker- en rechterrand. De klep klikt vast.
    opmerking:
    Zorg ervoor dat beide randen van de klep van de papierbaan op hun plaats zitten.
    Afbeelding : De klep van de papierbaan terugplaatsen
    Afbeelding: Plaats de klep van de papierbaan terug.
  11. Sluit de cartridgeklep.
    Afbeelding: De cartridgeklep sluiten
  12. Sluit het netsnoer weer op de achterkant van de printer aan en schakel de printer in.
  13. Druk op OK om de berichten op het bedieningspaneel van de printer te wissen.
Probeer af te drukken. Als de fout zich blijft voordoen, gaat u door naar de volgende stap.

Stap 4: De printer laten nakijken

Laat uw HP product nakijken of vervangen als het probleem zich blijft voordoen nadat alle voorgaande stappen zijn voltooid.
Ga naar Contact opnemen met HP klantenondersteuning om een productenreparatie of -vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, wordt u doorgestuurd naar een lokaal servicecenter in uw regio.
Ga naar Controle van de garantiestatus van het HP product om uw garantiestatus te bevestigen. Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.