• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP Color LaserJet Enterprise M855 and HP Color LaserJet Enterprise Flow MFP M880 - De formatter vervangen

Inleiding
Dit document beschrijft de procedures voor het verwijderen en vervangen van de formatter voor de HP Color LaserJet Enterprise M855 en HP Color LaserJet Enterprise Flow MFP M880.
Om de formatter te vervangen moet u de harde schijf (HDD) of het SSM-opslagapparaat (Solid-State Memory), de DIMM en de fax-PCA (Printed-Circuit Assembly) (indien geïnstalleerd) van de defecte formatter verwijderen en ze installeren op de vervangende formatter.
  opmerking:
U kunt een korte video van deze procedure bekijken. klik dan hier.
Voordat u begint
  • Gebruik onderstaande tabel om het juiste onderdeelnummer van de kit voor uw product te vinden en ga vervolgens naar www.hp.com/buy/parts om de kit te bestellen.
    • Onderdeelnummers van de formatterkit
    A2W77-67902 (alleen M855)
    Formatterkit met instructiegids
    A2W77-67903 (alleen M855; China/India)
    Formatterkit met instructiegids (alleen China/India)
    A2W75-67902 (alleen M880)
    Formatterkit met instructiegids
    A2W75-67903 (alleen M880; China/India)
    Formatterkit met instructiegids (alleen China/India)
Vereist gereedschap
  • Er zijn geen speciale gereedschappen vereist voor het installeren van deze kit.
  let op:
Dit product bevat bestanddelen die kunnen worden beschadigd door elektrostatische ontlading (ESD). Om de kans op ESD-schade te verkleinen plaatst u het product op een ESD-mat (indien beschikbaar) en draagt u een ESD-polsband aangesloten op een geaard oppervlak. Als u niet over een ESD-werkplek of -mat beschikt, aard uzelf dan door contact te maken met het bladmetalen frame voordat u een onderdeel aanraakt dat gevoelig is voor elektrostatische ontlading.
Stap 1 - De formatter verwijderen
  1. Doe het volgende:
    1. Schakel het apparaat uit.
    2. Verwijder het netsnoer.
        waarschuwing:
      Om schade aan het product te voorkomen, schakelt u het apparaat uit en wacht u vijf seconden. Verwijder vervolgens het netsnoer voordat u onderhoud uitvoert aan het product.
    3. Ontkoppel alle kabels en accessoires van de formatter.
  2. Draai de twee duimschroeven in de formatter los en trek vervolgens de formatter uit het product.
    Afbeelding : De formatter verwijderen
Stap 2 - De HDD of het SSM verwijderen
Identificeer het type opslagapparaat dat is geïnstalleerd op de formatter.
De HDD verwijderen
  let op:
onderdeel gevoelig voor ESD.
  1. Ontkoppel twee aansluitingen (label 1).
      opmerking:
    trek de zwarte aansluiting omhoog om deze te ontkoppelen (label 2). Trek niet aan de kabel om de aansluiting te ontkoppelen.
    Afbeelding : Twee connectors losmaken
  2. Maak twee lipjes vrij en verwijder vervolgens de HDD door deze los te schuiven uit de plastic bevestigingsbeugel.
      opmerking:
    Leg dit onderdeel apart. Het wordt geïnstalleerd op de vervangende formatteereenheid.
    Afbeelding : De HDD verwijderen
De SSM verwijderen
  let op:
onderdeel gevoelig voor ESD.
  1. Ontkoppel twee aansluitingen (label 1).
      opmerking:
    trek de zwarte aansluiting omhoog om deze te ontkoppelen (label 2). Trek niet aan de kabel om de aansluiting te ontkoppelen.
    Afbeelding : Twee connectors losmaken
  2. Maak twee lipjes vrij (1) en verwijder vervolgens het SSM door deze los te schuiven uit de plastic bevestigingsbeugel (2).
      opmerking:
    Leg dit onderdeel apart. Het wordt geïnstalleerd op de vervangende formatteereenheid.
    Afbeelding : De SSM verwijderen
Stap 3 - De DIMM verwijderen
  let op:
onderdeel gevoelig voor ESD.
  1. Zoek de DIMM die op de formatter is geïnstalleerd.
    Afbeelding : De DIMM zoeken
  2. Maak de twee klemmetjes aan weerszijden los door deze voorzichtig van elkaar vandaan te trekken.
    Afbeelding : De bevestigingsklemmetjes losmaken
  3. Draai de DIMM naar boven om deze te verwijderen.
      opmerking:
    Leg dit onderdeel apart. Het wordt geïnstalleerd op de vervangende formatteereenheid.
    Afbeelding : Verwijder de DIMM
Stap 4 - De fax-PCA verwijderen
  opmerking:
Alleen MFP-producten hebben een fax-PCA. Als uw product geen fax-PCA heeft, gaat u naar Stap 5 - De vervangende formatter uitpakken.
  let op:
onderdeel gevoelig voor ESD.
  1. Zoek de fax-PCA die op de formatter is geïnstalleerd.
    Afbeelding : De fax-PCA zoeken
  2. Maak de fax-PCA los door het uiteinde van de connector (bij de telefoonpoort) van de fax-PCA omhoog uit de formatter te draaien.
    Afbeelding : Eén connector losmaken
  3. Verwijder de fax-PCA voorzichtig van de beugel van de formatter.
      opmerking:
    Leg dit onderdeel apart. Het wordt geïnstalleerd op de vervangende formatteereenheid.
    Afbeelding : De fax-PCA verwijderen
Stap 5 - De vervangende formatter uitpakken
Haal de vervangende formatter uit de verpakking.
  let op:
onderdeel gevoelig voor ESD.
  opmerking:
HP adviseert om de defecte formatter op ecologisch verantwoorde wijze af te voeren.
Gooi de HDD of het SSM, de DIMM en fax-PCA (alleen MFP-producten) die u eerder hebt verwijderd, niet weg.
Afbeelding : Illustratie van recyclen en uitpakken
Stap 6 - DE HDD of SSM installeren
  let op:
onderdeel gevoelig voor ESD.
  1. Voor het installeren van de HDD gaat u als volgt te werk:
    1. Schuif de HDD op de plastic bevestigingsbeugel.
      Afbeelding : De HDD installeren
    2. Sluit twee connectors aan.
      Afbeelding : Twee connectors aansluiten
  2. Voor het installeren van de SSM gaat u als volgt te werk:
    1. Schuif de SSM op de plastic bevestigingsbeugel.
      Afbeelding : De SSM installeren
    2. Sluit twee connectors aan.
      Afbeelding : Twee connectors aansluiten
Stap 7 - De DIMM installeren
  let op:
onderdeel gevoelig voor ESD.
  1. Schuif de DIMM voorzichtig met een hoek in de houder op de formatter.
      opmerking:
    Plaats de DIMM zo dat de sleuf in de DIMM is uitgelijnd met het lipje in de houder.
    Afbeelding : De DIMM-inkeping uitlijnen
  2. Draai de DIMM in de richting van de pijl om deze te installeren.
    Afbeelding : De DIMM installeren
  3. Wanneer u de DIMM installeert, moeten de bevestigingsklemmetjes aan de rechter- en linkerzijde van de DIMM vastklikken.
    Afbeelding : De installatie van de DIMM controleren
Stap 8 - De fax-PCA installeren
  opmerking:
Alleen MFP-producten hebben een fax-PCA. Als uw product geen fax-PCA heeft, gaat u naar Stap 9 - De vervangende formatter installeren.
  let op:
onderdeel gevoelig voor ESD.
  1. Schuif de faxpoort van de fax-PCA in de houder op de formattereenheid.
    Afbeelding : De faxpoort plaatsen
  2. Zet de fax-PCA vast door het uiteinde van de connector van de fax-PCA naar beneden naar de formatter te draaien. Druk de fax-PCA voorzichtig op zijn plaats.
    Afbeelding : De fax-PCA installeren
Stap 9 - De vervangende formatter installeren
  let op:
onderdeel gevoelig voor ESD.
  1. Lijn de formatter uit met de geleiders aan de boven- en onderkant van de formattereenheid en duw de formatter in de sleuf totdat deze goed op zijn plaats zit.
    Afbeelding : De formatter installeren
  2. Draai de twee duimschroeven handvast aan.
    Afbeelding : De twee duimschroeven aandraaien
Stap 10 - De installatie testen
  1. Doe het volgende:
    1. Sluit alle kabels van de formatter weer aan.
    2. Sluit het netsnoer aan.
  2. Schakel het apparaat in.
    Om te controleren of de formatter correct is geïnstalleerd, moet u de volgende functies van de leds op de formatter controleren:
    • Het hartslaglampje (1) geeft aan dat de formatteer goed functioneert.
      • Terwijl het product wordt opgestart, brandt het hartslaglampje continu rood ongeveer één seconde en wordt dan groen voor ongeveer twintig seconden.
      • Nadat de initialisatie is voltooid, knippert het hartslaglampje continu als de printer correct functioneert.
    • Het verbindingslampje (2) geeft aan dat de formatter goed op zijn plaats zit. Het brandt groen wanneer het apparaat wordt ingeschakeld en blijft groen als de formatter goed op zijn plaats zit.
    Als de lampjes niet correct werken, schakelt u het apparaat uit, verwijdert u de formatter en installeer u deze opnieuw (zorg ervoor dat de formatter goed op zijn plaats zit voordat u de duimschroeven vastdraait).
    Afbeelding : Leds van de formatter controleren