HP Color LaserJet Enterprise M855 and HP Color LaserJet Enterprise Flow MFP M880 - Het SSM vervangen

Inleiding
Dit document beschrijft de procedures voor het verwijderen en vervangen van het SSM (Solid-State Memory) voor de HP Color LaserJet Enterprise M855 en HP Color LaserJet Enterprise Flow MFP M880.
Voordat u begint
  • Gebruik onderstaande tabel om het juiste onderdeelnummer van de kit voor uw product te vinden en ga vervolgens naar www.hp.com/buy/parts om de kit te bestellen.
    Onderdeelnummer van de SSM-vervangingskit
    A2W77-67909
    SSM-kit met instructiegids
Vereist gereedschap
  • Er zijn geen speciale gereedschappen vereist voor het installeren van deze kit.
  let op:
Dit product bevat bestanddelen die kunnen worden beschadigd door elektrostatische ontlading (ESD). Om de kans op ESD-schade te verkleinen plaatst u het product op een ESD-mat (indien beschikbaar) en draagt u een ESD-polsband aangesloten op een geaard oppervlak. Als u niet over een ESD-werkplek of -mat beschikt, aard uzelf dan door contact te maken met het bladmetalen frame voordat u een onderdeel aanraakt dat gevoelig is voor elektrostatische ontlading.
Stap 1 - De formatter verwijderen
  1. Doe het volgende:
    1. Schakel het apparaat uit.
    2. Verwijder het netsnoer.
        waarschuwing:
      Om schade aan het product te voorkomen, schakelt u het apparaat uit en wacht u vijf seconden. Verwijder vervolgens het netsnoer voordat u onderhoud uitvoert aan het product.
    3. Ontkoppel alle kabels en accessoires van de formatter.
  2. Draai de twee duimschroeven in de formatter los en trek vervolgens de formatter uit het product.
    Afbeelding : De formatter verwijderen
Stap 2 - Het SSM verwijderen
  let op:
onderdeel gevoelig voor ESD.
  1. Zoek het SSM dat is geïnstalleerd op de formatter.
    Afbeelding : Het SSM zoeken
  2. Ontkoppel twee aansluitingen (label 1).
      opmerking:
    trek de zwarte aansluiting omhoog om deze te ontkoppelen (label 2). Trek niet aan de kabel om de aansluiting te ontkoppelen.
    Afbeelding : Twee connectors losmaken
  3. Maak twee lipjes vrij (1) en verwijder vervolgens het SSM door deze los te schuiven uit de plastic bevestigingsbeugel (2).
    Afbeelding : De SSM verwijderen
  4. Maak de draadbescherming los van de SSM.
      opmerking:
    leg deze draadbescherming terzijde. Deze zal worden geïnstalleerd op het vervangende onderdeel.
    Afbeelding : Kabelset losmaken
Stap 3 - Het vervangende SSM uitpakken
Haal het vervangende SSM uit de verpakking.
  let op:
onderdeel gevoelig voor ESD.
  opmerking:
HP raadt aan het defecte SSM op ecologisch verantwoorde wijze af te voeren.
Afbeelding : Illustratie van uitpakken en recyclen
Stap 4 - Het vervangende SSM installeren
  let op:
onderdeel gevoelig voor ESD.
  1. Schuif de hoek van de vervangende SSM in de bevestiging (label 1) en roteer vervolgens het SSM neerwaarts (label 2).
    Afbeelding : Het SSM plaatsen
  2. Trek de hoeken van de bevestiging enigszins naar buiten (label 1) en roteer vervolgens het SSM neerwaarts (label 2). Maak de hoeken van de bevestiging vrij zodat de lipjes (label 1) het SSM op de juiste plaats houden.
    Afbeelding : Zet het SSM vast in de beugel
  3. Sluit de draadbeveiliging van het vorige SSM aan op het vervangende SSM.
    Afbeelding : De kabelset aansluiten
  4. Schuif de SSM op de plastic bevestigingsbeugel.
    Afbeelding : De SSM installeren
  5. Sluit twee connectors aan.
    Afbeelding : Twee connectors aansluiten
Stap 5 - De formatter opnieuw installeren
  let op:
onderdeel gevoelig voor ESD.
  1. Lijn de formatter uit met de geleiders aan de boven- en onderkant van de formattereenheid en duw de formatter in de sleuf totdat deze goed op zijn plaats zit.
    Afbeelding : De formatter installeren
  2. Draai de twee duimschroeven handvast aan.
    Afbeelding : De twee duimschroeven aandraaien
Stap 6 - De installatie testen
  1. Doe het volgende:
    1. Sluit alle kabels van de formatter weer aan.
    2. Sluit het netsnoer aan.
  2. Schakel het apparaat in.
    Om te controleren of de formatter correct is geïnstalleerd, moet u de volgende functie van het verbindingslampje op de formatter controleren.
    • Het verbindingslampje (1) geeft aan dat de formatter goed op zijn plaats zit. Het brandt groen wanneer het apparaat wordt ingeschakeld en blijft groen als de formatter goed op zijn plaats zit.
    Als het lampje niet correct werkt, schakelt u het apparaat uit, verwijdert u de formatter, en installeert u deze opnieuw (zorg ervoor dat de formatter goed op zijn plaats zit voordat u de duimschroeven vastdraait).
    Afbeelding : Formatter-led controleren
Stap 7 - De productfirmware opnieuw installeren
  1. Schakel het apparaat uit.
  2. Voer een van de volgende handelingen uit:
      1. Kies Drivers, Software, en Firmware en selecteer vervolgens Cross operating system (BIOS, Firmware, Diagnostics, etc.).
      2. Ga naar de firmware-download en klik vervolgens op Download.
    • Buiten de VS gaat u naar www.hp.com/support.
      1. Selecteer uw land/regio.
      2. Klik op Productondersteuning & probleemoplossing.
      3. Voer de productnaam in en selecteer Zoeken. Kies Drivers, Software, en Firmware en selecteer vervolgens Cross operating system (BIOS, Firmware, Diagnostics, etc.).
      4. Ga naar de firmware-download en klik vervolgens op Download.
  3. Kopieer het firmware-upgradebestand naar de hoofdmap op een USB-flashstation. Het firmware-upgradebestand heeft de extensie .bdl.
  4. Plaats het USB-flashstation in de USB-poort op het bedieningspaneel van het product.
  5. Schakel het apparaat in.
  6. Op het bedieningspaneel wordt het volgende bericht weergegeven: Fout: 99.09.63 Ongeldige schijf. Raak de knop OK aan om door te gaan.
  7. Wacht totdat het opstartmenu op het scherm van het bedieningspaneel verschijnt en raak vervolgens de pijl omlaag aan om te bladeren naar 3 Administrator (3 Beheerder). Raak de knop OK aan om dit te selecteren.
  8. Raak de pijlknop omlaag aan om te bladeren naar 6 Manage Disk (6 Schijf beheren). Raak de knop OK aan om dit te selecteren.
  9. Raak de pijlknop omlaag aan om te bladeren naar + 6 Opstartapparaat. Raak de knop OK aan om dit te selecteren.
  10. Raak de pijlknop omlaag aan om te bladeren naar 2 Wissen/ Ontgrendelen. Raak de knop OK aan om dit te selecteren.
  11. Het bericht Doorgaan met gevraagde actie verschijnt. Raak de knop OK aan om dit te selecteren.
  12. Raak de knop Terug aan om gaan naar het beginscherm van het opstartmenu.
  13. Raak de pijlknop omlaag aan om te bladeren naar 3 Administrator (3 Beheerder). Raak de knop OK aan om dit te selecteren.
  14. Raak de pijl omlaag aan om te bladeren naar 1 Download (1 Downloaden). Raak de knop OK aan om dit te selecteren.
  15. Raak de knop met de pijl omlaag aan om te bladeren naar 3 USB Thumbdrive (3 USB-stick). Raak de knop OK aan om dit te selecteren.
  16. Mogelijk worden meerdere .bdl-bestanden weergegeven. Raak de pijlknop omlaag aan om te bladeren naar het firmware- upgradebestand dat u eerder hebt gedownload. Raak de knop OK aan om dit te selecteren.
      opmerking:
    als er geen .bdl-bestanden worden vermeld, probeer het bestand dan op te slaan op een ander USB-flashstation.
  17. Wacht tot het bestand is overgebracht. Wanneer de overdracht is voltooid, wordt het bericht Complete (Voltooid) weergegeven op het scherm.
  18. Schakel het product uit, verwijder het USB-flashstation en schakel het product daarna weer in. Wacht enkele minuten terwijl het product wordt geïnitialiseerd. Als de upgrade mislukt, probeer dan het firmware-upgradebestand opnieuw over te brengen.
      opmerking:
    Als de upgrade opnieuw mislukt, neemt u contact op met HP-ondersteuning op http://www.hp.com/support/colorljM855 (M855-product) of http://www.hp.com/support/colorljflowMFPM880 (M880-product).