• Informatie

• Feedback

HP Designjet T2500 eMultifunctional Printer Series - Strepen zijn te dik, te dun of ontbreken

Strepen zijn te dik, te dun of ontbreken

Afbeelding : Dunne en ontbrekende lijnen
  1. Controleer of de papiersoort die u hebt geladen, overeenkomt met de papiersoort die u op het voorpaneel en in de software hebt geselecteerd. Zie Informatie over het papier bekijkenInformatie over het papier bekijken.
  2. Controleer of u geschikte kwaliteitsinstellingen voor uw toepassing gebruikt (zie AfdrukkenAfdrukken). Als u op fotopapier afdrukt, selecteer dan het dialoogvenster voor aangepaste afdrukkwaliteitsopties en schakel de optie Maximum detail (Maximumdetail) in indien beschikbaar. U kunt nu proberen de taak opnieuw af te drukken om te controleren of het probleem is opgelost.
  3. Als de resolutie van de afbeelding groter is dan de afdrukresolutie, kan de kwaliteit van de lijnen afnemen. Als u de PCL3GUI of de HP-GL/2 driver voor Windows gebruikt, kunt u de optie Max. Application Resolution (Max. applicatieresolutie) in het tabblad Advanced (Geavanceerd) van het driverdialoogvenster onder Document Options (Documentopties) > Printer Features (Printerinstellingen) terugvinden. Als u deze optie wijzigt, kunt u nu proberen de taak opnieuw af te drukken om te controleren of het probleem is opgelost.
  4. Als u op papier zonder coating afdrukt in de snelle modus, probeer dan eens het papier te laden als Bright Bond.
  5. Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u naar het voorpaneel en drukt u op , dan , vervolgens Image quality maintenance (Onderhoud afdrukkwaliteit) > Calibration status (Kalibratiestatus) om de uitlijningsstatus van de printkop te bekijken. Als de status op Pending (in behandeling) staat, moet u de printkop uitlijnen. Zie Lijn de printkop uitLijn de printkop uit. Na het uitlijnen kunt u proberen de taak opnieuw af te drukken om te controleren of het probleem is opgelost.
  6. Ga naar het voorpaneel en druk op , dan op , vervolgens op Image quality maintenance (Onderhoud afdrukkwaliteit) > Calibration status (Kalibratiestatus) om de kalibratiestatus van de papierdoorvoer te bekijken. Als de status op Default (standaard) staat, voer dan kalibratie van de papierdoorvoer uit: zie De papierdoorvoer opnieuw kalibrerenDe papierdoorvoer opnieuw kalibreren.
  7. Als de lijnen te dun zijn of ontbreken, druk dan een beelddiagnoseafdruk af. Zie De beelddiagnoseafdrukDe beelddiagnoseafdruk.
Als het probleem zich ondanks de hierboven beschreven maatregelen blijft voordoen, neem dan contact op met een klantenservicevertegenwoordiger voor verdere ondersteuning.