HP Designjet T2500 eMultifunctional Printer Series - Afdrukkwaliteit selecteren

Afdrukkwaliteit selecteren
De printer beschikt over verschillende opties voor afdrukkwaliteit, aangezien het afdrukken op de hoogste kwaliteit meer tijd kost. Sneller afdrukken gaat ten koste van de kwaliteit.
De keuze voor printkwaliteit is een schuifbalk waarmee u kunt kiezen tussen kwaliteit en snelheid. Met sommige papiertypes kunt u kiezen voor een compromis tussen de twee.
U kunt ook kiezen uit de aangepaste opties: Best, Normal (Normaal) en Fast (Snel). Als u Fast (Snel) selecteert, kunt u ook Economode selecteren, voor een lagere renderingresolutie en minder inktverbruik. Hierdoor wordt de afdruksnelheid nog verder vergroot, maar wordt de afdrukkwaliteit verlaagd. Economode kan alleen uit de aangepaste opties worden gekozen (niet vanaf de schuifbalk).
Er zijn ook twee aanvullende aangepaste opties die gevolgen kunnen hebben voor de afdrukkwaliteit: Maximum Detail (Maximale Details) en More Passes (Meer passeringen). Zie Afdrukken met hoge kwaliteitAfdrukken met hoge kwaliteit.
  opmerking:
In het dialoogvenster van de Windows-driver wordt de renderingresolutie voor de afdruktaak getoond in het dialoogvenster Custom Print Quality Options (Aangepaste opties voor afdrukkwaliteit); selecteer Custom options (Aangepaste opties) en daarna Settings (Instellingen).
U kunt opties voor de afdrukkwaliteit op de volgende manieren selecteren:
  • In het dialoogvenster van de Windows-driver: ga naar het tabblad Paper/Quality (Papier/kwaliteit) en kijk naar het gedeelte Print Quality (Afdrukkwaliteit). Als u Standard Options (Standaardopties) selecteert, verschijnt er een eenvoudige schuifbalk waarmee u kunt kiezen voor snelheid of kwaliteit. Als u Custom Options (Aangepaste opties) selecteert, ziet u de specifiekere opties die hierboven worden beschreven.
  • In het afdrukdialoogvenster in Mac OS X: ga naar het vak Paper/Quality (Papier/kwaliteit) en kijk naar het gedeelte Quality Options (Kwaliteitsopties). Als u Standard (Standaard) selecteert, verschijnt er een eenvoudige schuifbalk waarmee u kunt kiezen voor snelheid of kwaliteit. Als u Custom (Aangepaste) selecteert, ziet u de specifiekere opties die hierboven worden beschreven.
  • Op de pagina voor taak indienen van de geïntegreerde webserver: selecteer Basic settings > Print quality (Basisinstellingen > Afdrukkwaliteit). Als u Standard options selecteert, kunt u kiezen tussen Speed (Snelheid) en Quality (Kwaliteit). Als u Custom Options (Aangepaste opties) selecteert, ziet u de specifiekere opties die hierboven worden beschreven.
  • Via het voorpaneel: druk achtereenvolgens op , , Setup > Printing preferences > Print quality (Instellingen > Afdrukvoorkeuren > Afdrukkwaliteit).
      opmerking:
    Als de afdrukkwaliteit vanuit uw computer wordt ingesteld, overschrijft deze de afdrukkwaliteitinstelling van het voorpaneel.
  opmerking:
De afdrukkwaliteit van pagina's die door de printer zijn of worden ontvangen, kan niet meer worden aangepast, zelfs als het afdrukken nog niet is gestart.