• Informatie

HP Designjet T2500 eMultifunctional Printer Series - Een computer met de printer verbinden via het netwerk (Mac OS X)

U kunt de printer op de volgende manieren aansluiten op een Mac OS X-netwerk:
  • Bonjour:
  • TCP/IP
opmerking:
Bonjour wordt voor het lokale netwerk aanbevolen; TCP/IP wordt voor andere netwerken aanbevolen.
De volgende instructies zijn van toepassing indien u van plan bent met een printerdriver af te drukken vanuit softwaretoepassingen. Zie AfdrukkenAfdrukken voor alternatieve manieren van afdrukken.
Controleer de apparatuur voordat u begint:
  • De printer moet zijn geconfigureerd en ingeschakeld.
  • De Ethernet-switch of router moet aan staan en correct werken.
  • Controleer of de printer en de computer zijn ingeschakeld en aangesloten op het (draadloze of bekabelde) netwerk. Zie De printer op het netwerk aansluitenDe printer op het netwerk aansluiten.
U kunt nu de printersoftware installeren en de printer aansluiten.

Bonjour-verbinding

1. Ga naar het voorpaneel en druk op , dan . Noteer de mDNS-servicenaam van uw printer.
  2. Voor de beste prestaties tijdens het gebruiken van de HP driver, is het aanbevolen om de Bonjour Highest Priority Service te wijzigen van IPP Printing (Afdrukken via IPP) naar 9100 Printing (Afdrukken via 9100). U kunt deze instelling vanuit de geïntegreerde webserver wijzigen (zie Toegang tot de geïntegreerde webserverToegang tot de geïntegreerde webserver): selecteer Networking > Other settings (Andere instellingen) > Bonjour settings (Bonjour-instellingen), verander instelling zoals aangegeven en klik dan op Apply (Toepassen).
  3. Plaats de dvd van de HP Start-up Kit in uw dvd-station.
  4. Klik op het dvd-pictogram op het bureaublad.
  5. Open het Mac OS X HP Designjet-installatieprogramma.
  6. Volg de instructies op het scherm.
  7. De printersoftware is geïnstalleerd, inclusief de printerstuurprogramma's en andere HP-software zoals de HP Utility. Een actieve internetverbinding is aanbevolen om een volledige installatie van de laatste software uit te voeren.
    Als Web Services is ingeschakeld op uw printer, kunt u per e-mail afdrukopdrachten naar uw printer sturen. U kunt het e-mailadres op het voorpaneel van de printer vinden: druk op , daarna op . Verzend in de bijlage vervolgens het bestand dat u wilt afdrukken naar dat e-mailadres.
  8. Wanneer de software is geïnstalleerd, wordt de HP Printer Setup Assistant (HP-assistent voor printerconfiguratie) automatisch gestart en wordt er een verbinding met de printer ingesteld. Volg de instructies op het scherm.
  9. Zoek wanneer u bij het scherm Select Printer (Printer selecteren) komt de mDNS-servicenaam van uw printer op (die u hebt genoteerd bij stap 1) in de kolom Printernaam.
    • Als u de juiste naam vindt, scrolt u opzij indien nodig om de kolom Verbindingstype te zien, en controleert u of er Bonjour staat. Markeer vervolgens deze regel. Ga anders door met zoeken in de lijst.
    • Als u de naam van uw printer niet kunt vinden met een verbindingstype Bonjour, markeer dan het vakje My printer is not in the list (Mijn printer staat niet in de lijst).
    Klik op Doorgaan.
  10. Volg de instructies op het scherm verder. Wanneer u bij het scherm Printer Queue Created (Printerwachtrij gemaakt) komt, klikt u op Quit om te stoppen, of op Create New Queue (Nieuwe wachtrij maken) als u verbinding wilt maken met een andere printer op het netwerk.
  11. Als de HP Printer Setup Assistant (HP-assistent voor printerconfiguratie) helemaal is uitgevoerd, haalt u de dvd uit het dvd-rom-station.
Als het printerstuurprogramma al is geïnstalleerd, dan kan de HP Printer Setup Assistant op elk moment vanaf de dvd worden gestart.

TCP/IP-verbinding

1. Ga naar het voorpaneel en noteer de URL van de printer (zie Toegang tot de geïntegreerde webserverToegang tot de geïntegreerde webserver).
  2. Plaats de dvd van de HP Start-up Kit in uw dvd-station.
  3. Klik op het dvd-pictogram op het bureaublad.
  4. Open het Mac OS X HP Designjet-installatieprogramma.
  5. Volg de instructies op het scherm.
  6. De printersoftware is geïnstalleerd, inclusief de printerstuurprogramma's en andere HP-software zoals de HP Utility. Een actieve internetverbinding is aanbevolen om een volledige installatie van de laatste software uit te voeren.
    Als Web Services is ingeschakeld op uw printer, kunt u per e-mail afdrukopdrachten naar uw printer sturen. U kunt het e-mailadres op het voorpaneel van de printer vinden: druk op , daarna op . Verzend in de bijlage vervolgens het bestand dat u wilt afdrukken naar dat e-mailadres.
  7. Wanneer de software is geïnstalleerd, wordt de HP Printer Setup Assistant (HP-assistent voor printerconfiguratie) automatisch gestart en wordt er een verbinding met de printer ingesteld. Volg de instructies op het scherm.
  8. Zoek wanneer u bij het scherm Printer selecteren komt de URL van die printer op (die u hebt genoteerd bij stap 1) in de kolom Printernaam.
    • Als u de juiste naam vindt, scrolt u opzij indien nodig om de kolom Verbindingstype te zien, en controleert u of er IP Printing (afdrukken via IP) staat. Markeer vervolgens deze regel. Ga anders door met zoeken in de lijst.
    • Als u de naam van uw printer niet kunt vinden met een verbindingstype IP Printing, markeer dan het vakje My printer is not in the list (Mijn printer staat niet in de lijst).
    Klik op Doorgaan.
  9. Volg de instructies op het scherm verder. Wanneer u bij het scherm Printer Queue Created (Printerwachtrij gemaakt) komt, klikt u op Quit om te stoppen, of op Create New Queue (Nieuwe wachtrij maken) als u verbinding wilt maken met een andere printer op het netwerk.
  10. Als de HP Printer Setup Assistant (HP-assistent voor printerconfiguratie) helemaal is uitgevoerd, haalt u de dvd uit het dvd-rom-station.
Als het printerstuurprogramma al is geïnstalleerd, dan kan de HP Printer Setup Assistant op elk moment vanaf de dvd worden gestart.