• Informatie

HP Designjet T2500 eMultifunctional Printer Series - Voorpaneel

Het voorpaneel bevindt zich rechts vooraan op de printer. Het geeft u volledige controle over uw printer: vanuit het voorpaneel kunt u afdrukken, informatie bekijken over de printer, printerinstellingen wijzigen, kalibraties en tests uitvoeren, enzovoort. Het voorpaneel toont ook waarschuwings- en foutmeldingen wanneer dat nodig is. Op verschillende plaatsen in deze handleiding vindt u informatie over specifieke gebruikstoepassingen van het voorpaneel.
  1. Een Hi-Speed USB-hostpoort bedoeld voor het verbinden van een USB-flashstation, waarmee bestanden kunnen worden geleverd voor afdrukken of een bestemming voor gescande bestanden. Als een USB-flashstation is geplaatst, wordt er een USB-pictogram weergegeven op het startscherm van het voorpaneel.
  2. Het voorpaneel zelf: een aanraakgevoelig scherm met een grafische gebruikersinterface.
  3. Luidsprekers.
  4. De Aan/uit-knop waarmee u de printer in en uit kunt schakelen. Het lampje van de knop brandt als de printer aan staat. Het knippert wanneer de printer in de slaapstand staat.
Het voorpaneel heeft een groot centraal gedeelte om dynamische informatie en pictogrammen te tonen. Aan de linkerkant kunt u tot zes vaste pictogrammen zien op verschillende momenten. Normaal gesproken worden deze niet allemaal op hetzelfde moment getoond.
Vaste pictogrammen die u links en rechts hebt vastgezet
  • Druk op om terug te keren naar het startscherm.
  • Druk op om help weer te geven over het huidige scherm.
  • Druk op om naar het vorige item te gaan.
  • Druk op om naar het volgende item te gaan.
  • Druk op om naar het vorige scherm terug te keren. Hiermee gaan geen wijzigingen verloren die zijn aangebracht in het huidige scherm.
  • Druk op om het huidige proces te annuleren.
Dynamische pictogrammen beginscherm
De volgende items worden alleen op het beginscherm weergegeven.
  • Druk op om naar het informatiescherm te gaan, waar u informatie kunt bekijken over de printer- en scanstatus, printerinstellingen kunt wijzigen of acties kunt starten, zoals het laden van papier of het vervangen van inktvoorraden.
  • Druk op om papier uit de scanner te verwijderen. Als er zich geen papier in de scanner bevindt, wordt deze knop niet weergegeven.
  • Rechts van de bovenstaande knop ziet u een bericht met de printerstatus of de belangrijkste huidige waarschuwing.
  • Druk op om een bestand af te drukken. Zie AfdrukkenAfdrukken.
  • Druk op om een vel papier te scannen en de afbeelding op te slaan in een bestand, hetzij in een netwerkmap of op een USB-flashstation. Zie Bezig met scannenBezig met scannen.
  • Druk op om een vel papier te kopiëren (scannen en afdrukken). Zie KopiërenKopiëren.
  • Druk op om de afdruk- en scantaakwachtrijen weer te geven en te beheren. Er verschijnt een kleiner waarschuwingspictogram als taken in de wacht staan. Zie TaakwachtrijbeheerTaakwachtrijbeheer.
  • Druk op om informatie weer te geven over het USB-flashstation. Dit pictogram verschijnt alleen wanneer een USB-flashstation is aangesloten.
  • Druk op voor toegang tot beschikbare toepassingen. Zie http://www.hp.com/go/designjeteprinters. Dit pictogram wordt alleen weergegeven als één of meer toepassingen zijn geïnstalleerd.

Informatiescherm

Druk op op het beginscherm om bij het informatiescherm te komen.
Dynamische pictogrammen van informatiescherm
  • Druk op voor informatie over de papierstatus.
  • Druk op voor informatie over de status van de inktcartridges.
  • Druk op voor informatie over de printkopstatus.
  • Druk op voor informatie over de netwerkstatus.
  • Druk op voor een lijst met waarschuwingen.
  • Druk op voor informatie over de printer.
  • Druk op om afdruk- of scaninstellingen weer te geven en te wijzigen.

Slaapstand

Slaapstand zet de printer in een verminderde energiemodus na een periode van inactiviteit en zet het voorpaneelscherm uit om energie te besparen. Printerfuncties kunnen worden ingeschakeld vanuit deze modus en de printer behoudt netwerkconnectiviteit en wordt alleen wakker als dat nodig is. De printer kan ontwaken uit de slaapstand met de Aan/uit-knop, door een afdruktaak te verzenden, of door de scanner, een rolklep of de stapelaarklep te openen. De printer wordt binnen enkele seconden wakker. Dit duurt korter dan bij een uitgeschakelde printer. In de slaapmodus knippert de Aan/uit-knop.
Wanneer u de tijd wilt wijzigen die verstrijkt voordat de slaapmodus actief wordt, drukt u op , vervolgens op , Setup > Front panel options > Sleep mode wait time (Set-up > Opties voorpaneel > Wachttijd slaapmodus). U kunt een tijd instellen tussen 1 en 240 minuten; de standaardinstelling is 30 minuten.
Printermonitoring (met de afdrukspoeler) en printerbeheer op afstand met de HP Utility en Web JetAdmin blijven beschikbaar tijdens de slaapstand. Sommige beheertaken op afstand bieden de optie om op afstand de printer wakker te maken wanneer er een taak gedaan moet worden.