• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP Designjet Z5400 PostScript ePrinter Series - Kleurbeheer voor printerdrivers

Kleurbeheeropties
Het doel van kleurbeheer is de kleuren zo accuraat mogelijk op alle apparaten te reproduceren. Zo ziet u op een afgedrukte afbeelding kleuren die sterk lijken op die van dezelfde afbeelding op een beeldscherm.
Er zijn twee basisbenaderingen van kleurbeheer voor uw printer:
  • Kleuren beheerd door toepassing: In dit geval moet uw toepassingsprogramma de kleuren van uw afbeelding converteren naar de kleurruimte van uw printer en papiertype met het ICC-profiel dat geïntegreerd is in de afbeelding en het ICC-profiel van uw printer en papiertype.
  • Door printer beheerde kleuren: in dit geval stuurt uw toepassingsprogramma uw afbeelding naar de printer zonder kleurconversies en converteert de printer de kleuren naar zijn eigen kleurruimte. De details van dit proces hangen af van de grafische taal die u gebruikt.
    • PostScript: De PostScript-interpretatiemodule voert de kleurconversie uit met profielen die in de printer zijn opgeslagen en aanvullende profielen die zijn verzonden met de PostScript-taak. Dit soort kleurbeheer wordt gedaan als u de PostScript-driver gebruikt en u printerkleurbeheer specificeert of als u een PostScript, PDF-, TIFF- of JPEG-bestand direct naar de printer verstuurd met de geïntegreerde webserver. In beide gevallen moet u de profielen selecteren die als standaard gebruikt moeten worden (voor het geval de taak er geen specificeert) en de toe te passen weergavestrategie.
    • Niet-PostScript (PCL3, HP-GL/2, RTL): het kleurbeheer wordt gedaan met een set opgeslagen kleurtabellen. ICC-profielen worden niet gebruikt. Deze methode is iets minder veelzijdig dan de alternatieven, maar het is eenvoudiger en sneller en kan goede resultaten produceren met standaard HP papiertypes. Dit soort kleurbeheer wordt gedaan als u een PCL3-, HP-GL/2- of RTL-bestand direct naar de printer stuurt via de geïntegreerde webserver.
        opmerking:
      De printer kan alleen de volgende kleurgebieden naar zijn eigen kleurgebied converteren met de opgeslagen kleurtabellen: Adobe RGB en sRGB als u Windows gebruikt, Adobe RGB als u Mac OS X gebruikt.
Er wordt aanbevolen om het Knowledge Center raad te plegen (zie KenniscentrumKenniscentrum)) om te kijken hoe de kleurbeheeropties voor een specifieke toepassing kunnen worden gebruikt.
Kiezen tussen Kleuren beheerd door toepassing en Kleuren beheerd door printer:
  • In het dialoogvenster van de Windows-driver: Selecteer het tabblad Kleur.
  • In het afdrukdialoogvenster in Mac OS X: ga naar het deelvenster Kleuropties.
  • In sommige toepassingen: u kunt deze keuze maken in de toepassing.
Printeremulatie
Als u een bepaalde taak wilt afdrukken en ongeveer dezelfde kleuren wilt zien die u zou krijgen met het afdrukken van dezelfde taak op een HP Designjet-printer, kunt u de emulatiemodus van uw printer gebruiken.
  opmerking:
Deze optie is alleen beschikbaar als u een HP-GL/2-, PostScript-, of PDF-taak. Het werkt alleen direct als u op standaard, papier met coating of extra zwaar papier met coating afdrukt.
  • In het dialoogvenster van de Windows-driver: selecteer het tabblad Color dan Printer Managed Colors, selecteer vervolgens Printer Emulation uit de bronprofiellijst. U kunt vervolgens kiezen uit de lijst met geëmuleerde printers.
  • In het afdrukdialoogvenster in Mac OS X: selecteer het paneel Color Options, selecteer vervolgens uit de printeremulatielijst.
Opties voor kleuraanpassingen
Het doel van kleurbeheer is om nauwkeurige kleuren af te drukken. Als u kleurbeheer correct uitvoert dan kunt u nauwkeurige kleuren afdrukken zonder enige handmatige kleuraanpassingen.
Handmatige aanpassingen kunnen echter wel handig zijn in de volgende situaties:
  • Als kleurbeheer om een bepaalde reden niet juist werkt.
  • Als u kleuren wilt die u zelf aangenaam vindt in plaats van dat ze accuraat zijn.
De printer heeft verschillende aanpassingsmogelijkheden, afhankelijk van of u in kleur afdrukt of in grijstinten.
Afdrukken in kleur
U kunt de kleuren van uw afdruk in Windows aanpassen:
  • In het dialoogvenster van de Windows-driver: selecteer het tabblad Color en zorg ervoor dat het vak Advanced color adjustments is geselecteerd en druk dan op de knop Settings ernaast.
Dan kunt u aanpassingen maken met een helderheidsschuifbalk en drie kleurenschuifbalken.
Afbeelding : Kleurenschuifbalken
  • De helderheidsschuifbalk maakt de hele afdruk lichter of donkerder.
  • De kleurschuifbalken kunnen gebruikt worden om de primaire kleuren van de afdruk vager te maken of juist te benadrukken. De primaire kleuren kunnen rood, groen en blauw zijn of of cyaan, magenta en geel; afhankelijk van het kleurmodel dat in de afbeelding wordt gebruikt.
De knop Reset herstelt elke schuifbalk naar zijn standaard centrale positie.
Afdrukken in grijstinten
U kunt alle kleuren in uw afbeelding converteren naar grijstinten op de volgende manieren:
  • In uw toepassing: vele programma's hebben deze optie.
  • In het dialoogvenster van de Windows-driver: ga naar het tabblad Color en kijk naar de sectie Kleuropties. Selecteer Afdrukken in grijswaarden (zwart-wit).
  • In het afdrukdialoogvenster in Mac OS X: ga naar het paneel Kleuropties en selecteer Grijstintenuit de vervolgkeuzelijst.
  • Op de pagina voor taak indienen van de geïntegreerde webserver: selecteer Color, stel vervolgens Color/Grayscale in op Adrukken in grijstinten.
U kunt de grijsbalans van uw afdruk als volgt in Windows afstemmen:
  • In het dialoogvenster van de Windows-driver: selecteer het tabblad Color en zorg ervoor dat het vak Advanced color adjustments is geselecteerd en druk dan op de knop Settings ernaast.
U kunt dan aanpassingen maken met aparte regelingen voor lichte delen, middentonen en schaduwen.
Afbeelding : Grijstintenschuifbalken
  • De helderheidsschuifbalk maakt de hele afdruk lichter of donkerder. Deze schuifbalk is beschikbaar in hetzelfde venster als de andere grijsschaalbedieningen.
  • De zonedefinitieschuifbalken kunnen worden gebruikt om te definiëren wat u wilt met lichte delen, middentonen en schaduwen.
  • De andere regelingen voor lichte delen, middentonen en schaduw kunnen worden gebruikt om de grijsbalans van lichte delen, middentonen of schaduwen aan te passen.
De knop Reset herstelt elke regeling naar de standaardinstelling.