HP Designjet Z5400 PostScript ePrinter Series - Taken nesten om rolpapier te besparen

Nesten betekent automatisch afbeeldingen of documentpagina's naast elkaar afdrukken op het papier in plaats van een voor een. Deze functie voorkomt papierverspilling.
  1. Richting van papierstroom
  2. Nesten uit
  3. Nesten aan
  4. Papier bespaard door nesten
Wanneer probeert de printer pagina's te nesten?
Wanneer aan beide voorwaarden is voldaan:
  • De printer bevat een papierrol, geen losse vellen.
  • De optie Nesten van de printer is uitgeschakeld. Zie Nesten in- en uitschakelenNesten in- en uitschakelen.
Welke pagina's kunnen worden genest?
U kunt alle pagina's nesten, tenzij ze zo groot zijn dat er geen twee pagina's naast elkaar op de rol passen of tenzij er zoveel pagina's zijn dat ze niet op de resterende lengte van de rol passen. Eén groep geneste pagina's kan niet over twee rollen worden verdeeld.
Welke pagina's zijn geschikt voor nesten?
Om in hetzelfde nest te worden opgenomen, moeten de afzonderlijke pagina's compatibel zijn op alle volgende gebieden:
  • Alle pagina's moeten dezelfde instelling voor afdrukkwaliteit hebben (Economode, Fast, Normal of Best).
  • Alle pagina's moeten dezelfde instelling voor Maximale details hebben.
  • Alle pagina's moeten dezelfde instelling voor Layout/Marges hebben.
  • Alle pagina's moeten dezelfde instelling voor Gespiegelde afbeelding hebben.
  • Alle pagina's moeten dezelfde instelling voor Weergavestrategie hebben.
  • Alle pagina's moeten dezelfde instelling voor snijfunctie hebben.
  • Alle pagina's moeten dezelfde instelling voor Color Adjustment (Kleuraanpassing) hebben. Zie Opties voor kleuraanpassingenOpties voor kleuraanpassingen.
  • Pagina’s moeten allemaal in kleur of allemaal in grijstinten zijn: niet enkele in kleur en enkele in grijstinten.
  • Alle pagina's moeten zich in een van beide volgende groepen bevinden (de twee groepen mogen niet in één nest worden gecombineerd):
    • HP-GL/2, RTL, TIFF en JPEG
    • PostScript, PDF
  • In sommige gevallen kunnen JPEG- en TIFF-pagina's met een resolutie van meer dan 300 dpi niet worden genest met andere pagina's.
Hoe lang wacht de printer op een bestand?
Voor optimaal nesten wacht de printer na ontvangst van een bestand om te controleren of een volgende pagina kan worden genest met de vorige pagina of met pagina's die zich al in de wachtrij bevinden. Deze wachtperiode heet de nestwachttijd. De standaardfabriekswachttijd voor nesten is 2 minuten. Dit betekent dat de printer na ontvangst van het laatste bestand maximaal 2 minuten wacht om het uiteindelijke nest af te drukken. U kunt de wachttijd via het voorpaneel van de printer wijzigen: druk achtereenvolgens op , , Configuratie > Opties voor taakbeheer > Nestopties > Wachttijd selecteren. U kunt een tijd tussen 1 en 99 minuten opgeven.
Terwijl de printer op een time-out voor het nesten wacht, verschijnt de resterende tijd op het voorpaneel.