• Informatie

• Feedback

HP Designjet Z5400 PostScript ePrinter Series - De afbeelding wordt afgesneden

De afbeelding wordt afgesneden

Dit probleem geeft doorgaans een verschil aan tussen het daadwerkelijke afdrukgebied van het geladen papier en het afdrukgebied dat 'zichtbaar' is voor de software. U kunt dit soort probleem vaak ontdekken door de afdrukweergave te bekijken voordat u afdrukt (zie Voorbeeld weergeven van een afdrukVoorbeeld weergeven van een afdruk).
  • Controleer het daadwerkelijke afdrukgebied voor het papierformaat dat u hebt geladen.
    afdrukgebied = papierformaat - marges
  • Controleer welk afdrukgebied zichtbaar is voor uw software (mogelijk wordt dit 'printing area' (afdrukgebied) of 'imageable area' (scangebied) genoemd). Sommige softwaretoepassingen passen bijvoorbeeld afdrukgebieden toe die groter zijn dan de gebieden die door deze printer worden gebruikt.
  • Als u een aangepast paginaformaat met zeer smalle marges gebruikt, kan de printer zelf minimale marges aanhouden waardoor de afbeelding iets wordt afgesneden. U kunt overwegen om een groter papierformaat te gebruiken of printen zonder witranden in te stellen (zie Margeopties selecterenMargeopties selecteren).
  • Als uw afbeelding eigen marges heeft, kunt u de afbeelding mogelijk goed afdrukken door de optie Inhoud afsnijden op marge te gebruiken (zie Margeopties selecterenMargeopties selecteren).
  • Als u een heel lange afbeelding probeert af te drukken op een rol, controleert u of uw software afbeeldingen van dat formaat kan afdrukken.
  • Mogelijk hebt u de pagina van staand naar liggend geroteerd op een papierformaat dat niet breed genoeg is.
  • Verklein indien nodig de afbeelding of het document in uw softwaretoepassing om in de marges te passen.
Er is een andere verklaring mogelijk voor een afgesneden afbeelding. Sommige toepassingen, zoals Adobe Photoshop, Adobe Illustrator en CorelDRAW, gebruiken een intern 16-bits coördinatensysteem, waardoor ze geen afbeeldingen van meer dan 32.768 pixels kunnen verwerken.
opmerking:
Een afbeelding met een lengte van 32.768 pixels wordt afgedrukt met een lengte van 1,39 m indien u de optie Best of Quality (Beste kwaliteit) selecteert in de driver, 2,78 m indien u Fast (Snel), Normal (Normaal) of Speed (Snelheid) selecteert in de driver.
Als u een bredere afbeelding probeert af te drukken vanuit deze toepassing, wordt de onderkant van de afbeelding afgesneden. Probeer deze suggesties om de gehele afbeelding af te drukken:
  • Sla het bestand op in een andere indeling, zoals TIFF of EPS, en open het in een andere toepassing.
  • Gebruik een RIP om het bestand af te drukken.